4 porcijoms reikės:
· 3 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus
· 2 stiklinių špinatų
· Stiklinės smulkiai supjaustytų pomidorų
· 1 skiltelės česnako
· 2 kiaušinių ir dar šešių kiaušinių baltymų
· Trijų ketvirtadalių stiklinės tarkuoto čederio
· 2 didelių pomidorų, supjaustytų riekelėmis
· Pagal skonį – druskos ir pipirų
Gaminimas
Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite arbatinį šaukštelį aliejaus. Suberkite špinatus, supjaustytus pomidorus ir česnaką. Kepkite maždaug keturias minutes. Į didelį indą įmuškite kiaušinius, sudėkite baltymus. Gerai išmaišykite. Sudėkite apkeptus špinatus, suberkite sūrį, paskaninkite druska ir pipirais.
Likusius du šaukštelius aliejaus supilkite į keptuvę. Įkaitus aliejui, ten supilkite kiaušinių masę. Keptuvę kaitinkite ant mažos ugnies.
Atsargiai maišykite. Vėliau keptuvę pašaukite į orkaitę. Iškeptą omletą ištraukite iš orkaitės, supjaustykite gabalėliais, papuoškite pomidorų riekelėmis, pabarstykite ką tik maltais pipirais.
Skanaus!