Kai norisi ko nors saldaus, visada verta namuose pasigaminti trokštamų saldėsių – šviežių, purių, tirpstančių burnoje, kvepiančių vanile ar cinamonu. Tad artėjant Velykoms, palepinkime save ir savo artimuosius nuostabiais burnoje tirpstančiais vafliais.
Vafliai su karameliniu įdaru
Tešlai:
4 kiaušinių,
1 stiklinės cukraus,
200 g sviesto,
1 stiklinės miltų
Kremui:
1 indelio karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno,
50 g minkšto sviesto
Sviestą ištirpinti ir palikti šiek tiek atvėsti. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir nuolat maišant į šią masę supilti ištirpintą sviestą.
Įsijoti miltus, viską išmaišyti ir palikti pastovėti 10 minučių. Įkaitinti vaflinę ir kepti vaflius. Tik ką iškeptą vaflį iš karto suvynioti į vamzdelį ir palikti atvėsti.
Išsukti karamelizuotą sutirštintą pieną ir sviestą. Gautą kremą sukrėsti į konditerinį maišelį ir išspausti į vaflių vamzdelius.
Patarimas
Neradus nusipirkti karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno, jį galima pasigaminti namuose. Tereikia nusipirkti skardinę saldinto sutirštinto pieno ir ją virti puode su vandeniu 3–4 valandas. Išvirus leisti atvėsti. Į kremą taip pat galima įmaišyti kokosų drožlių arba skaldytų riešutų.
Daugiau saldžių receptų galite rasti knygoje „Kai norisi ko nors saldaus“.