aA
Kad ir kaip vartome, maišome, plakame kiaušinius, jie niekada neatrodo ir nebūna tokie skanūs, kaip per pusryčius kavinėje.
Benedikto kiaušinis
© Shutterstock

Populiaraus Niujorko restorano „Egg Shop“ virėjas Nickas Korbee pateikia kelis naudingus patarimus, kuriais dalijasi purewow.com.

Verdate kiaušinius be lukšto gryname vandenyje

Užvirinate vandenį, įmušate kiaušinius ir staiga – sudužę tryniai ir kiaušinių baltymų juostelės po visą puodą. Kitą kartą įpilkite į vandenį šlakelį acto arba citrinos sulčių. Rūgštis sutrauks baltymus, o tryniai neišskys. O kiaušinius leiskite į vandenį kuo švelniau, nemeskite lyg akmenų į puodo dugną.

Per daug išplakate kiaušinius

Jei norite iškepti omletą ar tiesiog pakepti kiaušinienę, nereikia išplakti kiaušinių iki pūkų masės su plaktuvu. Pakaks paplakti šakute, kol susimaišys tryniai su baltymais.

Per anksti uždedate priedus

Pomidorai ir špinatai primena skystą košę ant kiaušinių? To galima išvengti. Sumašinkite viryklės kaitrumą iki vidutinio ir neskubėkite. „Nemaišykite lyg maniakai, – įspėja N. Korbee. – Pamaišykite, o prieš pat nuimant kiaušinius nuo viryklės uždėkite norimų priedų.“

Neturėdami patirties bandote apversti kiaušinius

Jei nepavyksta apversti kiaušinių keptuvėje nesuardant trynių, nesikankinkite. Tam reikia daug praktikos. Yra ir lengvesnis būdas – kepti kiaušinius ant mažo kaitrumo viryklės ir uždengti keptuvę dangčiu. „Tada baltymai, dengiantys trynį, sukietės“, – pataria virėjas.

Per ilgai verdate kiaušinius

Jei kietai virtų kiaušinių tryniai pilkšvi, vadinasi, per ilgai verdate. Vadovaukite tikslia instrukcija: „Sudėkite kiaušinius į verdantį vandenį ir virkite 8 – 11 min., paskui iš karto sudėkite kiaušinius į šaltą vandenį. Galiausiai palikite atvėsti šaldytuve.“

Beje, po 8 min. virimo trynys bus dar truputėlį minkštas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Mažas ir visų pamirštas regionas, kurio vertė Kremliui – neįkainojama: mes bijome kalbėti (43)

Kad išvengtų sankcijų, Kremlius suka aplinkkeliais: naudojantis šalia Juodosios jūros esančiu...

Mažo Šveicarijos miestelio triumfas ir tragedija: geriausiais laikais „Ferrari“ ir „Porshe“ net nebuvo prabanga (4)

Sparčiai tiksint laikrodžiui ir artėjant „Brexit“ valandai, Europos miestai varžosi...

Šaltis jau greit sukaustys Lietuvą: ruoškitės – bus ir sniego pusnų (22)

Sekmadienio naktį maloniai paspaus šaltukas ir kai kur truputį pasnigs. Rimtesnio sniego sulauksime...

Žemė atakuoja Marsą: mokslininkai papasakojo, kokie pavojai tyko žmonių Raudonojoje planetoje (40)

Turbūt daugelis matėte filmų apie taikius Žemės gyventojus atakuojančius agresyvius marsiečius....

Nepilnametės išžaginimas mokyklos personalo nesukrėtė: visos jos čia tokios (202)

Stūmė, spyrė kojomis, kando. Prievartautojas atsitraukė, tačiau grįžo ir su visa jėga...

Praėjus 32 metams po mažamečių nužudymo trūko žudiko kantrybė teisme paskelbta siaubą keliančių nuotraukų (33)

Didžiojoje Britanijoje paskelbtas nuosprendis didžiulio atgarsio visuomenėje sulaukusioje byloje:...

Ne visi pedagogai verti šio vardo: šaukštas deguto sugadino medaus statinę (59)

Įžengusius į kabinetą rimtomis akimis nužvelgia trys iškiliausi Lietuvos partizaninių kovų...

Vytautas Landsbergis: negalima žiūrėti į gerovę tik iš ekonominės perspektyvos (2418)

Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ( TS–LKD ) garbės pirmininkas,...

Kristina susirūpino, ką valgo, kai smarkiai susirgo: pakeitusi kelis dalykus, dabar jaučiasi puikiai (24)

Vilnietė Kristina Bondar sveika mityba susidomėjo stipriai sušlubavus sveikatai. Moteris buvo...

7 raudonosios arbatos privalumai (8)

Raudonoji ( rooibo s) arbata – tai raudonoji žolelių arbata, gaminama iš fermentuotų...