aA
Artėjant naujam 2015 metams po truputį keičiasi vestuvių mados ir tendencijos. Vis dažniau jaunieji šventės vietai pasirenka senelių sodybos, ežero pakrantės ar jaukūs gamtos kampelius. Vietas puošia baltos palapinės ar skėčiai, gėlėmis dekoruoti staliukai ir vis didesnis dėmesys skiriamas maistui ir jo pateikimui. „Food Projects“ specialistai dalinasi patarimais, ką pasirinkti jūsų vestuvių vaišių stalui, keliant šiuolaikinę puotą netradicinėse vietose.
© Bendrovės archyvas

Pastaruoju metu itin populiaru – atskiri apvalūs staliukai, dekoruoti įvairiaspalvėmis puokštelėmis. Ant stalų pateikiamos dailios vieno kąsnio užkandėlės, svečiai renkasi iš kelių šaltųjų bei karštųjų patiekalų.

Desertų pateikimui skiriamas išskirtinis dėmesys. Labai populiarėja užsienio virtuvės – prancūzų, italų, japonų bei kitų šalių. Tradicinės „mišrainės“ tapo nebemadingos - švenčių organizatoriai vis dažniau pageidauja, kad patiekalai taptų dar vienu stalo puošybos elementu.

„Food Projects“ atstovė Vita teigia, kad labai svarbu kiekvieno patiekalo pateikimas ir skonis, kad tik pamačius norėtųsi jį paragauti ir mėgautis kiekvienu kąsneliu. Vakarienės tipo šventės dabar pačios paklausiausios, nes taip galima tiksliau apskaičiuoti kiek patiekalų užsakyti, kad po šventės neliktų daug maisto ar priešingai – jo nepritrūktų šventės metu.

Dažnai iškyla klausimas, ko ir kiek pasirinkti, kokius patiekalus parinkti svečiams, nuo ko priklauso kaina ir kodėl iškart sudėtinga atsiųsti standartinį pasiūlymą.

„Labai svarbu kur yra rengiama vestuvių šventė – lauke ar viduje, nuo to priklauso kokius patiekalus  pasiūlyti, nes tai kas gali būti labai skanu ir tinkama vaišinti viduje, gali visiškai netikti patiekimui lauke, nes pagaminti patiekalai gali greitai džiūti, prarasti savo išvaizdą bei skonines savybes.  Taip pat labai svarbu žinoti svečių kiekį. Tai yra patys pirmieji klausimai, kuriuos užduodame jauniesiems prieš ruošiant pasiūlymą.

Visada  pasiteiraujame kokie yra mėgstamiausi poros patiekalai, gal jauniesiems ypatingai patinka kokios nors šalies virtuvė, o galbūt vestuvės turi tematiką, pagal kurią jie norėtų paruošti ir maistą,“ – savo patirtimi dalinasi Vita.

Kaip pasiskaičiuoti kiekius? Pasak p. Vitos 1 žmogui siūloma išsirinkti po 3-4 įvairius vieno kąsnio užkandžius, kurie jau bus paruošti svečiams sėdant prie stalo. Ant staliukų paruošiami valgiaraščius su šaltųjų ir karštųjų patiekalų pasirinkimu. Rekomenduojame pasirinkti dvi skirtingas pozicijas, pvz. paukštieną, žuvį, ėrieną, jūros gėrybės, jautieną ir t.t. kad svečiai turėtų laisvą pasirinkimą. Labai svarbu atkreipti dėmesį ar svečių tarpe nėra vegetarų ar veganų, jiems esant reikia nepamiršti pasirūpinti specialių patiekalų gaminimu. 

Desertams rekomenduojame pasirinkti po 1 – 2 vienetus žmogui, bet pateikti kuo daugiau skirtingų variantų, nes vienas svečias gali mėgautis tiramisu, o kitas pasirinks šviežių vaisių taurelę. Taip įtiksite daugelio svečių skoniams, o vaišių stalas bus spalvingas ir gausus.

„Kalbant apie gėrimus, dažnas lietuvis pasirenka itin didelius alkoholio kiekius vestuvių šventei, mes siūlome pasirinkti nedaug, tačiau specialiai prie šventinės vakarienės priderintus vynus ar įvairius gėrimus, kurių būtų 3-4 taurės žmogui viso vakaro metu“ – teigė p. Vita.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Gyvai / DELFI Diena. Įžvalgos apie kontroversiško Algirdo Paleckio asmenybę ir ar ministeriją paliekantys mokytojai nežada sugrįžti? (4)

Šnipinėjimo byla: kodėl informacija apie Paleckį iškilo būtent dabar. DELFI korespondentas...

Policija pardavė avarijoje sumaitotą automobilį, bet pamiršo reikšmingą detalę (22)

„Be defektų“ – toks užrašas pridėtas interneto skelbimų portale greta parduodamo „...

Mokytojų streiko iniciatorius Navickas: kas jis? (353)

Keturių vaikų tėvas, kūno kultūros ir fizikos mokytojas, ekonomistas, visuomenininkas,...

Viskas, ką turite žinoti apie papildomą pensijų kaupimą nuo naujų metų (2)

Nuo naujų metų pasikeitus papildomo pensijų kaupimo tvarkai gyventojai bus vėl priversti...

Gyvai / Gyvai: ar ministeriją paliekantys mokytojai nežada sugrįžti? (8)

Nuo lapkričio 28 dienos ministerijoje gyvenantys mokytojai teigia pasiekę dalį savo tikslų ir...

Dėl geros figūros Vaida Genytė dėkinga tvirtai valiai: pasidalino auksine šventinio stalo taisykle (1)

Įprastai didžiosios metų šventės daugeliui žmonių asocijuojasi su kalėdiniais papuošimais,...

Rusijos ambasada aršiai sureagavo į Paleckio ir Ivanovo suėmimą (52)

Rusijos ambasada trečiadienį pareiškė, kad naujas Lietuvos teisėsaugos atliekamas tyrimas dėl...

Nuo Naujųjų keičiasi atlyginimai – ką turi padaryti darbuotojai (53)

Nuo kitų metų sausio 1 d. įsigalioja Valstybinio socialinio draudimo ( VSD ) įstatymo pakeitimai,...

Mokytojai po trijų savaičių budėjimo palieka ministeriją (92)

„Džiaugiamės, kad pagaliau mokytojus išgirdo, įsiklausė ir pradėjo spręsti problemas“, –...

Seime – dar viena Jakeliūno iniciatyva: šįkart nusitaikė į žiniasklaidą (30)

Trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete buvo svarstytos Azartinių lošimų įstatymo...