aA
Tešla virtiniams gaminama pagal tešlos koldūnams receptą – reikia kvietinių miltų, vandens, kiaušinio, druskos ir cukraus. Jeigu virtinius ketiname gaminti su saldžiu įdaru, gamindamos tešlą vandenį galite pakeisti pienu – tuomet tešlos skonis dar geriau derės su uogų ar varškės įdaru.
Virtiniai
Virtiniai
© Shutterstock nuotr.

Kulinarinių eksperimentų mylėtojai įprastus kvietinius miltus gali keisti kukurūzų ar grikių miltais – taip patiekalui suteiksite naują originalų skonį.

1 kilogramui tešlos jums reikės:

· 3 stiklinių kvietinių miltų
· 100 mililitrų vandens arba pieno
· 2 kiaušinių
· 3 gramų druskos
· 10 gramų cukraus

Gaminimas:

Į platų dubenį įmuškite kiaušinius, juos išplakite. Miltus paberkite ant stalo, jų viduryje padarykite duobutę. Atsargiai į duobutę pilkite vandenį ar pieną, kiaušinius, druską, cukrų – lėtai maišykite. Turite gauti elastingą ir vientisą tešlą – jeigu tešla atrodo per skysta, įberkite dar truputį miltų. Paruoštą tešlą uždenkite medžiagine servetėle ir palikite 40-60 minučių.

Kai pasigaminote tešlą virtiniams ir palikote ją „pailsėti“, galite pasigaminti skanų įdarą. Mūsų patarimas –pasigaminkite kelis skirtingus įdarus: bulvių ir grybų suaugusiems, ir varškės bei uogų vaikams. 

Bulvių ir grybų įdaras virtiniams

Jums reikės:

· 250 gramų virtų bulvių
· 200 gramų miško grybų
· 50 gramų smulkinto svogūno
· 10 gramų smulkiai pjaustytų žalumynų (krapų, petražolių)
· 25 gramų sviesto
· 25 gramų grietinėlės
· Druskos, pipirų – pagal skonį

Gaminimas:

Grybus ir svogūną apkepkite svieste, kepkite maždaug 5-10 minučių. Per tą laiką sutrinkite virtas bulves. Į trintas bulves sudėkite keptus svogūnus ir grybus, supilkite grietinėlę, žalumynus, druską ir pipirus, viską labai gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pikantiškas bulvių ir grybų įdaras paruoštas.

Uogų įdaras virtiniams

Jums reikės:

· 450 gramų jūsų mėgstamų uogų
· 30 gramų cukraus
· 10 gramų vanilinio cukraus
· Kelių mėtos lapelių
· 10 gramų krakmolo

Gaminimas:

Uogas nuplaukite, jeigu pasirinkote vyšnias, išimkite jų kauliukus. Tuomet uogas dėkite į puodą, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir mėtos lapelius. Uogas pakaitinkite – jeigu norite, kad įdaras būtų tirštesnis, į uogas įberkite krakmolo.

Varškės įdaras virtiniams

Jums reikės:

· 400 gramų varškės (9-18 proc. riebumo)
· 50 gramų cukraus
· 1 kiaušinio
· 10 gramų vanilinio cukraus
· Džiovintų vaisių – pagal skonį

Gaminimas:

Varškę sudėkite į didelį dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite cukrų – viską gerai išmaišykite. Jeigu mėgstate, varškės įdarą galite pagardinti džiovintais vaisiais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Vieną vargingiausių pasaulio šalių apiplėšusi moteris skęsta prabangoje: neturi lygių visoje Afrikoje (87)

Nutekintuose dokumentuose atskleidžiama, kaip turtingiausia Afrikos moteris susikrovė turtus...

Šimtametė: džiaugiuosi, kad dabar visko pilna ir gaunu didelę pensiją – net 56 centais daugiau nei skurdo riba (128)

Šimto metų sulaukusi panevėžietė, ilgametė pedagogė Valė Zablockienė tvirtina, kad tokia...

Kinija grumiasi su virusu: miršta gydytojai, siunčiami karo medikai, įvažiavimus į epicentrą saugo pareigūnai JAV planuoja evakuoti diplomatus (298)

Skelbiama, kad nuo koronaviruso Kinijos Uhano mieste mirė minėtuoju virusu sergančius gydęs...

Po Indrę Stonkuvienę įžeidusių replikų prabilo ir apdovanojimų organizatoriai: nesuprato humoro? (199)

Po „ Žmonės 2020 “ netylant kalboms apie televizijos laidų vedėją ir socialinių tinklų...

Neurologas – apie tylias ir klastingas kraujotakos ligas: ne visi pastebi, kad kūnas prašo skubios pagalbos (36)

Gera kraujotakos sistema – gyvybiškai svarbi, dėl to ir sutrikimai, susiję su kraujotaka, gali...

Tikroji priežastis, kodėl vyras atitolsta (63)

Kiekviena moteris, kuri susitikinėja ar yra susitikinėjusi, juolab gyvenusi su vyru žino, kad vyrai...

Per karjerą profesoriui teko gydyti daugybę susirgusiųjų kepenų ciroze: įvardijo simptomus, kuriais jie skųsdavosi (9)

Jau nebesuskaičiuoju, kokį kiekį pacientų, sergančių alkoholine kepenų ciroze , teko gydyti....

Ėmė gvildenti vieną žiauriausių laikotarpių mūsų istorijoje: kodėl sąjungininkai nesubombardavo Aušvico (13)

1944 m. pavasarį sąjungininkų pajėgos gavo sukrečiančios žvalgybinės informacijos apie protu...

Stulbinama „Titaniko“ meilės istorija – pora, kuri nesutiko skirtis ir pasirinko žūtį (3)

urbūt nė vienas nutikimas istorijoje nesulaukė tiek susidomėjimo, kiek „Ttitaniko“ tragedija...

Atliko eksperimentą: Kaune alkoholio įsigijo ir nakties metu (32)

Nors visi žino, kad nuo 2018-ųjų tarp 20 ir 10 val., o sekmadieniais – po 15 val. parduotuvėse...