Gardus varškės pyragas su kavos aromatu.
Varškės pyragas
© Corbis/Scanpix
16 porcijų reikės:


Tešlai –


80 g sviesto arba margarino,
250 g maltų migdolų arba lazdyno riešutų,
40 g cukraus,
1-2 valg.šaukštų šaltos stiprios kavos.

Įdarui ir papuošimui –

500 g liesos varškės,
400 g riebios naminės varškės,
200 g cukraus,
1 pakelio vanilinio pudingo,
4 kiaušinių,
4 valg. šaukštų šaltos stiprios kavos,
50 g maltų migdolų arba lazdynų riešutų,
100 ml grietinėlės,
16 šokoladinių kavos pupelių.

Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais.

Pagaminkite tešlą. Sviestą ištirpinkite ir truputėlį atvėsinkite. Maltus riešutus, cukrų, kavą ir tirpintą sviestą kruopščiai išmaišykite. Masę iškrėskite į kepimo formą ir suslėkite. Padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Pagaminkite įdarą. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Abiejų rūšių varškę greitai sumaišykite. Suberkite cukrų, sauso vanilinio pudingo miltelius, įmuškite kiaušinius ir supilkite šaltą kavą. Viską dar kartą išmaišykite. Ant pyrago pagrindo iškrėskite varškės masę ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie vieną valandą.

Išimkite pyragą iš orkaitės. Peiliu atskirkite pyragą nuo kepimo formos kraštų, bet jo neišiminėkite. Pyrago vidurį apibarstykite kapotais riešutais ir padėkite šaltai ne mažiau kaip aštuonioms valandoms.

Papuošimui skirtą grietinėlę išplakite ir konditeriniu maišeliu išspauskite „roželes“ant pyrago. Ant kiekvienos roželės padėkite po šokoladinę kavos pupelę.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Šiurpi vienos šeimos istorija: išžudė šeimą ir apsigyveno su seserimi (112)

Stropus ir gabus abiturientas iš darbščios ūkininkų šeimos, tačiau kartu – ir negailestingas,...

16 metų tikro košmaro: ryte kūnai būdavo ištempiami lauk (81)

Po metų, kai jos tėvas su dviem jo broliais buvo rasti nušauti, sovietų valdžia atėjo Jevgenijos...

Dar 12 nacionalinės „Eurovizijos“ dalyvių rungėsi dėl jūsų simpatijų: pusei jau užtrenktos durys (94)

Pirmasis eurovizinių atrankų etapas jau praeityje – iš pusšimčio dalyvių liko vos 24....

Klaipėdoje minios žmonių susirinko į miesto aikštes ir skverus (55)

Pagrindinis šalies uostamiestis šeštadienį ūžia. Čia tęsiasi ketvirtasis „ Šviesų...

Amžinos vasaros kurortas vilioja atostogomis ant Raudonosios jūros kranto (23)

Eilate, Izraelio pietiniame kurorte prie Raudonosios jūros, jau turbūt yra pabuvoję nemaža dalis...

Atidžiai peržvelgusi vaikų vadovėlius tiesiog nustėro: tai – realus atvejis (663)

Viešai pristatyta nepanorusi būti filologė, humanitarinių mokslų daktarė, šiuo metu auginanti...

Deivydas Praspaliauskas atskleidė tobulos sriubos virimo būdą (73)

DELFI Maistas svečiavosi pas šefą Deivydą Praspaliauską restorane „Amandus“, kur virtuvės...

Lėktuvuose tarp keleivių sėdintys pilotai įsidėmi tai, ko mes nė nepastebime (31)

Keliones lėktuvu daugelis sieja su puikia proga netrikdomai pasnausti, padirbėti, paskaityti knygą...

Įsirenginėjantiems būstą – būtiniausių pirkinių sąrašas (3)

Apstatyti tuščią butą gali būti sunki užduotis, ypač jei keliatės į nuosavą būstą pirmą...

Užtvindytame Meksikos urve rasti kaulai keičia tai, ką žinojome apie žmonijos istoriją (19)

Atokiose Meksikos džiunglėse esančio užtvindyto urvo gelmėse archeologai aptiko netikėtą...