4 porcijoms Jums reikės:

· 2 kiaušinių
· 50 mililitrų pieno
· 150 gramų stambiai maltų džiūvėsėlių
· 100 gramų tarkuoto kietojo sūrio
· 4 vištienos filė gabalėlių (po 80-100 gramų)
· 1 arbatinio šaukštelio džiovintų itališkų prieskoninių žolių
· 400 gramų paprikos
· 0,5 citrinos
· 4 šakelių raudonėlio
· 10 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
· Druskos, juodųjų maltų pipirų – pagal skonį

Gaminimas

1) Kiaušinius išplakite su pienu. Atskirame negiliame inde sumaišykite džiūvėsėlius, tarkuotą kietąjį sūrį ir itališkas prieskonines žoles.

Vištienos filė gabalėlius uždenkite kepimo popieriumi ir lengvai padaužykite, tada pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Vištienos gabalėlius iš pradžių panardinkite į kiaušinių plakinį, o tada, paspausdami, apvoliokite džiūvėsėlių ir kietojo sūrio mišinyje.

2) Didesnes paprikas perpjaukite pusiau. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą, į ją sudėkite paprikas, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Visą šį gėrį 15-ai minučių pasiųskite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę.

3) Ant kiekvieno vištienos gabalėlio uždėkite po šakelę raudonėlio, pašlakstykite citrinos sultimis. Keptuvėje įkaitinkite 5 šaukštus aliejaus, į jį sudėkite vištienos gabalėlius. Iš kiekvienos pusės kepkite po maždaug 3-4 minutes – kol vištiena taps aukso spalvos. Tada vištieną įdėkite į tą pačią skardą, kur čirška paprikos ir pakepkite dar 5-7 minutes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)