Taigi varškiniam tinginukui reikės:

400 g varškės
200 g šokoladinių sausainių (pvz. "Selga")
200 g paprastų sausainių (pvz. "Gaidelis")
200 g sviesto
150 g cukraus
100 g džiovintų abrikosų
70 g razinų be kauliukų
50 g džiovintų spanguolių arba vyšnių
100 g mėgstamų riešutų
2 valg. šaukšt. vanilinio cukraus
žiupsnelio cinamono

Gaminimas

Pirmiausia gerai nuplaunam džiovintus vaisius ir riešutus ir pamerkiam kokiam pusvalandžiui kiekvienus atskirai. Paskui dar kartą perplauname.

Sviestą ištirpinam ir atvėsinam.

Varškę pertriname per sietelį. Varginantis procesas, bet reikalingas. Varškę sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sviestu. Gerai išsukam.

Sausainius smulkiai sulaužom ir sumaišom su varškės mase. Abrikosus smulkiai supjaustom ir suberiam į bendrą masę. Išmaišom.

Ant stalo patiesiame maistinę plėvelę ir iš gautos masės formuojame dešrą. Tampriai suvyniojame, užsukame galus ir dedame į šaldiklį kokiai valandai.

Pjaustom labai aštriu peiliu ir vaišinamės. Kas lieka, laikome tik šaldytuve.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)