aA
Kaip pirkti, laikyti sviestą ir kaip su juo gaminti, kad maistas būtų skanesnis?
Visa tiesa apie sviestą: kaip ir kur laikyti, kam panaudoti pakuotes
© Shutterstock nuotr.

1. Nelaikykite sviesto šaldytuve.

Svieste daug riebalų, tad spintelėje jis negenda, rašoma purewow.com. Lik sveikas sušalęs, prie peilio limpantis svieste.

2. Neišmeskite popieriaus, į kurį buvo įvyniotas sviestas.

Prieš kepimą pasilikite popierių, į kurį buvo įvyniotas sviestas. Juo labai patogu patepti skardą ar lietinius.

3. Atsiminkite, kad parduodamas sūdytas ir nesūdytas sviestas.

Kai kuriuose receptuose naudojamas nesūdytas sviestas, bet jei tokio neturite, nebijokite, naudokite sūdytą sviestą, tik pamažinkite į patiekalą dedamos druskos kiekį.

4. Patekite sviestu vitaminus.

Sunku nuryti vitaminus, vaistų piliules? Kad būtų lengviau nuryti, patepkite jas sviestu.

5. Net jei nevartojate pieno produktų, valgykite sviestą.

Jei dėl kažkokių priežasčių nevartojate pieno produktų, sviesto galite valgyti. Pieno baltymų jame tik vienas procentas, o jei sviestas pakaitintas, dar mažiau.

6. Pakaitinkite sviestą prieš naudodami kepimui.

Sviestas esant didelei temperatūrai pridega, tačiau galite pakaitinti sviestą ant silpnos ugnies, atvėsinti, nugriebti susidariusias putas, ir tada kepti su tokiu sviestu.

7. Sutarkuokite sviestą, kad jis greičiau atšiltų.

Jei nenorite kelias valandas laukti, kol sviestas sušils, sutarkuokite – maži gabalėliai kaip mat sušils iki kambario temperatūros.

8. Gražiai patiekite sviestą ant stalo.

Prieš dėdami sviestą ant stalo, gražiai šiltu peiliu supjaustykite jį gabalėliais.

9. Pagardinkite mėsos kepsnį sviestu.

Kad mėsos kepsniai būtų skanesni, jiems iškepus aptepkite iš abiejų pusių sviestu, o prieš patiekdami, uždėkite ant viršaus po gabalėlį sviesto.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nuo Gintarinės ledi iki Šatrijos Raganos: kaip šiandien gyvena Kazimira Prunskienė (34)

Prie Kazimiros Danutės Prunskienės vardo klijuojama daug pravardžių – vienas jų ji pasirinko...

Sąmokslo teorija: dėl vaistų ar baruose praleisto laiko galite negauti paskolos (38)

Ar vartojami vaistai arba pomėgis lankytis baruose gali pakenkti asmens kreditingumo vertinimui?...

Šypsena Jasikevičiaus veide grįžo trumpam: norėtųsi, kad tai būtų postūmis, bet ne į padebesius spaudos konferencijoje auklėjo Jokubaitį (42)

Gerai, kad Sauliui Skverneliui „Žalgirio“ arenos ložėje kompaniją penktadienį palaikė jo...

Koronavirusas pasiekė Europą – nustatyti pirmieji atvejai (171)

Kinijoje dėl mirtino koronaviruso epidemijos jau mirė 26 žmonės, iš viso nustatyta 830...

Iš anksto pasmerktas Brežnevo dukterėčios romanas: kodėl jai buvo užkirstas kelias tekėti už pirmosios meilės? (97)

Džiaugtis lengvu gyvenimu ji anaiptol negalėjo. Giminystės ryšiai su TSKP CK generaliniu...

Tritaškių rekordą Eurolygoje pakartojęs „Žalgiris“ sutriuškino ALBA ekipą (332)

Kauno „Žalgiris“ (7/14) namie su trenksmu revanšavosi Berlyno ALBA (7/14) krepšininkams už...

Valerijus Katkauskas

Ir vėl „visi vyrai tokie“?! N-18 (6)

Perskaičiau Vitalijos Guobės pasakojimą „Dieve, apsaugok nuo klasės susitikimų!“....

Turkijos rytus supurtė stiprus žemės drebėjimas pranešta apie žuvusiuosius (10)

Turkijos rytinę dalį penktadienį supurtė galingas žemės drebėjimas, kurio stiprumas siekia...

Savaitę baigsime sausesniais orais (3)

Penktadienio naktį per šalį slinks šaltasis atmosferos frontas, kuris neš debesis su krituliais....

Domantas Sabonis pakvietė į ekskursiją po „Pacers“ valdas, pristatė merginą ir surengė vėliavų testą (121)

Amerikiečių vlogeriui Austinui Millsui pavyko parodyti visiškai kitą su žiniasklaida įprastai...