4 porcijos

Produktai:

450 vištienos filė,
1 obuolys,
1 svogūnas,
2 šaukštai manų kruopų,
1 šaukštelis kario prieskonių, cinamono (jei norite),
juodųjų maltų pipirų,
druskos.

Produktai marinatui:

kviečių sėlenų arba džiūvėsėlių,
maltos paprikos,
žiupsnelis kario,
druskos.

Produktai padažui:

1 peletrūno šakelė,
1 čiobrelio šakelė,
sauja svogūnų laiškų,
150 g natūralaus jogurto,
150 g rūgščios grietinės,
0,5 šaukštelio marinuotų garstyčių,
tarkuota 1 citrinos žievelė,
1 citrinos sultys,
juodųjų maltų pipirų, druskos.

Kaip gaminti:

1. Vištienos filė, obuolius ir svogūną supjaustykite gabalėliais ir sutrinkite trintuvu.

2. Suberkite į vištienos faršą manų kruopas, druską, pipirus ir karį. Išmaišykite. Pastatykite 1 – 2 valandoms į šaldytuvą.

3. Suformuokite iš faršo kotletus (jei norite, galite įberti į faršą ir cinamono), apvoliokite sėlenų arba džiūvėsėlių masėje su prieskoniais.

4. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 10 – 12 min. Patiekite su padažu.

5. Padažui žalumynus sutrinkite, supilkite jogurtą, grietinę, garstyčias, citrinos sultis, suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Įberkite, druskos, pipirų, išmaišykite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)