Kai norisi ko nors saldaus, visada verta namuose pasigaminti trokštamų saldėsių – šviežių, purių, tirpstančių burnoje, kvepiančių vanile ar cinamonu. Tad artėjant Velykoms, palepinkime save ir savo artimuosius nuostabiais burnoje tirpstančiais vafliais.

Vafliai su karameliniu įdaru

Tešlai:

4 kiaušinių,
1 stiklinės cukraus,
200 g sviesto,
1 stiklinės miltų

Kremui: 


1 indelio karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno,
50 g minkšto sviesto

Sviestą ištirpinti ir palikti šiek tiek atvėsti. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir nuolat maišant į šią masę supilti ištirpintą sviestą.

Įsijoti miltus, viską išmaišyti ir palikti pastovėti 10 minučių. Įkaitinti vaflinę ir kepti vaflius. Tik ką iškeptą vaflį iš karto suvynioti į vamzdelį ir palikti atvėsti.

Išsukti karamelizuotą sutirštintą pieną ir sviestą. Gautą kremą sukrėsti į konditerinį maišelį ir išspausti į vaflių vamzdelius.

Patarimas

Neradus nusipirkti karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno, jį galima pasigaminti namuose. Tereikia nusipirkti skardinę saldinto sutirštinto pieno ir ją virti puode su vandeniu 3–4 valandas. Išvirus leisti atvėsti. Į kremą taip pat galima įmaišyti kokosų drožlių arba skaldytų riešutų.

Daugiau saldžių receptų galite rasti knygoje „Kai norisi ko nors saldaus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)