aA
Šis be galo švelnus, vanile kvepiantis pyragas patenkins net ir išrankiausią skonį.
Vanilinis sūrio pyragas
Vanilinis sūrio pyragas
Tešlai:

250 g miltų,
50 g cukraus,
150 g atšaldyto sviesto,
žiupsnelis druskos,
1 kiaušinis.

Kremui:

1 pakelis vanilinio cukraus,
500 ml pieno,
5 kiaušinių tryniai,
100 cukraus,
75 g krakmolo,
500 g naminio varškės sūrio (20% riebumo),
cukraus pudros.

1. Miltus, cukrų ir druską suberkite į dubenį. Atšaldytą sviestą sukapokite mažais gabalėliais ir suberkite kartu į dubenį. Rankas palaikykite po šalto vandens srove ir greitai vėsiomis rankomis suminkykite trupinius. Įmuškite kiaušinį ir suminkykite tešlą. Suvoliokite ją į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.

2. Pieną ir vanilinį cukrų supilkite į puodą ir pakaitinkite iki virimo. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite 10 min. Trynius įmuškite į dubenį, suberkite cukrų ir gerai išplakite (turi pasidaryti tiršta masė). Ant viršaus prasijojant suberkite krakmolą ir išmaišykite mediniu šaukštu. Atsargiai supilkite pieną su vanile, suberkite tarkuotą varškės sūrį ir vėl viską gerai išmaišykite mediniu šaukštu. Gautą masę sukrėskite į puodą ir atsargiai maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 170°. Ant pabarstytais miltais lentos apskritimo forma iškočiokite trapią tešlą. Iškočiotą tešlos lakštą perkelkite į riebalais išteptą išardomą kepimo formą ir atsargiai nupjaukite atsikišusius kraštus. Vanilinį kremą pertrinkite per sietelį ir iškrėskite ant tešlos, tolygiai paskirstydami po visą paviršių. Pyragą kepkite maždaug 45 min. Patiekite atšaldytą, apibarstytą cukraus pudra.

Kaloringumas: 330 kcal/1 porc.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Tūkstančius žmonių Lietuvoje sukrėtęs gaisras slepia protu nesuvokiamas klaidas (8)

Alytaus padangų gaisre kovojusių ugniagesių sauga, sveikata ir darbo sąlygomis nebuvo tinkamai...

Vartojate pieną ir jo produktus? Mokslų daktarė įvardijo, kuo rizikuojate (85)

Pieno produktai jau daugiau nei 8 šimtmečius vartojami žmogaus mityboje. Dėl savo sudėties,...

Liuksemburge gyvenanti lietuvė apie motinystę svetur: čia vaikai į darželį vedami ir su temperatūra (4)

DELFI tęsia pasakojimus apie mamas, kurios nebijo keliauti su vaikais. Savo patirtimi ir patarimais...

Kokių darbuotojų ir už kiek ieško geriausi Lietuvos darbdaviai (85)

Darbo skelbimuose darbdavių rašoma eilutė – „laiku mokamas atlyginimas“ – kandidatams kelia...

Atrėžė bijantiems „trikojų“: 16-oje šalių įspėjamųjų ženklų nėra, nenusižengiantiems jų ir nereikia (202)

Netrukus po mobiliųjų greičio matavimo įrenginių darbo pradžios vairuotojai sujudo –...

Trumpas skelbia „taikos planą“ Artimiesiems Rytams, Izraelis jau stiprina karinę parengtį pasiūlė įkurti Palestinos valstybę (47)

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas pristato ilgai atidėliotą „ taikos planą...

Tarp studentų verda diskusijos: kaip bus užtikrinama, kad koronavirusas neplis Lietuvos universitetuose?

DELFI redakcija gavo laišką iš studento, kuris, kaip pats sako, ne vienas nuogąstauja: kas bus...

„Neptūnas“ pralaimėjo žūtbūtinį mačą ir prarado galimybes patekti į kitą etapą (4)

FIBA Čempionų lygoje Klaipėdos „Neptūnas“ (5/8) svečiuose po dramatiškos kovos 76:69...

Plastikos chirurgas – apie raukšlių priešą botulino toksiną: kada galima pradėti leistis ir kada jau per vėlu? DELFI TV laida „Stiliaus DNR“ (2)

Botulino toksino injekcijos vis dar yra viena dviprasmiškiausiai vertinamų procedūrų Lietuvoje....

Tragiškas vakaras Panevėžio rajone: „Audi“ pervažiavo vyrą (2)

Sausio 28-osios vakarą, apie 19.18 val., policija gavo pranešimą, kad Panevėžio r., Breiviškių...