aA
Neįprasto skonio uogų salotos su ožkos sūriu. Mėgaukimės vasara!
Uogos
© Corbis/Scanpix
Salotoms reikės:

1 stiklinės aviečių,
1 stiklinės gervuogių,
1 stiklinės mėlynių,
0,75 stiklinės apelsinų sulčių (šviežiai spaustų) ,
0,25 stiklinės citrinų sulčių (šviežiai spaustų) ,
1 stiklinės mėtų (smulkiai pjaustytų lapelių) ,
2 gūželių garbanotųjų salotų.

Užpilui:

150 g ožkos sūrio (minkšto),
1 stiklinės grietinėlės (20% riebumo),
2 citrinų žievelės,
2 šaukštų citrinos sulčių,
1 arbatinio šaukštelio aguonų.

Gaminimas:

Ožkos sūrį ir grietinėlę sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite citrinų žievelę, supilkite citrinos sultis ir aguonas. Uždenkite plėvele ir palikite šaldytuve 1 valandą.

Uogas kruopščiai perrinkite, nuplaukite ir nusausinkite. Suberkite į gilų indą. Užberkite mėtas, supilkite apelsinų ir citrinų sultis, viską lengvai krestelėkite.

Sudėkite uogas į serviruojamo indo vidurį, aplinkui sudėliokite nuplautus bei nudžiovintus salotų lapus ir užpilkite paruoštu užpilu.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Juozaičio pranašystė: jei taip toliau, po 20 m. nebebus lietuvių kalbos ir tautos (1131)

„Niekada taip nebuvo, kad lietuvis taip ėstų lietuvį. Po bet kurio straipsnio tokių keiksmų...

Su Nekrošiumi dirbusios aktorės vos tramdo ašaras: taip netikėta, taip staiga (23)

Antradienio rytą Lietuvą žaibiškai apskriejo liūdna žinia – mirė garsus teatro režisierius...

Orai: laikysis lengvas šaltukas

Lapkritis persirita į paskutinį dešimtadienį ir, panašu, artėja prie jam būdingų orų.

Andrius Užkalnis: mano šuo maitinasi geriau negu visa tavo šeima (413)

Lietuviai, nacionalinio maisto gadintojai. Ar pastebėjote, kad lietuviai blogiausiai elgiasi su tuo...

Markauskas pardavė jį iš posto išvertusį ūkį: politika privertė daryti greitus sprendimus (15)

Per patį skandalo dėl neteisėtai ariamos žemės įkarštį tuometinis žemės ūkio ministras...

Tenerifėje atostogavęs lietuvis apie salai smogusią stichiją: sakė, kad tai – anomalija (16)

„Tai ne eilinis įvykis, nes anomalija ne bet ką vadina“, – taip savaitgalį šėlusią...

DELFI autoriai pagerbti Titanų statulėlėmis (17)

Antradienio vakarą į iškilmingą vakarą MO muziejuje rinkosi DELFI autoriai ir bičiuliai. Čia...

Antrame kėlinyje įvarčiais prapliupę serbai sutriuškino Lietuvos rinktinę (191)

Lietuvos futbolo rinktinė sužaidė geriausią pirmą kėlinį UEFA Tautų lygoje, tačiau antrajame...

Neuromokslininkas Bredesenas: norite nesusirgti Alzheimeriu – venkite pagrindinių ligos sukėlėjų (22)

„Holistic Primary Care“ redaktorius Erikas Goldmanas kalbasi su dr. Dale’u Bredesenu –...

„Žalgirį“ CSKA pasitiko netikėtai vėsiai, bet su komplimentais specialiai Krepšinis.lt iš Maskvos (3)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienio vakarą surengė pirmąją treniruotę Maskvoje prieš...