aA
Puikus skonis, dieviškas aromatas… Garantuojame, kad šį patiekalą įvertins net didžiausi gurmanai! Nėra nieko geriau, kai už lango pūga, o ant stalo garuoja nuostabi vakarienė…
Vištiena sidro padaže
Vištiena sidro padaže
© www.ivillage.com
Gaminimo laikas: 1 valanda 10 minučių

4 porcijoms reikės:

2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 susmulkinto svogūno,
2 obuolių (nulupkite, išimkite sėklas, stambiai supjaustykite) ,
100 g miltų,
šviežiai sumaltų juodųjų pipirų ir druskos,
4 vištienos ketvirčių su kaulu ir oda,
0,35 l sauso sidro,
2 šaukštų grietinės.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

2. Į įkaitintą keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus. Sumeskite svogūną ir kepkite 8-10 minučių, kol suminkštės. Kai iki svogūnų kepimo pabaigos bus likusios 4-5 minutes, sudėkite obuolius. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite į kepimo indą.

3. Miltus sumaišykite su dideliu žiupsniu druskos ir pipirų. Juose išvoliokite vištienos gabalus. Išvalykite keptuvę ir likusiame aliejuje ant vidutinės ugnies sudėkite vištos gabalus odele į apačią. Kai ši pagels, apverskite ir apkepkite kitą pusę.

4. Apkeptą vištieną sudėkite ant svogūnų su obuoliais ir apipilkite per kepimą išsiskyrusiomis sultimis. Supilkite sidrą, uždenkite ir kepkite orkaitėje 45 minutes.

5. Išimkite vištienos ketvirčius iš kepimo indo, o inde likusią svogūnų ir sidro masę išplakite mikseryje. Sudėkite grietinę ir pagardinkite druska bei pipirais. Sudėkite vištieną atgal į padažą ir nedelsdami patiekite.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Kremliaus kardiologų pasiūlymo atsisakęs Janulaitis – apie parduotą „Fermentą“, milijonus ir nakvynes stotyse

Biotechnologijų ir aukštojo mokslo plėtra – dvi sritys, kuriuos vainikuoja turtingą ir...

Užkalnis. Ne didvyrių žemė, o šlapių viščiukų šalis (125)

Jums nepatiks, ką aš dabar parašysiu. Galimai net įniršite. Tačiau jei pasipiktinsite, tai tik...

Bandantiems prisibelsti į polikliniką trūko kantrybė: tai už ką gi mes mokame? (382)

Praėjusią savaitę „Delfi“ rašė, kaip vilniečiams nepavyksta prisiskambinti į didžiausią...

Su valstybinių žiniasklaidos priemonių atstovais susitikęs Lukašenka: mes čia įvesime tvarką (40)

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka mano, kad reikia „įvesti tvarką“ su žodžio...

Pasitikrinkite: skelbiami biologijos egzamino atsakymai (1)

Ketvirtadienį vyko biologijos valstybinis brandos egzaminas, kurį Nacionalinė švietimo agentūros...

Estai jau nusistatė raudonąją liniją, kurią peržengus bus vėl įvedami apribojimai papildyta (76)

Estijos sveikatos apsaugos departamentas apsisprendė, koks skaičius koronavirusinės infekcijos...

Užfiksuoti šokiruojantys policininkės veiksmai: tarnybos metu miltais ir kiaušiniais darkė kolegos mašiną (338)

Varėnoje tarnybos metu policijos pareigūnė buvo užfiksuota besielgiant ne tik įžūliai, bet ir...

Buvo sutrikusi „Swedbank“ mobiliosios programėlės veikla (2)

Ketvirtadienį, antroje dienos pusėje, „Swedbank“ klientai susidūrė su trikdžiais...

Aukščiausiasis Teismas padėjo tašką skandalingoje Martinavičių smurto dramoje: Kauno verslininkas nuteistas dėl vieno atvejo (15)

Nors verslininko Sigito Martinavičiaus ir jo buvusios žmonos Natalijos skyrybos jau įvyko,...

Jasikevičiaus neprisiviliojusi „Fenerbahče“ iš „Žalgirio“ nugvelbė Ulanovą (3)

Nuo 2010-ųjų metų su pertraukomis Kauno „Žalgirio“ sistemoje rungtyniavęs Edgaras Ulanovas...

|Maža didelių žinių kaina