1 arb.š. alyvuogių aliejaus;
4 didelės bulvės;
1 valg. š. miltų;
1 arb.š. sviesto;
250 ml 2 proc. riebumo pieno;
1 arb.š. grūdėtųjų garstyčių;
2 vidutinio dydžio vištos krūtinėlės be odos;
1 šakelė peletrūno;
50 g mažų špinatų lapelių.

Iš anksto išvirkite vištienos krūtinėles, supjaustykite gabaliukais. Susmulkinkite špinatus ir peletrūną.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių karščio.

Bulves nulupkite, nuplaukite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, išdėliokite ant skardos ir kepkite orkaitėje 35 – 40 min.

Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, paruoškite padažą. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir pakepinkite 1 min. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite pieną.

Išmaišykite iki vienalytės masės. Vėl statykite keptuvę ant ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite padažą. Virkite padažą 3 min., tuomet sudėkite garstyčias ir pjaustytas vištienos krūtinėles. Išmaišykite, troškinkite 2 – 3 min. Sudėkite špinatus ir peletrūnus. Pagal skonį įberkite prieskonių.

Ištraukite iš orkaitės bulves, įpjaukite kiekvieną iš jų išilgai, tačiau ne iki galo. Gautas įpjovas užpildykite padažu.
Patiekite su šviežiomis daržovėmis arba salotomis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)