4 porcijos

Produktai:

2 geltonos paprikos (išimkite sėklas ir perpjaukite į keturias dalis), 450 g vištienos krūtinėlės be odelės ir be kaulų,
1 šaukštas aliejaus,
2 saliero stiebai,
pusės stiklinės vynuogių be kauliukų,
ketvirtadalis stiklinės vištienos sultinio be druskos,
2 šaukštai šviežių citrinos sulčių,
1 skiltelė česnako,
pusė stiklinės graikinių riešutų,
kelios saujos įvairių salotų lapų,
3 pitos (graikiška duona), kurias paskrudinkite ir perpjaukite į keturias dalis,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti:

1. Papriką ir vištieną sumaišykite su aliejumi, pasūdykite. Paprikas orkaitėje kepkite 10 min., vištieną – po 15 min. iš abiejų pusių. Palikite atvėsti.

2. Smulkiai supjaustykite salierus, vynuoges perpjaukite perpus, sudėkite į didelę, gilią lėkštę.

3. Užpilui sudėkite į trintuvo indą keptas paprikas, supilkite sultinį, citrinos sultis, suberkite česnaką ir sutrinkite. Kavamale sumalkite riešutus, palikite stambesnius gabalėlius, nesumalkite iki miltų.

4. Vištieną supjaustykite, sumaišykite su salierais, vynuogėmis ir salotų užpilu. Patiekite su salotomis ir pita.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite savo receptą!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)