aA
Šių pyragaičių nereikės kepti, tik susluoksniuoti formoje sudedamąsias dalis ir atšaldyti.
Varškės pyragaitis
© Corbis/Scanpix
Šešiolikai porcijų jums reikės:

200 g sviesto,
200 g džiūvėsėlių,
100 g lazdynų riešutų cukruje,
400 g varškės sūrio,
1 kg varškės,
2 citrinų tarkuotos žievelės,
4 valg. šaukštų citrinų sulčių,
2 pakelių želė tortams,
170 g cukraus,
200 ml apelsinų sulčių,
500 g įvairių uogų ( aviečių, mėlynių ir braškių).

Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su maltais riešutais bei džiūvėsėliais. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, išdėkite į ją paruoštą džiūvėsėlių ir riešutų masę, suspauskite, išlyginkite ir leiskite sustingti.

Varškės sūrį sumaišykite su varške, tarkuota citrinos žievele ir citrinos sultimis. Tortams skirtą žele ištirpinkite apelsinų sultyse. Į jas suberkite 150 g cukraus ir, nuolat maišydami, užvirinkite. Leiskite truputėlį pravėsti ir sumaišykite su varškės mase.

300 g uogų nuplaukite, perrinkite ir nusausinkite. Pusę varškės masės vientisu sluoksniu iškrėskite ant džiūvėsėlių ir riešutų masės. Ant viršaus išdėliokite uogas, padenkite likusia varškės mase, išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai keturioms valandoms.

Likusias uogas nulaukite, perrinkite ir nusausinkite. Braškes galite perpjauti pusiau. Trečdalį uogų sumaišykite su likusiu cukrumi ir 100 ml vandens ir užvirinkite. Nukelkite uogas nuo ugnies, elektrinio mikserio pagalba sutrinkite tyrelę ir sumaišykite su likusiomis uogomis.

Varškės pyragą supjaustykite kvadratėliais, išdėliokite į lėkštutes ir apliekite uogų padažu. Galite papuošti mėtos lapeliais.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kandidatų į prezidentus reitinguose – paskutinė didelė mįslė (7)

Kandidatų į prezidentus reitinguose į antrą vietą stipriai padidinusi savo populiarumą iškopė...

Daugybę metų prekyboje skaičiuojantys Lietuvos verslininkai: sumažinti kainų – neįmanoma (1)

Beveik 19 metų prekybos verslu Lietuvoje užsiimantys Valdas Čeilutka ir Saulius Jurkus įsitikinę...

Robotai gviešiasi europiečių darbo vietų – ypač pažeidžiama – Lietuva (1)

Robotai taikosi į žmonių darbo vietas Europoje, ir ypač pažeidžiamos atrodo šalys iš...

Didžiųjų miestų merams palikus Liberalų sąjūdį Gentvilas žada keisti partijos pavadinimą ir lyderį (219)

Vilniaus, Klaipėdos ir ne tik šių miestų merai liberalai į rinkimus eis be partijos paramos. Kad...

Mama gavo rekomendaciją per streiką vaiko nevesti į darželį: klausimas, ar dar nereikės ir susimokėti (154)

Pirmadienį Lietuvoje prasidėjo neterminuotas švietimo darbuotojų streikas. Prie jo kasdien...

Orai: plikledis primins apie artėjančią žiemą (1)

Artėjantis savaitgalis bus žiemiškai vėsus, tačiau termometro stulpelis į minuso pusę persiris...

Nepažinta pagrindinės Vilniaus gatvės pusė: Florencijos renesanso rūmai ir kiti didingi pastatai, išdygę vietoj kopūstų lysvių (25)

Pasivaikščiojimo po Gedimino prospektą metu praeiname pro Lietuvos banko, Lietuvos pašto, prekybos...

Slaugytojas tarsi iš siaubo filmo įtariamas sąmoningai numarinęs virtinę pacientų kai nebeturėjo, ko vogti, ieškojo naujų aukų (21)

Ne vienerius metus slaugos namuose Vokietijoje dirbęs lenkų tautybės slaugytojas pražudė...

Į Kauną grįžęs Pangosas atskleidė, ko išmoko iš Šaro ir perspėjo savo naujuosius komandos draugus (14)

Buvęs Kauno „Žalgirio“ vedlys Kevinas Pangosas ketvirtadienio vakarą su „Barcelona“ ekipa...

Tritaškėmis bombomis varžovų kovingumą užgesinę „dizaineriai“ išplėšė pergalę Stambule „Budočnost“ rekordas (10)

Milano „AX Armani Olimpia“ (5-2) su dviem lietuviais ketvirtadienį įveikė vieną iš Eurolygos...