aA
Restorano „Forest“, prisijungusio prie projekto „Nedelsk“, virtuvės šefės Liucijos Makovskos specialus patiekalas, kuriame parinkti ir suderinti onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms rekomenduojami produktai.
© Organizatorių nuotr.

Produktai:

150-200 g vištienos filė
žiupsnelis druskos, pipirų, čiobrelių
Alyvuogių aliejaus
150 g žalių žirnelių
300 g morkų
200 g grietinėlės
70 g sūrio „Džiugas“
70 g miltų
2 kaušinių
žiupsnelis cukraus
1 arb. šaukštelio sviesto
50 g baltų ridikų
1 šaukšto burokėlių sulčių

Vištienos kepsnys su morkų pyragėliu ir žaliųjų žirnelių piurė
© Organizatorių nuotr.

Gaminimas:

Vištienos filė pamarinuojama su druska, pipirais, čiobreliais ir verdama garuose apie 20 min.

Žirneliai verdami pasūdytame vandenyje apie 2 min., sutrinami ir pertrinami per sietelį, paskaninami sviestu.

Morkos supjaustomos griežinėliais, užpilamos grietinėle ir verdamos kol suminkštėja, sutrinamos trintuvu iki vientisos masės. Sūris sutarkuojamas smulkiai (bulvine tarka). Kiaušiniai išplakami, sudedamos trintos morkos, sūris ir miltai bei druska. Tešla gerai išsukama ir sudedama į keksų arba silikonines formeles (iš įvardinto kiekio produktų iškepami 4 morkų pyragėliai). Kepama 170 laipsnių temperatūroje apie 16 minučių.

Balti ridikai sutarkuojami plonais griežinėliais, perpilami šaltu vandeniu kelis kartus, nusausinami. Griežinėliai užpilami burokėlių sultimis, paskaninami druska, cukrumi.

Vištiena, morkų pyragėliai sudedami į lėkštę, šalia – žirnelių piurė ir ridikėlių salotos.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Karbauskis dėl prezidento rinkimų turi ir abejonių: jei taip, tai turėsime problemą (106)

„Kandidatas, kurį mes patvirtinsime savo suvažiavime, taps Lietuvos Respublikos prezidentu“, -...

Linkevičius apie krizę Britanijoje: vyksta iškilmingas viešas šalies niokojimas (22)

„Kad ir kaip baigtųsi Brexitas , Europa jau bus kitokia – ji sukrėsta“, – taip dabartinės...

Gyvai / Vanagas finišavo tarp TOP 5, Žala grįžo 13-as, Juknevičiui – vėl techninės problemos atnaujinta 20.41 val. (362)

Dakaro ralyje – 9-oji diena ir finišas, rodos, ranka pasiekiamas. Tačiau lenktynių organizatoriai...

Atostogauti ketinę lietuviai niršta: kelionių organizatoriai be perspėjimo atšaukė keliones (37)

Poilsines keliones į Tenerifę Ispanijoje nusipirkę lietuviai pasipiktino, kai gavo laiškus iš...

Britų parlamentas sprendžia premjerės likimą aklavietė dėl „Brexit“ toliau – nepramušama (30)

Didžiosios Britanijos parlamentas trečiadienio vakarą po ilgų debatų balsuoja dėl...

Atostogos lietuvių pamėgtoje saloje: maistas už centus ir pikantiški pasiūlymai gatvėje (62)

Balis – unikali Indonezijai priklausanti sala, kurią dabar renkasi kone visi, galintys keliauti...

Gyvai / Europos taurė: „Rytas“ – ALBA (22)

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai Europos taurės „Top-16“ etapo pirmąjį ratą baigia...

Beatos Nicholson čanachai priminė vaikystę: siūlo išbandyti kelis receptus (3)

Galbūt tai nėra kasdienis patiekalas, o labiau savaitgalio projektas, bet jei turite šiuos indelius...

Santykių ekspertas Darius Ražauskas: neištikimam vyrui reikalinga „šoko terapija“ (3)

Su neištikimybe susiduria daugybė porų - vienos kaip mat išsiskiria, kitos bando lipdyti...

Į Vilnių pasižiūrėti Sirvydžio žaidimo atvyko pats „Raptors“ bosas (4)

Į jaunuosius krepšinio talentus besižvalgantis ESPN skautas Jonathanas Givony Europos taurės...