„Pastebėję lietuvių susidomėjimą Azijos virtuvėmis, pasiryžome juos supažindinti su kitokio maisto kultūra. Restoranas „Manami”, kurio pavadinimas japoniškai reiškia „meilės grožį“, išsiskiria ne tik savo virtuvių gausa, bet ir reiklumu maisto kokybei – savo patiekalų gamyboje nenaudojame dirbtinių skonio stipriklių, o visi produktai gaunami iš geriausių tiekėjų. Mūsų restorane lankytojai gali paragauti ir retenybių Lietuvoje – sriubų Ramen ir karštų ryžių patiekalų Donburi, taip pat „wok“ keptuvėje gamintų patiekalų, kurie ant atviros ugnies nespėja prarasti savo maistinių savybių bei traškumo”, - renginyje kalbėjo direktorius Gediminas Balnis.
Renginio dalyvių laukė specialiai paruošta programa. Japonijos agentūros „Yukari“ modeliai demonstravo vasarinių kimono yukata madų šou, o agentūros vadovė Gabija Kaunelienė susirinkusiems svečiams pasakojo kiekvieno kimono istoriją ir jo paskirtį. Kimono pristatymą užbaigusi šokėja atliko trapų ir romantišką „Sakuros“ šokį.
Iš maisto produktų kuriamais paveikslais jau spėjusi pagarsėti menininkė Jolita Vaitkutė pademonstravo savo naują kūrinį – iš Azijos virtuvei būdingų ingredientų sukurtą skrendančių gervių triptiką. Šie paukščiai pasirinkti neatsitiktinai – gervė yra ir „Manami” simbolis.

Vakaro vinimi tapo perkusijos virtuozų Pavelo Giunterio ir Arkadijaus Gotesmano pasirodymas, kuriame Azijos instrumentai nuskambėjo moderniais garsais. Vakaro svečiai taip pat turėjo galimybę pasivaišinti ant atviros ugnies keptais „wok“ patiekalais, sušiais ir kitais Azijos virtuvės šedevrais.

Nuotraukų autoriai: Rimantas Gindvilis ir fotodiena.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)