aA
Šį receptą skaitytoja Silvija atsiuntė konkursui „Gardžiausias užkandis į darbą ir mokyklą“. Laukiame ir jūsų receptų.
Vegetariškas suvožtinis
© Skaitytojos nuotr.

Reikės:

1 skardinė virtų avinžirnių arba konservuotų avinžirnių (apie 200 gr);
1 smulkiai supjaustyto svogūno;
1-2 česnako skiltelė;
1 morka;
1 a.š. kario;
2 kupini šaukštai miltų;
mažas pluoštelis petražolių (nebūtina :);
druskos ir pipirų žiupsnelis.

Paruošimas:

Avinžirnius nusausiname, sutarkuojame morką (burokine tarka). Viską gerai sugrūdame su bulvių grūstuvu (ar rankomis).

Sudedami visus likusius ingredientus (išskyrus miltus) ir gerai sumaišome (rankomis geriausia).

Suberiame miltus. Viska sumaišome. Formuojame „kotletukus“ ir kepame ant keptuvės su šlakeliu aliejaus.

„Kepsniukai“ bus trapoki, todėl apverčiame atsargiai. Atvėsę jie sutvirtės.

Priedai:

salotos lapas, rukola, marinuotas agurkėlis, pomidoras, paprika, saulėgrąžų daigai, žodžiu, viskas, kas Jums skanu – improvizuokite.

pomidorų pasta (naminė arba pirktinė) arba pomidorų padažas.

Naminis pomidorų padažas:

100 gr saulėje džiovintų pomidorų;
2 pomidorai;
1 š. alyvuogių aliejaus;
1 š. balto vyno acto (jei neturite, tiks citrinos sultys);
1/2 svogūno;
1 a. š. rudojo cukraus;
2 skiltelės česnako;
žiupsnelis druskos, pipirų.

Apverdame saulėje džiovintus pomidorus ir pomidorus puode, įpylus vandens tiek, kad truputį apsemtų pomidoriukus. Apverdame kol beveik nebeliks vandens (išgarins), tada sudedame visus likusius ingredientus ir dar paverdame kelias minutes.

Apvirtą masę sumalame maisto trintuvu iki vientisos masės (kreminė konsistencija). Paliekame atvėsti kambario temperatūroje.

Padažas puikiai tinka ir kaip užtepėlė ant duonos. Suvartoti per 1-2 dienas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Iš posto verčiamas Žemaitaitis: šis Seimas dirbs dar mėnesį ir dvi savaites (54)

Darbas Seime truks lygiai mėnesį ir dvi savaites – taip teigia Remigijus Žemaitaitis ir priduria,...

Kokį būstą ir už kiek dabar perka vilniečiai: pokyčiai – kardinalūs (10)

Nekilnojamojo turto ( NT ) rinkoje jau kurį laiką pučia nauji vėjai. Per pastaruosius metus ne tik...

Pietų Korėjos snaiperiai medžios ligotas Šiaurės Korėjos kiaules (4)

Pietų Korėja antradienį prie savo šiaurinės sienos siųs karinius snaiperius ir civilius...

„Žalgirio“ lyderį išskyręs „Real“ vairininkas – apie gautą pamoką ir degančias Šaro auklėtinių akis (12)

Tituluota ir puikiai sezoną pradėjusi Madrido „Real“ ekipa Kaune buvo priversta nuryti karčią...

Saldi pirmoji pergalė: „Žalgiris“ privertė pasiduoti „Real“ ekipą (271)

„Žalgirio“ berniukai tampa vyrais: prisimenant Šarūno Jasikevičiaus frazę prieš savaitę...

Profesionalas aiškina, kokių klaidų negalima daryti ruošiant šilauoges žiemai raudoni lapai – kokį ženklą taip duoda augalas

Su profesionaliu sodininku Gediminu Cijūnaičiu, gediminosodai.lt savininku, kalbamės apie tai, kaip...

Apie savo svorio pokyčius prakalbusi Natalija Bunkė nusprendė lieknėti: tam yra svarbi priežastis (15)

Nors dainininkė Natalija Bunkė buvo tiek labai liekna, tiek apkūnesnė, žinoma moteris dėl...

Šaltojo karo pėdsakai šalčiausiame žemyne: Antarktidos ledas alsuoja radiacija

Žmonija turi gerokai daugiau branduolinių ginklų , nei jų reikia visiems mums nužudyti, tačiau...

Gudrybės, kurios padės darbus atlikti laiku

Su vadinamais deadlinais (liet. terminais) susiduriam turbūt kiekvienas ir beveik kasdien, o...

„Barakudų“ sostinėje darbuojasi ir lietuvės: suvilioti turtuolį darosi vis sunkiau (280)

Jeigu vieniša mergina, ar kelios merginos prie baro geria tik vandenį ir nieko daugiau – iš karto...