aA
Kaip žinia, vengrai mėgsta tiesiog ugninius patiekalus, todėl jei bijote, kad jūsų gerklė užsiliepsnos, sumažinkite aštriosios paprikos kiekį šiame recepte bent per pusę.
Vengriškas jautienos guliašas
Vengriškas jautienos guliašas
4 porcijos

600 g jautienos,
250 g svogūnų galvų,
2 valg. šaukšt. aliejaus,
1 valg. šaukšt. maltų raudonųjų pipirų,
1 arbat. šaukšt. aštriosios paprikos,
400 ml mėsos sultinio,
200 ml sauso raudonojo vyno,
2 lauro lapeliai,
druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį,
700 g bulvių,
1 kg žaliųjų, geltonųjų ir raudonųjų saldžiųjų paprikų,
pundelis petražolių.

1. Juostelėmis supjaustytą mėsą nusausinti. Svogūnus supjaustyti riekelėmis. Plačioje gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti jame mėsą ir svogūnus. Pabarstyti abiejų rūšių pipirais ir išmaišyti. Supilti mėsos sultinį bei vyną ir pakaitinti iki virimo. Sudėti druską ir prieskonius ir uždengus dangčiu troškinti maždaug 90 min.

2. Bulves nulupti ir virti pasūdytame vandenyje maždaug 20 min. Nupilti vandenį ir ataušinti.

3. Papriką nuvalyti ir supjaustyti gabaliukais.

4. Patroškinus mėsą maždaug 45 min. į keptuvę suberti susmulkintą saldžiąją papriką ir patroškinti 15 min. Likus 15 min. iki gaminimo pabaigos suberti į 4 dalis supjaustytas bulves.

5. Petražoles nuplauti, nusausinti ir susmulkinti. Guliašą pagardinti aštriąja paprika bei malta raudonąja paprika ir petražolėmis.

Kaloringumas: 590 kcal / 1 porc.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Apžvalgininkai: „valstiečiai" smūgį jau atlaikė, Narkevičius liks iki pabaigos (256)

Nors net kelis mėnesius žiniasklaidoje netilo kalbos apie tai, kad susisiekimo ministras Jaroslavas...

Mokytojai kyla į kovą su internete nusirašinėjančiais moksleiviais: priemonės tokios, kad noras sukčiauti praeina akimirksniu (147)

„Patogiausia ir išmaniausia pratybų atsakymų svetainė! Pranešk draugams! Būk protingas“, –...

Savaitgalio orų prognozės – be didesnių pokyčių (3)

Penktadienį mūsų šalies orus lems pietinis ciklono pakraštys. Pragiedrulių tikimybė sumažės,...

Išdalintos „Žmonės 2020” statulėlės: Dano Rapšio triumfas ir jautriai pagerbtos pernai išėjusios žvaigždės pildoma (212)

Sausio 23-iąją dieną, Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre bei tiesioginiame LNK...

„Žmonių“ apdovanojimuose – jautrus dukters gestas Vitalijui Cololo: žiūrovai nesulaikė ašarų (52)

Skelbiant „Žmonių“ apdovanojimus paminėti ir praėjusiais metais anapilin iškeliavę šou ir...

Europos įmonės sunkiai randa vietą „Naujojo Šilko kelio“ projekte (50)

Europos kompanijos iš esmės nedalyvauja prezidento Xi Jinpingo „Vienos juostos, vieno kelio“...

Vyresni kolegos įvertino Gabrieliaus Landsbergio laišką bendražygiams (668)

Po to, kai trečiadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas...

Kurtinaičio kariauna krito Vitorijoje, „Bayern“ pergalė nubloškė „Žalgirį“ į Eurolygos dugną (17)

Ketvirtadienio vakarą vykusios Eurolygos rungtynės buvo pažymėtos Kauno „Žalgiriui“...

NBA lyderių treneris: jei spręsčiau tik aš, Sabonis tikrai žaistų „Visų žvaigždžių“ mače specialiai Krepšinis.lt iš Paryžiaus (12)

Balsavimas į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes baigėsi, ir nors Domantas Sabonis nebus...

Naujosios Rusijos kultūros ministrės nuotrauka „sprogdina“ socialinius tinklus (227)

Naujojo Rusijos premjero Michailo Mišustino vadovaujamoje Rusijos vyriausybėje išskirtinio...