Jums reikės:

225 g ekstra miltų
150 g sviesto
1 kiaušinio
70 g cukraus

Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, sudėkite miltus ir gerai išminkyti tešlą. Ji turi gautis pakankamai minkšta ir trapi. Apie 30 minučių tešlą pašaldykite.

Išėmę formuokite skirtingų dydžių rutuliukus. Du sausainėlius padarykite su trikampėliais (kojos), o vieną – ovalo formos (veidas). Kepkite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje iki 15 min., iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Tešlą skardoje sudėkite taip, kad gautųsi avytės forma, sausainių dalys liestųsi viena su kita. Iškepus, avytės kūną apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)