4 porcijos
Produktai:
450 vištienos filė,
1 obuolys,
1 svogūnas,
2 šaukštai manų kruopų,
1 šaukštelis kario prieskonių, cinamono (jei norite),
juodųjų maltų pipirų,
druskos.
Produktai marinatui:
kviečių sėlenų arba džiūvėsėlių,
maltos paprikos,
žiupsnelis kario,
druskos.
Produktai padažui:
1 peletrūno šakelė,
1 čiobrelio šakelė,
sauja svogūnų laiškų,
150 g natūralaus jogurto,
150 g rūgščios grietinės,
0,5 šaukštelio marinuotų garstyčių,
tarkuota 1 citrinos žievelė,
1 citrinos sultys,
juodųjų maltų pipirų, druskos.
Kaip gaminti:
1. Vištienos filė, obuolius ir svogūną supjaustykite gabalėliais ir sutrinkite trintuvu.
2. Suberkite į vištienos faršą manų kruopas, druską, pipirus ir karį. Išmaišykite. Pastatykite 1 – 2 valandoms į šaldytuvą.
3. Suformuokite iš faršo kotletus (jei norite, galite įberti į faršą ir cinamono), apvoliokite sėlenų arba džiūvėsėlių masėje su prieskoniais.
4. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 10 – 12 min. Patiekite su padažu.
5. Padažui žalumynus sutrinkite, supilkite jogurtą, grietinę, garstyčias, citrinos sultis, suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Įberkite, druskos, pipirų, išmaišykite.
Skanaus!