aA
Upėtakis – pasakiška žuvis, kurią galima gaminti praktiškai visais būdais. Kepti žuvį visą arba gabaliukais, jeigu norite – tik filė, virti marinate arba garuose. Upėtakio filė galima naudoti pyragų įdarams, o gabaliukus kepti tešloje. Galima kepti su sviestu ir žalumynais folijoje arba tiesiog grilyje.
Su daržovėmis virtas upėtakis_3
Svieste keptas upėtakis

Reikės:

1 upėtakio,
1,5 valg. šaukšt. šviežių citrinos sulčių,
1 citrinos,
žiupsnelio druskos,
40 g sviesto,
žiupsnelis smulkintų petražolių lapelių.

Folijoje keptas upėtakis_2

1. Upėtakį išdarinėkite ii nuplaukite. Įtrinkite druska ir apšlakstykite citrinos sultimis. Palaikykite bent pusvalandį.

Folijoje keptas upėtakis_1

2. Apvoliokite žuvį miltuose. Citriną supjaustykite griežinėliais.

Su daržovėmis virtas upėtakis_3

3. 10 g sviesto ištirpinkite keptuvėje ir apkepkite upėtakį iš abiejų pusių po 4 min., pastoviai palaistant sviestu.

Su daržovėmis virtas upėtakis_2

4. Sudėkite likusį sviestą, smulkintas petražoles, supilkite šaukštą citrinos sulčių ir kaitinkite tol, kol sviestas pradės virti. Sudėkite patiekalą į lėkštę, užpilkite padažu ir papuoškite citrinos riekelėmis.

Su daržovėmis virtas upėtakis

Reikės:

1 upėtakio,
1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių,
po 20 g morkų, petražolės šaknies ir poro,
1 lauro lapelio,
2 kadagio uogų,
pusės arbat. šaukšt. garstyčių grūdelių,
2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto,
druskos pagal skonį.

Su daržovėmis virtas upėtakis_1

1. Prie medinio dantų krapštuko pririškite storą baltą medvilninį siūlą ir persmeikite jį išvalytam upėtakiui per žiaunas. Paskui perverkite per uodegą ir suriškite.

Svieste keptas upėtakis_4

2. Daržoves ir prieskonius virkite 2 l pasūdyto vandens su actu 10 min, paskui sumažinkite ugnį ir atsargiai įdėkite žuvį.

Svieste keptas upėtakis_3

3. Virkite ant labai mažos ugnies 12 min., paskui atsargiai išimkite upėtakį ir patiekite lėkštėje kartu su daržovėmis.

Folijoje keptas upėtakis

Reikės:

1 upėtakio,
1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių,
druskos pagal skonį,
1 nedidelės morkos,
1 nedidelės petražolės šaknies,
1 nedidelio poro,
pipirų pagal skonį,
1 arbat. šaukšt. koriandro grūdelių,
1 citrinos.

Svieste keptas upėtakis_2

1. Nuvalytą upėtakį sausai nušluostykite. Daržoves supjaustykite šiaudeliais, įmeskite į verdantį vandenį ir po 1 min. išgriebkite kiaurasamčiu. Popierių kepimui (arba foliją) pabarstykite druska, pipirais ir koriandro grūdeliais.

Svieste keptas upėtakis_1

2. Į upėtakio vidų sudėkite pusę daržovių, kitas išklokite ant kepimo popieriaus dugno. Žuvį pabarstykite prieskoniais, užbarstykite truputį daržovių ir išdėliokite citrinos griežinėlius.

Folijoje keptas upėtakis_3

3. Žuvį suvyniokite į popierių ir gerai užriškite galus. Kepkite orkaitėje 25 min. 200° temperatūroje. Patiekite kartu su keptomis daržovėmis.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Juozaičio pranašystė: jei taip toliau, po 20 m. nebebus lietuvių kalbos ir tautos (4)

„Niekada taip nebuvo, kad lietuvis taip ėstų lietuvį. Po bet kurio straipsnio tokių keiksmų...

Prieš savaitę darytas paskutinis Nekrošiaus interviu: mirties nuojautos tuomet nebuvo (16)

Paskutinysis, dar niekur neskelbtas genialaus teatro režisieriaus Eimunto Nekrošiaus interviu,...

Kitokie pasikalbėjimai. Mantas Katleris su Nagliu Bierancu (46)

„ Kitokie pasikalbėjimai “ — portale DELFI! Jau lapkričio 20 dieną DELFI TV žiūrovai ir...

„Spartan“ gedimai – tik ledkalnio viršūnė: be šių veiksmų neišgelbės ir naujas lėktuvas (306)

Gėda, absurdas, pinigų švaistymas. Tokie vertinimai ir pašaipos kaip keliauti pasipylė po to, kai...

DELFI autoriai pagerbti Titanų statulėlėmis (1)

Antradienio vakarą į iškilmingą vakarą MO muziejuje rinkosi DELFI autoriai ir bičiuliai. Čia...

Agnė Jagelavičiūtė susigundė pigiais drabužiais iš Kinijos: pasimokykite iš mano liūdnos klaidos (22)

„Taip. Tai nutiko ir man. Vieną dieną, be tikslo slankiodama feisbuko platybėse, pamačiau...

Švedai šiurpsta: rado schemą, kaip šiukšlėm pripažintos mašinos Lietuvoje grįžta į kelius (347)

Skandinavijos šalyse į automobilius, importuotus iš Lietuvos, žiūrima ypač įtariai, ir ne be...

Svarbus punktas, kurį pamirštama įtraukti į nuomos sutartį: pamiršę galite stipriai pasigailėti (48)

Vilnietis Tomas (vardas pakeistas – DELFI), po kelių mėnesių nuomojame bute susidūrė su...

Vaizdingoje vietovėje įsikurusiam rajonui ekspertai piešia miglotas perspektyvas: jis turi vieną ryškų minusą (4)

Aukštieji Paneriai – daugiau pramoninis nei gyvenamasis rajonas, įsikūręs pietryčių...