Gaminsime 2 porcijas.

Ingredientai:

4 geros saujos rukolos arba bet kokių kitų aštresnio skonio salotų lapų;
150 g virtų baltųjų pupelių;
1/2 puodelio virtos kynvos (bolivinėss balandos);
1 skardinė tuno savo sultyse;
1 avokadas;
50 g fetos sūrio.

Padažui Nr. 1

2-3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
Druskos ir pipirų pagal skonį.

Padažui Nr. 2

1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
1/2 valg. šaukšt. balzaminio acto;
1/2 arbat. šaukšt. Dijon garstyčių;
1/2 arbat. šaukšt. medaus;
Druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas

Ant salotų lapų dėliojame visus ingredientus, trupiname fetą, dedam pjaustytą avokadą. Padažą renkamės vieną iš dviejų: alyvuogių aliejų arba garstyčių ir medaus padažą. Abu tinka puikiai, tad skonį renkamės pagal nuotaiką!
Tuno ir fetos salotos