Populiaraus Niujorko restorano „Egg Shop“ virėjas Nickas Korbee pateikia kelis naudingus patarimus, kuriais dalijasi purewow.com.

Verdate kiaušinius be lukšto gryname vandenyje

Užvirinate vandenį, įmušate kiaušinius ir staiga – sudužę tryniai ir kiaušinių baltymų juostelės po visą puodą. Kitą kartą įpilkite į vandenį šlakelį acto arba citrinos sulčių. Rūgštis sutrauks baltymus, o tryniai neišskys. O kiaušinius leiskite į vandenį kuo švelniau, nemeskite lyg akmenų į puodo dugną.

Per daug išplakate kiaušinius

Jei norite iškepti omletą ar tiesiog pakepti kiaušinienę, nereikia išplakti kiaušinių iki pūkų masės su plaktuvu. Pakaks paplakti šakute, kol susimaišys tryniai su baltymais.

Per anksti uždedate priedus

Pomidorai ir špinatai primena skystą košę ant kiaušinių? To galima išvengti. Sumašinkite viryklės kaitrumą iki vidutinio ir neskubėkite. „Nemaišykite lyg maniakai, – įspėja N. Korbee. – Pamaišykite, o prieš pat nuimant kiaušinius nuo viryklės uždėkite norimų priedų.“

Neturėdami patirties bandote apversti kiaušinius

Jei nepavyksta apversti kiaušinių keptuvėje nesuardant trynių, nesikankinkite. Tam reikia daug praktikos. Yra ir lengvesnis būdas – kepti kiaušinius ant mažo kaitrumo viryklės ir uždengti keptuvę dangčiu. „Tada baltymai, dengiantys trynį, sukietės“, – pataria virėjas.

Per ilgai verdate kiaušinius

Jei kietai virtų kiaušinių tryniai pilkšvi, vadinasi, per ilgai verdate. Vadovaukite tikslia instrukcija: „Sudėkite kiaušinius į verdantį vandenį ir virkite 8 – 11 min., paskui iš karto sudėkite kiaušinius į šaltą vandenį. Galiausiai palikite atvėsti šaldytuve.“

Beje, po 8 min. virimo trynys bus dar truputėlį minkštas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)