Žinoma, jog pradžia – jaunosios vestuvinė suknelė; pamergių suknelės ir gėlės. Tada turėtų galvoti, kaip tai atkartoti vestuviniame torte ir stalo dekoravime. Taip pat reikia atsižvelgti į tai, kur bus vestuvių pokylis. Galbūt aplinkos motyvai taip pat padiktuos temą ir spalvinę gamą.

Pašnekovės teigimu, 2014 m. madingi vintažiniai tortai. Jiems būdinga puošyba nėriniais, pastelinės spalvos: rožinė, citrininė, alyvinė, mėtinė. Taip pat dominuoja gėlių motyvai. Vis dar madinga sendinto aukso spalva. Gali būti atkartotas ir jaunosios vestuvinės suknelės nėrinių motyvas. Jei tai krikštynos, tai parinksime atitinkamą spalvinę gamą.

Kas yra svarbiausia kuriant šventę?

Žinoma, jog pradžia – jaunosios vestuvinė suknelė; pamergių suknelės ir gėlės. Tada turėtų galvoti, kaip tai atkartoti vestuviniame torte ir stalo dekoravime. Taip pat reikia atsižvelgti į tai, kur bus vestuvių pokylis. Galbūt aplinkos motyvai taip pat padiktuos temą ir spalvinę gamą.

Metų laikas dažnai pasufleruoja spalvinę gamą ir skonį: ryškesnės ir gaivesnės spalvos, jei vestuvės rengiamos pavasarį, gali būti ryški geltona, ryški ir gaivi mėlyna; vasaros metu gali dominuoti rožės ir jų spalvos, nes dažniausiai žydi tuo laikotarpiu aplinkoje, o taip pat rožių motyvas ir torto puošyboje; jei vestuvės organizuojamos rudenį – dominuos rudeniška spalvinė gama: deganti raudona, oranžinę, geltona, rudi ar sendinto aukso atspalviai.

Jei vestuvės organizuojamos Velykų metu, tai stalai gali būti dekoruoti ir linksmai dažytais kiaušiniais ar saldainiais kiaušiniais; o jei žiemos metu, Kalėdų laikotarpiu, tai ir Kalėdų medžio ar raudonų uogų motyvai ir snaigės. Vasaros sezono metu turėtų dominuoti karščiui atsparūs, tvirtesni tortai, o šaltuoju metu laiku gaivesni, želiniai tortai.

Kokiu metu laiku vykstančios šventės turi daugiausiai spalvų?

Kiekvienas sezonas turi daug spalvų. Galbūt kontrastingiausias – žiemos sezonas, tačiau ir tai priklauso nuo šventės tematikos. Gali būti pasirinkta dramatiška vestuvių stilistika, tai ir tortas bus juodo ir balto šokolado su ryškiu kokiu akcentu arba be jo, o tik su jaunųjų statulėle.

Viskas priklauso nuo pasirinkto vestuvių stiliaus, o tai turėtų atsikartoti įvairiose detalėse. Galbūt jaunieji susipažino Paryžiuje ir vestuvių tematiką norės pasirinkti – Paryžių ar Prancūziją. Tai mes pasistengsime įgyvendinti jų norus ir romantiškus prisiminimus.
Galbūt norite tiesiog klasikinio balto torto su gražiais nėriniais ar paprasto balto glaisto.

Paprastume taip pat yra elegancija, puošnumas ir iškilmingumas. Galbūt bus tik akcentinė spalva, pvz. Gėlių puokštės, o ji atsikartos ant balto vestuvinio torto ir jaunojo švarko atlape. Aukso ir sidabro spalvų puošyba visada kalba apie turtingumą ir spindesį. Jūs galite rinktis pastelines: žydrą, švelnią rožinę, citrinos geltonumo, mėtos žalumo, alyvinę.

Ryškus akcentai sukurs dramatiškumo ir žaismingumo. Gražu ir vienos spalvos, tačiau skirtingų atspalvių tortai. Reikėtų atsižvelgti kur tos vestuvės vyks: pilyje, pajūryje, kaimo sodyboje ar restorano salėje.

Pasak „keksiukų karaliene“ tituluojamos pyragaičių gamintojos, „Liu patty“ įkūrėjos Liucinos Rimgailės, dabar labai populiaru vestuvių šventei užsisakyti ne tik tortą, bet ir kitokių saldumynų: keksiukų, ekleriukų, įvairių skanėstų stiklainiuose – „panna cotta“, „tiramisu“ ar varškės kremo desertų. Taip pat šiuo metu visi eina iš proto dėl įvairiaspalvių „makarūnsų“. Tačiau svarbiausia, kad saldus stalas atitiktų vestuvių temą ir atspindėtų tai, ką mėgsta jaunieji.

„Jaunavedžiai vis dažniau vietoj didžiulio vestuvių torto renkasi mažą tortuką. Jis skirtas tam, kad jaunieji turėtų ką vidurnakty perpjauti ir fotografas padarytų gražių nuotraukų. Tačiau svečius vestuvėse vis dažniau vaišina įvairiausių skonių bei įdarų keksiukais. Juos galima sudėlioti taip, kad primintų tortą, be to, kremas jų viduje gali būti toks, kad skoniu nė kiek nenusileis tortui. Tik su keksiukais viskas daug paprasčiau, elegantiškiau ir mažiau terlionės“, – sakė Liucina.

Pastaruoju metu poros paprastai daro temines šventes. Vestuvių tema būtinai turi atsispindėti ruošiant ir saldų stalą. Nors, pasak Liucinos, keksiukų išvaizdai ir puošybai nėra ribų, ji visas desertų spalvas pirmiausia stengiasi išgauti iš natūralių produktų, įvairių uogų.

„Jei klientas nori mėlynų keksiukų, pirmiausia siūlau mėlynos spalvos krepšelį, o kremą – baltą. Efektas tas pats, tačiau nereikia naudoti dažų. Tačiau jei klientas vis tik nori mėlynos spalvos pyragaičių, būtinai juos pagaminsiu. Spalvų ir atspalvių yra visokių, bet man visada norisi, kad produktas būtų kuo natūralesnis ir sveikesnis“, – sakė Liucina.

Dar vienos naujokės vestuvių rinkoje „Kamanės Gurmanės“ teigimu, svarbiausi dalykai kuriant šventę – turėti viziją ir daug gerų emocijų. Taip pat svarbu viską gerai įvertinti ir suplanuoti, nepalikti svarbių sprendimų paskutinei minutei. Jei viskas bus daroma iš širdies – šventė suteiks daug džiaugsmo ir abejingų nebus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)