4 porcijos

Produktai:

500 g bulvių,
200 g pievagrybių (perpjaukite per pusę),
4 svogūnai (smulkiai supjaustykite),
4 vištienos krūtinėlės (be odelių),
200 ml baltojo sausojo vyno,
150 ml riebios grietinėlės,
2 šaukštai garstyčių grūdelių,
petražolių (smulkiai supjaustyti).

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Pasiruoškite 8 kepimo folijos lapus (30 : 40 cm). Bulves supjaustykite riekelėmis.

2. Sudėkite du folijos lakštus vienas ant kito, ištieskite ant stalo. Ant vienos pusės uždėkite ketvirtadalį bulvių, pievagrybių ir svogūnų, ant viršaus – vištienos krūtinėlę, apibarstykite druska, pipirais, uždenkite kita lakšto puse ir iš dviejų pusių užsukite kraštus. Per likusį neužsuktą kraštą įpilkite ketvirtadalį vyno, tada užsukite ir padėkite vokelį ant kepimo skardos. Taip pat paruoškite dar tris vokelius. Vištieną kepkite 45 min.

3. Padažui nedideliame puode užvirinkite grietinėlę su garstyčiomis, perpilkite į padažinę. Suberkite petražoles. Sudėkite vištienos vokelius į lėkštes, tegu valgantieji patys juos išvynioja.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)