aA
Artėjant naujam 2015 metams po truputį keičiasi vestuvių mados ir tendencijos. Vis dažniau jaunieji šventės vietai pasirenka senelių sodybos, ežero pakrantės ar jaukūs gamtos kampelius. Vietas puošia baltos palapinės ar skėčiai, gėlėmis dekoruoti staliukai ir vis didesnis dėmesys skiriamas maistui ir jo pateikimui. „Food Projects“ specialistai dalinasi patarimais, ką pasirinkti jūsų vestuvių vaišių stalui, keliant šiuolaikinę puotą netradicinėse vietose.
Vaišės
© Bendrovės archyvas

Pastaruoju metu itin populiaru – atskiri apvalūs staliukai, dekoruoti įvairiaspalvėmis puokštelėmis. Ant stalų pateikiamos dailios vieno kąsnio užkandėlės, svečiai renkasi iš kelių šaltųjų bei karštųjų patiekalų.

Desertų pateikimui skiriamas išskirtinis dėmesys. Labai populiarėja užsienio virtuvės – prancūzų, italų, japonų bei kitų šalių. Tradicinės „mišrainės“ tapo nebemadingos - švenčių organizatoriai vis dažniau pageidauja, kad patiekalai taptų dar vienu stalo puošybos elementu.

„Food Projects“ atstovė Vita teigia, kad labai svarbu kiekvieno patiekalo pateikimas ir skonis, kad tik pamačius norėtųsi jį paragauti ir mėgautis kiekvienu kąsneliu. Vakarienės tipo šventės dabar pačios paklausiausios, nes taip galima tiksliau apskaičiuoti kiek patiekalų užsakyti, kad po šventės neliktų daug maisto ar priešingai – jo nepritrūktų šventės metu.

Dažnai iškyla klausimas, ko ir kiek pasirinkti, kokius patiekalus parinkti svečiams, nuo ko priklauso kaina ir kodėl iškart sudėtinga atsiųsti standartinį pasiūlymą.

„Labai svarbu kur yra rengiama vestuvių šventė – lauke ar viduje, nuo to priklauso kokius patiekalus  pasiūlyti, nes tai kas gali būti labai skanu ir tinkama vaišinti viduje, gali visiškai netikti patiekimui lauke, nes pagaminti patiekalai gali greitai džiūti, prarasti savo išvaizdą bei skonines savybes.  Taip pat labai svarbu žinoti svečių kiekį. Tai yra patys pirmieji klausimai, kuriuos užduodame jauniesiems prieš ruošiant pasiūlymą.

Visada  pasiteiraujame kokie yra mėgstamiausi poros patiekalai, gal jauniesiems ypatingai patinka kokios nors šalies virtuvė, o galbūt vestuvės turi tematiką, pagal kurią jie norėtų paruošti ir maistą,“ – savo patirtimi dalinasi Vita.

Kaip pasiskaičiuoti kiekius? Pasak p. Vitos 1 žmogui siūloma išsirinkti po 3-4 įvairius vieno kąsnio užkandžius, kurie jau bus paruošti svečiams sėdant prie stalo. Ant staliukų paruošiami valgiaraščius su šaltųjų ir karštųjų patiekalų pasirinkimu. Rekomenduojame pasirinkti dvi skirtingas pozicijas, pvz. paukštieną, žuvį, ėrieną, jūros gėrybės, jautieną ir t.t. kad svečiai turėtų laisvą pasirinkimą. Labai svarbu atkreipti dėmesį ar svečių tarpe nėra vegetarų ar veganų, jiems esant reikia nepamiršti pasirūpinti specialių patiekalų gaminimu. 

Desertams rekomenduojame pasirinkti po 1 – 2 vienetus žmogui, bet pateikti kuo daugiau skirtingų variantų, nes vienas svečias gali mėgautis tiramisu, o kitas pasirinks šviežių vaisių taurelę. Taip įtiksite daugelio svečių skoniams, o vaišių stalas bus spalvingas ir gausus.

„Kalbant apie gėrimus, dažnas lietuvis pasirenka itin didelius alkoholio kiekius vestuvių šventei, mes siūlome pasirinkti nedaug, tačiau specialiai prie šventinės vakarienės priderintus vynus ar įvairius gėrimus, kurių būtų 3-4 taurės žmogui viso vakaro metu“ – teigė p. Vita.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

25 kilogramų atsikratęs Kauno medikas merginai padovanojo nepaprastą meilės dovaną - pavydėtų kiekviena (15)

Koks pats romantiškiausias dalykas, kurio gali tikėtis mergina? Vienai romantiškai atrodo...

Perspėja dėl Putino bendražygio Prigožino lėktuvo: Lietuva taptų fronto linija (239)

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas ( NSGK ) planuoja kreiptis į Užsienio reikalų...

Maskoliūno debiutas ir D-Mo sugrįžimas: Belgija – Lietuva (12)

2021-ųjų Europos krepšinio čempionato atrankos varžybas penktadienio vakarą pradeda Lietuvos...

Netikėtumas Lietuvos lengvosios atletikos čempionate – Palšytė prarado titulą (31)

Klaipėdoje prasidėjusiame Lietuvos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate užfiksuotas...

ES vadovams nepavyko susitarti dėl biudžeto, Nausėda sprendimo tikisi per mėnesį (35)

Europos Sąjungos (ES) šalių vadovams nepavyko susitarti dėl 2021-2027 metų bendrijos biudžeto...

Šokiruojantys patyčias kenčiančio berniuko žodžiai sujaudino pasaulį: vaiko ašaros sulaukė garsenybių paramos (77)

Devynmetis berniukas iš Australijos , kuriam dėl mažo ūgio mokykloje tenka kęsti patyčias ,...

Valerijus Katkauskas

Netarnavęs – ne vyras. Apie nesavanaudišką meilę savo antrai pusei (4)

Pasakysiu šviesiai tiesiai – vyras, kuris netarnavo kariuomenėje yra nepilnavertis. Jis nemoka...

Jurijus Smoriginas kirto iš peties: netiki #metoo istorijomis ir kritikuoja „The Roop“ (263)

Choreografas Jurijus Smoriginas tvirtina, kad jo komentarai nėra tokie jau kandūs. Esą kalti...

Po renovacijos gyventojai neranda ramybės: pigiausios medžiagos – dar ne blogiausia (137)

Panevėžio rajone, Liūdynėje esančio daugiabučio gyventojai turėtų džiaugtis po renovacijos...

Ekspertė sukritikavo siūlymą apsodinti Lietuvą kanapėmis kovojant su klimato kaita (8)

Pluoštinės kanapės gali būti viena priemonių kovoje su klimato kaita, sako „Delfi“...

|Maža didelių žinių kaina