aA
Iki antrą kartą rengiamo pikniko mieste – „Vakarienės baltai“ („Dîner en Blanc“) – liko mažiau nei dvi savaitės. Rugpjūčio 21 dieną slaptoje sostinės vietoje vyksiantis renginys, pasak organizatorių, bus alternatyva ne tik tradicinėms miesto šventėms, bet ir piknikams gamtoje. Vakarienė dvelks elegancija, jos metu skambės gyva muzika, bus skanaujamas gurmaniškas maistas.
© Shutterstock nuotr.

Kaip sako Gediminas Andriuškevičius, prancūziško restorano „Brasserie de Verres en Vers“ vyriausiasis šefas, „Vakarienei baltai“ ruošiantis specialų meniu, renginys seks geriausiomis prancūziško pikniko tradicijomis. Vadinasi, viskas bus nepriekaištinga – nuo užkandžių lėkštėse, gėrimų taurėse iki stalo puošybos detalių.

„Tradiciškai lietuviai pikniką įsivaizduoja kaip iškylą gamtoje – su šašlykais, laužo dūmo kvapu ir vienkartiniais indais. Tačiau „Vakarienė baltai“, priešingai, leis patirti rafinuoto prancūziško pikniko atmosferą. Tokio, kuriame nebus jokio greito maisto, nes miesto erdvė įpareigoja švęsti lengvai ir kokybiškai“, – teigia G. Andriuškevičius.

„Vakarienės baltai“ šefas vietoj tradicinių šašlykų siūlo ančių šlaunelių receptą
© Organizatorių nuotr.

Pasak jo, sostinė tampa kosmopolitišku ir madingu miestu, o vilniečiai panašėja į prancūzus, kurie iškyloms mieste rengiasi itin kruopščiai.

„Paryžiuje egzistuoja senos ir stiprios pikniko tradicijos. Prancūzai jam ruošiasi iš anksto. Gaminasi užkandžius, kepa delikatesu vadinamas ančių šlauneles, ieško rūšinio vyno, nepamiršta saldymunų. O tada pasipuošę keliauja į Liuksemburgo sodus arba prie Eifelio bokšto, kur gali praleisti visą dieną. Užkandžiaudami, kalbėdamiesi, susipažindami su piknikaujančiais šalia“, – pasakoja G. Andriuškevičius.

Tiems, kurie dar nesugalvojo, ką dėsis į „Vakarienės baltai“ krepšį, vyriausiasis šefas siūlo išbandyti pikantišką ančių šlaunelių „Confit“ receptą iš artėjančiai vakarienei ruošiamo išskirtinio meniu.

Ančių šlaunelių „Confit“ receptas

„Vakarienės baltai“ šefas vietoj tradicinių šašlykų siūlo ančių šlaunelių receptą
© Organizatorių nuotr.


 
Jums reikės 4 vnt. ančių šlaunelių, 17 g druskos, grūstų juodųjų pipirų, 300 g ančių riebalų (tinka ir alyvuogių aliejus), šakelės šviežio čiobrelio bei rozmarino ir 3 skiltelių česnako.
 
Pirmiausia reikia įtrinti šlauneles druska, pipirais, žolelėmis ir traiškytu česnaku (nebūtina net nulupti). Tada sudėti jas į dubenį, uždengti plėvele ir nakčiai palikti šaldytuve.

Kitą dieną sudėti šlauneles į puodą ir supilti ančių riebalus taip, kad būtinai apsemtų šlauneles. Tuomet lėtai užvirti ir kaitinti ant mažos ugnies apie 2,5 valandos. Mėsa turėtų suminkštėti ir atsiskirti nuo kaulo.
 
Išėmus šlauneles iš riebalų, galima karštoje keptuvėje ar krosnyje dar pakepti, kad odelė gražiai apskrustų ir taptų traški.

Šlauneles galima valgyti ir šaltas. Pavyzdžiui, su salotomis. Skanaus!

Antrą kartą Baltijos šalyse organizuojama „Vakarienė baltai“ („Dîner en Blanc“) Vilniuje vyks rugpjūčio 21 dieną. Renginio vieta iki pat pradžios laikoma paslaptyje. Norintys dalyvauti vakarienėje vis dar kviečiami registruotis į laukiančiųjų sąrašą: vilnius.dinerenblanc.info/register. Organizatoriai praneša, kad vietų liko vos keletas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Pravieniškių mafija“: išskirtinė slaptu informatoriumi paversto kalinio išpažintis (49)

Daugybę metų Pravieniškių pataisos namuose siautėję aukščiausioms kalinių kastoms...

Įsileidus Kremlių – tragedija: neįsivaizdavome, kad žmonės bus žudomi vidury baltos dienos (149)

Lygiai prieš penkerius metus prasidėjo Ukrainos Orumo revoliucija – Maidanas . „Tai buvo...

Susikirto dėl metro statybų: ar Vilniuje jį apskritai įmanoma įrengti (40)

Neseniai Seimas priėmė Metropoliteno įgyvendinimo įstatymą, kuriuo uždegė žalią šviesą...

„Sports Illustrated“: sužvėrėjęs Sabonis neįsivaizduoja žaidimo „puse kojos“ ar 50 proc. (33)

Vienu iš Indianos „Pacers“ komandos lyderių tapęs 22 metų Domantas Sabonis šį sezoną...

Į vieną labiausiai izoliuotų pasaulio kampelių įžengusį amerikietį ištiko baisus likimas (56)

Indijos Andamanų salose, kurios yra tarp labiausiai izoliuotų pasaulio kampelių, nuo valstybės...

Nuomos verslas vis dar skendi šešėlyje: kas laukia tų, kurie nemoka mokesčių

Nuomojančių būstą oficialiai pamažu daugėja – per penketą metų šalyje legalių nuomotojų...

Unikauskas ir Gylys – kodėl slogą gydyti reikia rimtai: po sinusito galite visiškai pasikeisti

„Ką daryti, jei net praėjus septynioms dienoms sloga nesibaigia?“ – LRT TELEVIZIJOS laidoje...

Bičiuliai, draugai ir gerbėjai atsisveikina su netikėtai mirusiu teatro genijumi Eimuntu Nekrošiumi: tai yra labai skaudu (52)

Žinia, kad lapkričio 20-ąją anapilin iškeliavo vienas garsiausių Lietuvos teatro režisierių...

Pramogos Vokietijoje pigesnės nei Lietuvoje: akys raibo nuo pasiūlymų (151)

Vieną negražią dieną, tingiai beieškodamas pigesnių savaitgalinių kelionių idėjų, aptikau...

Indrė Makaraitytė. Kai blaivus protas išeiginėje, ateina Puidokas (344)

Pernai užregistruotas 8181 asmuo, nukentėjęs nuo smurto artimoje aplinkoje. 80 proc. iš šių...