8 porcijos

Produktai:

1,2 kg miltų,
2 stiklinės šilto vandens,
50 g mielių,
1 stiklinė aliejaus,
1 šaukštas saldžios arbatos,
malto cinamono,
vanilės,
druskos,
10 – 12 šaukštų aguonų,
6 šaukštai medaus.

Kaip gaminti:

1. Tešlai ištirpinkite šiltame vandenyje mieles, suberkite 2 stiklines miltų, išmaišykite ir pastatykite šiltoje vietoje, kad iškiltų.

2. Kai tešla pakils, suberkite likusius miltus, druską, supilkite aliejų, suberkite prieskonius ir vėl užminkykite tešlą. Palikite pakilti.

3. Įdarui sumaišykite aguonas su medumi, ant silpnos ugnies kaitinkite 5 – 8 min. Palikite atvėsti.

4. Didžiąją dalį tešlos iškočiokite į 1 cm storio lakštą. Kraštus aptepkite saldžia arbata. Įdėkite tešlos lakštą į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant tešlos sudėkite įdarą, o ant viršaus padarykite kokį nors ornamentą iš likusios tešlos. Pyrago paviršių ištepkite arbata.

5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)