Puiki sriuba, galinti atstoti lengvus pietus.
Sriuba
© Corbis/Scanpix













Gaminimo laikas: 55 min.
Porcijoje: apie 340 kcal (4 porcijos)














Šaukštas alyvų aliejaus,
svogūnas,
3 dideli poro lapai,
bulvė,
450 ml žuvies sultinio,
700 ml vandens,
lauro lapelis,
300 g lašišos filė,
5 šaukštai grietinėlės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
petražolių lapelių papuošti.

1. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Poro lapus taip pat supjaustome smulkiai. Bulvę nuskutame, nuplauname ir supjaustome nedideliais, o lašišą - 1 cm dydžio kubeliais.

2. Puode storu dugnu įkaitiname aliejų ir troškiname svogūną su poro lapais apie 3 minutes.

3. Sudedame bulvės kubelius, įmetame lauro lapelį, supilame sultinį ir vandenį. Pasūdome. Užverdame, sumažiname kaitrą, pridengiame ir verdame apie 25 minutes, kol daržovės bus minkštos. Lauro lapelį išgriebiame.

4. Sriubą atvėsiname. Pusę jos kiekio triname tol, kol tampa tyrės tirštumo.

5. Supilame tyrę į puodą su sriuba ir, nustatę mažą kaitrą, pakaitiname.

6. Lašišą apibarstome pipirais ir sudedame į sriubą. Maišydami verdame 5 minutes. Supilame grietinėlę.

7. Sriubą įpilame į 4 lėkštes ir papuošiame petražolėmis.

Baigiančią virti sriubą galima pagardinti citrinų sultimis.

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Palanga laukia Joninių: vieni vilioja nuolaidomis, kiti mėgaujasi draudžiamais malonumais (8)

Dieną Palangą šildžiusi saulė vakarop pasislėpė, tačiau į kurortą atvykusių poilsiautojų...

Atmetęs dar vieną pasiūlymą iš už Atlanto Jasikevičius nesiblaškys – lieka „Žalgiryje“ (108)

Po istorinio sezono su Kauno „Žalgiriu“ 42 metų Šarūnas Jasikevičius vos kelias dienas...

Rusijos opozicionierius: reikia smūgiuoti į silpnąsias valdžios vietas (81)

Kova už demokratiją ir už permainas Rusijoje – tai ne kova su politine jėga ar ideologija, o...

Sukčiai Lietuvos jūrininkus „čiupinėja“ po vieną

Nedaug trūko, kad didžiulę darbo patirtį jūroje turintis tolimojo plaukiojimo kapitonas Juozas...

Studentą nusikaltėliu pavertusiems prokurorams – skaudus antausis: tiesa net nerūpėjo (80)

Joks asmuo negali būti pripažintas kaltu dėl nusikaltimo, jeigu jo nepadarė arba – nesurinkta...

Paslaptingiausio Lietuvoje festivalio šefas: gyvenime gali būti direktorius, o čia – lakstysi su rožine suknele (12)

Patyrę vakarėlių liūtai turbūt ne kartą girdėjo apie vakarėlių seriją intriguojančiu...

Psichologiniai užrašai. Vincas Mykolaitis-Putinas (7)

Būdamas 27 metų Vincas Mykolaitis-Putinas rašė: „Mano autobiografija nebus nei plati, nei...

Palangoje – nauja burbulinė manija: burnoje sproginėjanti arbata (47)

Prieš metus tikrą burbulinę maniją Palangoje užviręs verslininkas Laurynas Rimavičius...

Mokslininkai nustatė, kas dažniausiai tampa uodų taikiniu: pritraukia net atodūsiai (6)

Uodai – „neabejingi madai“, nes dažniau sugelia žmonės, apsirengusius tam tikrų spalvų...

Išsiskyrė dėl neištikimybės: laikui bėgant supratau, kad nėra auksinių vyrų (25)

Juokai juokais bet iš tikrųjų neištikimybės skausmą greitai ir visam laikui išgydo tik vienas...