Žinoma, jog pradžia – jaunosios vestuvinė suknelė; pamergių suknelės ir gėlės. Tada turėtų galvoti, kaip tai atkartoti vestuviniame torte ir stalo dekoravime. Taip pat reikia atsižvelgti į tai, kur bus vestuvių pokylis. Galbūt aplinkos motyvai taip pat padiktuos temą ir spalvinę gamą.
Kas yra svarbiausia kuriant šventę?
Žinoma, jog pradžia – jaunosios vestuvinė suknelė; pamergių suknelės ir gėlės. Tada turėtų galvoti, kaip tai atkartoti vestuviniame torte ir stalo dekoravime. Taip pat reikia atsižvelgti į tai, kur bus vestuvių pokylis. Galbūt aplinkos motyvai taip pat padiktuos temą ir spalvinę gamą.
Metų laikas dažnai pasufleruoja spalvinę gamą ir skonį: ryškesnės ir gaivesnės spalvos, jei vestuvės rengiamos pavasarį, gali būti ryški geltona, ryški ir gaivi mėlyna; vasaros metu gali dominuoti rožės ir jų spalvos, nes dažniausiai žydi tuo laikotarpiu aplinkoje, o taip pat rožių motyvas ir torto puošyboje; jei vestuvės organizuojamos rudenį – dominuos rudeniška spalvinė gama: deganti raudona, oranžinę, geltona, rudi ar sendinto aukso atspalviai.
Kokiu metu laiku vykstančios šventės turi daugiausiai spalvų?
Kiekvienas sezonas turi daug spalvų. Galbūt kontrastingiausias – žiemos sezonas, tačiau ir tai priklauso nuo šventės tematikos. Gali būti pasirinkta dramatiška vestuvių stilistika, tai ir tortas bus juodo ir balto šokolado su ryškiu kokiu akcentu arba be jo, o tik su jaunųjų statulėle.
Viskas priklauso nuo pasirinkto vestuvių stiliaus, o tai turėtų atsikartoti įvairiose detalėse. Galbūt jaunieji susipažino Paryžiuje ir vestuvių tematiką norės pasirinkti – Paryžių ar Prancūziją. Tai mes pasistengsime įgyvendinti jų norus ir romantiškus prisiminimus.
Galbūt norite tiesiog klasikinio balto torto su gražiais nėriniais ar paprasto balto glaisto.
Paprastume taip pat yra elegancija, puošnumas ir iškilmingumas. Galbūt bus tik akcentinė spalva, pvz. Gėlių puokštės, o ji atsikartos ant balto vestuvinio torto ir jaunojo švarko atlape. Aukso ir sidabro spalvų puošyba visada kalba apie turtingumą ir spindesį. Jūs galite rinktis pastelines: žydrą, švelnią rožinę, citrinos geltonumo, mėtos žalumo, alyvinę.
Pasak „keksiukų karaliene“ tituluojamos pyragaičių gamintojos, „Liu patty“ įkūrėjos Liucinos Rimgailės, dabar labai populiaru vestuvių šventei užsisakyti ne tik tortą, bet ir kitokių saldumynų: keksiukų, ekleriukų, įvairių skanėstų stiklainiuose – „panna cotta“, „tiramisu“ ar varškės kremo desertų. Taip pat šiuo metu visi eina iš proto dėl įvairiaspalvių „makarūnsų“. Tačiau svarbiausia, kad saldus stalas atitiktų vestuvių temą ir atspindėtų tai, ką mėgsta jaunieji.
„Jaunavedžiai vis dažniau vietoj didžiulio vestuvių torto renkasi mažą tortuką. Jis skirtas tam, kad jaunieji turėtų ką vidurnakty perpjauti ir fotografas padarytų gražių nuotraukų. Tačiau svečius vestuvėse vis dažniau vaišina įvairiausių skonių bei įdarų keksiukais. Juos galima sudėlioti taip, kad primintų tortą, be to, kremas jų viduje gali būti toks, kad skoniu nė kiek nenusileis tortui. Tik su keksiukais viskas daug paprasčiau, elegantiškiau ir mažiau terlionės“, – sakė Liucina.
„Jei klientas nori mėlynų keksiukų, pirmiausia siūlau mėlynos spalvos krepšelį, o kremą – baltą. Efektas tas pats, tačiau nereikia naudoti dažų. Tačiau jei klientas vis tik nori mėlynos spalvos pyragaičių, būtinai juos pagaminsiu. Spalvų ir atspalvių yra visokių, bet man visada norisi, kad produktas būtų kuo natūralesnis ir sveikesnis“, – sakė Liucina.