aA
Kai kurie maisto kritikai prognozuoja, kad vietnamietiški patiekalai Britanijoje taps tokie populiarūs, kaip kad tapo tailandietiški. Dar nespėjote pasimėgauti gaiviais, šviežiais vietnamietiško maisto kvapais? Pasinaudokite mūsų receptais. Kai kurių ingredientų gali tekti paieškoti, bet kitus nesunkiai rasite didžiuosiuose prekybos centruose arba specializuotose parduotuvėse.
Vietnamietiška sriuba
© Corbis/Scanpix
Vietnamietiškos vištienos salotos

Reikės:

3 vištienos krūtinėlių (apie 200 g kiekviena),
2 valg. šaukšt. augalinio aliejaus,
jūros druskos ,
šviežiai maltų baltųjų pipirų (jei neturite, tiks juodieji) ,
90 g sojos pupelių daigų ,
20 g mėtos lapelių ,
50 g nepjaustytų baziliko lapelių ,
180 smulkiai pjaustyto kiniško kopūsto ,
90 g smulkiai supjaustytos morkos.

Vietnamietiškam padažui

60 ml žaliosios citrinos sulčių,
60 ml žuvų padažo ,
2 valgomieji šaukštai ryžių acto,
1 valgomasis šaukštas cukraus pudros ,
2 labai smulkiai supjaustytos česnako skiltelės,
3 smulkiai supjaustyti raudonieji Azijos askaloniniai česnakai arba pusė raudonojo svogūno,
2 maži labai smulkiai supjaustyti raudonieji ankštiniai pipirai (išimkite sėklas, jei nemėgstate labai aštriai).

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių Celsijaus (jei naudojate virtą vištieną, praleiskite tris pirmuosius punktus).

2. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies, kol kaista, įtrinkite vištienos krūtinėles alyvų aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais. Sudėkite į keptuvę ir paskrudinkite odele į apačią porą minučių, tada apverskite ir paskrudinkite dar minutę.

3. Sudėkite vištieną į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje apie 8 – 10 minučių. Tuomet išimkite ir atvėsinkite 20 minučių.

4. Rankomis suplėšykite vištieną plonomis juostelėmis ir sudėkite į didelį dubenį. Sudėkite likusius ingredientus ir sumaišykite.

5. Vietnamietiškam padažui sudėkite visus ingredientus į mažą dubenį ir maišykite, kol ištirps cukrus.

6. Apipilkite padažu salotas, gerai sumaišykite. Patiekite.

Vietnamietiškos krevečių ir kopūstų salotos

Reikės:

augalinio arba riešutų aliejaus,
75 g žalių žemės riešutų,
300 g smulkiai supjaustytų kiniškų kopūstų lapų,
1 smulkiai supjaustytos morkos,
pusės smulkiai supjaustyto ispaniško svogūno,
8 supjaustytų didelių pomidorų,
12 karališkųjų krevečių, nuluptų ir perpjautų pusiau išilgai,
1 stiklinė maišytų šviežių žolelių – kalendros, mėtų, baziliko, mėtos.

Padažui:

150 ml ryžių vyno acto,
1 valgomasis šaukštas cukraus pudros ,
1 arbatinis šaukštelis džiovintų ankštinių pipirų gabaliukų.

1. Pakaitinkite šiek tiek aliejaus keptuvėje, suberkite riešutus ir skrudinkite vidutinėje temperatūroje nuolat maišydami, kol taps gelsvai rusvi. Nusausinkite ir atvėsinkite.

2. Tvirtai susukite kopūstų lapus, plonai supjaustykite ir sudėkite į didelį dubenį.

3. Smulkiai supjaustykite morką.

4. Sudėkite į kopūstus morką, svogūną, pomidorus, krevetes ir žoleles.

5. Grūstuvėje sugrūskite riešutus, suberkite į salotas.

6. Sumaišykite actą, cukrų ir ankštinius pipirus mažame prikaistuvyje, užvirinkite ir virkite, kol ištirps cukrus, tuomet nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

7. Supilkite padažą ir gerai išmaišykite. Pagardinkite prieskoniais.

8. Patiekite salotas kaip priedą prie keptos žuvies ir ryžių.

Vietnamietiška jautienos ir špinatų sriuba

Reikės:

450 g šviežių špinatų,
175 g liesos jautienos, supjaustytos plonais apie 5 cm ilgio gabalėliais.

Marinatui:

2 smulkiai supjaustyti askaloniniai česnakai,
2 valgomieji šaukštai smulkiai supjaustyto česnako,
1 valgomasis šaukštas žuvies padažo,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Sriubai

1,2 litro vištienos sultinio,
2 valgomieji šaukštai žuvies padažo,
1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių,
1 šaukštelis cukraus,
1 mažas šviežias raudonasis ankštinis pipiras (išimti sėklas ir smulkiai supjaustyti).

1. Nupjaukite špinatų stiebus, lapus gerai nuplaukite.

2. Apvirkite lapus kelias sekundes, kol šiek tiek suminkštės, tuomet gerai nusausinkite ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Vėl gerai nusausinkite.

3. Sumaišykite jautieną su česnakais, askaloniniais česnakais, vienu valgomuoju šaukštu žuvies padažo ir šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų, atidėkite į šalį (sriuba gali būti iš anksto pagaminta iki šio punkto).

4. Prieš pat valgymą užvirinkite vištienos sultinį prikaistuvyje, pagardinkite jį likusiu žuvies padažu, citrinos sultimis, cukrumi ir pipiru.

4. Sudėkite špinatus ir sumaišykite su jautiena ir marinatu. Užvirinkite sriubą, pagardinkite juodaisiais pipirais ir patiekite iškart.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Balsavimas dėl Seimo vadovo Pranckiečio atstatydinimo žlugo nuolat pildoma

Seimas antradienio vakarą per neeilinį posėdį balsavo dėl galimybės Viktorui Pranckiečiui...

Venckienės laukiantis „Drąsos kelias“ ruošiasi Seimo rinkimams: parduoda turtą, kad turėtų tam lėšų (181)

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Aukščiausiajam Teismui atmetus Neringos Venckienės advokatų...

Pranckietis: Karbauskis laimėjo „penktus“ rinkimus (47)

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis tikisi, kad po antradienio proceso Parlamentas galės...

Gyvai / Europos taurės dvikova Vilniuje: „Rytas“ – „Partizan“ (40)

Vilniaus „Ryto“ (1-1) krepšininkai antradienį namie trečio rato dvikovą žaidžia su Belgrado...

Gabrielius Landsbergis – apie Pranckiečio procesą: tai labai keistas precedentas (48)

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis...

Šunų trenerė paaiškino, kas yra geras šuns šeimininkas: kai kuriems apie šunis geriau nė nesvajoti (3)

Šuo žmogui yra tik gyvenimo dalis, o žmogus šuniui – visas gyvenimas. Dažnas, girdėjęs šį...

Nusisukus draugams ir prodiuseriams atlikėjas Borisas Mojisejevas gyvena atsiskyrėlio gyvenimą: pragyvenimui pensijos nepakanka (4)

Patyręs net du insultus ir dalinį paralyžių atlikėjas Borisas Mojisejevas gyvena atsiskyrėlio...

Karbauskis nesijaučia pralaimėtoju: šiandien keli dalykai tapo aiškūs (147)

Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis antradienio situacijos,...

Ištyrė, kokį poveikį sveikatai sukelia elektroninės cigaretės su nikotinu ir be: rezultatas nepavydėtinas (3)

Diskusijos apie elektroninių cigarečių žalą netyla. Vieni ragina riboti jų pardavimus, kiti...

Matijošaitis apie Meilutytės pakvietimą į komandą: reikiamo išsilavinimo ji neturi, bet tą sritį išmano (3)

Kauno meras paaiškino, kodėl patarėja pasirinko karjerą baigusią plaukikę Rūtą Meilutytę, o...