Produktai:
250 g varškės,
200 g sausainių,
100 g cukraus pudros,
100 g grietinės,
1 kiaušinis,
50 g sviesto,
3 šaukšteliai kakavos miltelių,
1 šaukštelis želatinos,
50 g sutirštinto pieno,
tarkuoto šokolado,
vanilinio cukraus,
mėlynių, žemuogių ar aviečių,
plaktos grietinėlės.
Kaip gaminti:
Sausainius sutrupinkite, supilkite sutirštintą pieną, kakavos miltelius, sudėkite sviestą, viską kruopščiai išmaišykite. Sudėkite šią masę į formą, išlyginkite. Varškę išplakite su cukrumi, kiaušiniu, grietine, vaniliniu cukrumi.
Želatiną užpilkite 0,5 stiklinės vandens, palikite, kad išbrinktų, tada pakaitinkite, tik neužvirinkite. Supilkite želatiną į išplaktą varškę, išmaišykite.
Pusę varškės masės užpilkite ant sausainių, pastatykite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Tada uždėkite sluoksnį uogų, užpilkite likusią varškės masę, vėl pastatykite į šaldytuvą.
Kai tortas sustings, pabarstykite tarkuotu šokoladu, papuoškite plakta grietinėle.
Skanaus!