aA
Puikus skonis, dieviškas aromatas… Garantuojame, kad šį patiekalą įvertins net didžiausi gurmanai! Nėra nieko geriau, kai už lango pūga, o ant stalo garuoja nuostabi vakarienė…
Vištiena sidro padaže
© www.ivillage.com
Gaminimo laikas: 1 valanda 10 minučių

4 porcijoms reikės:

2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 susmulkinto svogūno,
2 obuolių (nulupkite, išimkite sėklas, stambiai supjaustykite) ,
100 g miltų,
šviežiai sumaltų juodųjų pipirų ir druskos,
4 vištienos ketvirčių su kaulu ir oda,
0,35 l sauso sidro,
2 šaukštų grietinės.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

2. Į įkaitintą keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus. Sumeskite svogūną ir kepkite 8-10 minučių, kol suminkštės. Kai iki svogūnų kepimo pabaigos bus likusios 4-5 minutes, sudėkite obuolius. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite į kepimo indą.

3. Miltus sumaišykite su dideliu žiupsniu druskos ir pipirų. Juose išvoliokite vištienos gabalus. Išvalykite keptuvę ir likusiame aliejuje ant vidutinės ugnies sudėkite vištos gabalus odele į apačią. Kai ši pagels, apverskite ir apkepkite kitą pusę.

4. Apkeptą vištieną sudėkite ant svogūnų su obuoliais ir apipilkite per kepimą išsiskyrusiomis sultimis. Supilkite sidrą, uždenkite ir kepkite orkaitėje 45 minutes.

5. Išimkite vištienos ketvirčius iš kepimo indo, o inde likusią svogūnų ir sidro masę išplakite mikseryje. Sudėkite grietinę ir pagardinkite druska bei pipirais. Sudėkite vištieną atgal į padažą ir nedelsdami patiekite.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Mažas ir visų pamirštas regionas, kurio vertė Kremliui – neįkainojama: mes bijome kalbėti (36)

Kad išvengtų sankcijų, Kremlius suka aplinkkeliais: naudojantis šalia Juodosios jūros esančiu...

Mažo Šveicarijos miestelio triumfas ir tragedija: geriausiais laikais „Ferrari“ ir „Porshe“ net nebuvo prabanga (2)

Sparčiai tiksint laikrodžiui ir artėjant „Brexit“ valandai, Europos miestai varžosi...

Šaltis jau greit sukaustys Lietuvą: ruoškitės – bus ir sniego pusnų (21)

Sekmadienio naktį maloniai paspaus šaltukas ir kai kur truputį pasnigs. Rimtesnio sniego sulauksime...

Žemė atakuoja Marsą: mokslininkai papasakojo, kokie pavojai tyko žmonių Raudonojoje planetoje (38)

Turbūt daugelis matėte filmų apie taikius Žemės gyventojus atakuojančius agresyvius marsiečius....

Nepilnametės išžaginimas mokyklos personalo nesukrėtė: visos jos čia tokios (201)

Stūmė, spyrė kojomis, kando. Prievartautojas atsitraukė, tačiau grįžo ir su visa jėga...

Praėjus 32 metams po mažamečių nužudymo trūko žudiko kantrybė teisme paskelbta siaubą keliančių nuotraukų (32)

Didžiojoje Britanijoje paskelbtas nuosprendis didžiulio atgarsio visuomenėje sulaukusioje byloje:...

Ne visi pedagogai verti šio vardo: šaukštas deguto sugadino medaus statinę (59)

Įžengusius į kabinetą rimtomis akimis nužvelgia trys iškiliausi Lietuvos partizaninių kovų...

Vytautas Landsbergis: negalima žiūrėti į gerovę tik iš ekonominės perspektyvos (2411)

Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ( TS–LKD ) garbės pirmininkas,...

Kristina susirūpino, ką valgo, kai smarkiai susirgo: pakeitusi kelis dalykus, dabar jaučiasi puikiai (24)

Vilnietė Kristina Bondar sveika mityba susidomėjo stipriai sušlubavus sveikatai. Moteris buvo...

7 raudonosios arbatos privalumai (8)

Raudonoji ( rooibo s) arbata – tai raudonoji žolelių arbata, gaminama iš fermentuotų...