2 porcijoms reikės

Pusės didelio greipfruto (pomello rūšies);
Pusės ilgo agurko (be sėklų);
Viena morka;
Kepintų šalotinių svogūnų (galima rasti azijietiškų pagardų skyriuose);
Du šaukštai kepintų žemės riešutų;
Šiek tiek šviežios mėtos, baziliko ar kalendros;
Vienas čili pipiras (jei norisi aštrumo).

Padažui

Vienas šaukštas žuvies padažo;
Vieno laimo vaisiaus sultys;
Vienas šaukštas vandens;
Vienas šaukštas cukraus;
Vienas šaukštas sriracha padažo.

Gaminimo eiga

Nulupame greipfrutą ir supjaustome minkštimą kąsnio dydžio gabaliukais. Sutarkuojame arba smulkiai supjaustome nuskustą morką. Griežinėliais arba juostelėmis supjaustome agurką. Daržoves kartu su kepintais šalotiniais svogūnais, kapotom šviežiom žolelėm ir smulkintais žemės riešutais dedame į indą. Sumaišome padažo ingridientus ir pilame ant salotų mišinio. Patiekiame su šviežiu čili pipiru.

Skanaus!