Reikės:

1 skardinė virtų avinžirnių arba konservuotų avinžirnių (apie 200 gr);
1 smulkiai supjaustyto svogūno;
1-2 česnako skiltelė;
1 morka;
1 a.š. kario;
2 kupini šaukštai miltų;
mažas pluoštelis petražolių (nebūtina :);
druskos ir pipirų žiupsnelis.

Paruošimas:

Avinžirnius nusausiname, sutarkuojame morką (burokine tarka). Viską gerai sugrūdame su bulvių grūstuvu (ar rankomis).

Sudedami visus likusius ingredientus (išskyrus miltus) ir gerai sumaišome (rankomis geriausia).

Suberiame miltus. Viska sumaišome. Formuojame „kotletukus“ ir kepame ant keptuvės su šlakeliu aliejaus.

„Kepsniukai“ bus trapoki, todėl apverčiame atsargiai. Atvėsę jie sutvirtės.

Priedai:

salotos lapas, rukola, marinuotas agurkėlis, pomidoras, paprika, saulėgrąžų daigai, žodžiu, viskas, kas Jums skanu – improvizuokite.

pomidorų pasta (naminė arba pirktinė) arba pomidorų padažas.

Naminis pomidorų padažas:

100 gr saulėje džiovintų pomidorų;
2 pomidorai;
1 š. alyvuogių aliejaus;
1 š. balto vyno acto (jei neturite, tiks citrinos sultys);
1/2 svogūno;
1 a. š. rudojo cukraus;
2 skiltelės česnako;
žiupsnelis druskos, pipirų.

Apverdame saulėje džiovintus pomidorus ir pomidorus puode, įpylus vandens tiek, kad truputį apsemtų pomidoriukus. Apverdame kol beveik nebeliks vandens (išgarins), tada sudedame visus likusius ingredientus ir dar paverdame kelias minutes.

Apvirtą masę sumalame maisto trintuvu iki vientisos masės (kreminė konsistencija). Paliekame atvėsti kambario temperatūroje.

Padažas puikiai tinka ir kaip užtepėlė ant duonos. Suvartoti per 1-2 dienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)