aA
Jau visai netrukus mėgstantys šį bei tą užsiauginti patys suskubs sėti daržoves. Vienas iš dažniausių pasirinkimų tikriausiai bus ridikėliai, nes šie šakniavaisiai žinomi, kaip greitai augančios ir nelepios daržovės.
© Shutterstock nuotr.

Ne tik daržo entuziastams, bet ir visiems, neabejingiems lietuviškam daržovių derliui, turime tris patarimus, kaip paruošti didelį kiekį ridikėlių originaliau.

Karšti ridikėliai – būna ir taip

Visi mėgstame gaminti karštus garnyrus orkaitėje. Skrudiname taip mėgstamas bulvytes, morkas, šparagus – nepatikėsite, bet atėjo eilė ir ridikėliams. Apdorojimas šiluma padeda atskleisti kitą šakniavaisių pusę ir atrasti naujų skonių. Susidomėjusiems šiuo neįprastu kulinariniu sprendimu prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos ekspertė A. Rasmussen pataria:

„Siūlau ant įkaitintos skardos pažerti alyvuogių aliejuje ir jūsų pamėgtuose prieskoniuose išvoliotus ridikėlius. Viską kepkite 220 laipsnių karščio orkaitėje apie 15-17 min.

Kepimo pabaigoje juos dar apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu. Taip paruoštais ridikėliais galime ne tik papildyti karštus patiekalus, bet ir patiekti su užkandžiais“.

Rožinis pagardas

Graži šilta diena yra puiki proga draugų kompanijai susirinkti gamtoje. A. Rasmussen tokioms išvykoms siūlo prigriebti šiaudeliais pjaustytų daržovių (morkų, salierų, agurkų, cukinijų) ir jų užkąsti su šviežiu ridikėlių pagardu:

„Ridikėliai žinomi kaip traškus šakniavaisis, todėl, norėdami paruošti tolygios masės kremą, pirmiausia, suketvirčiuokite juos ir kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje iki 25 min (kol suminkštės). Keptus ridikėlius sutrinkite ir sumaišykite su paprastu tepamu varškės sūriu ir natūraliu jogurtu. Į padažą dar įberkite smulkintų šviežių petražolių, bazilikų ir česnako laiškų bei žiupsnelį maltų pipirų ir druskos. Padažas tinka ir žaliosioms salotoms gardinti“ – pataria maisto žinovė.

Saldžiarūgštė patirtis

Liežuvį „kandantis“ ridikėlis gali tapti ir saldžiarūgščiu priedu jūsų patiekalams, jei jam pritaikysite marinavimo žinias. Dar nenutuokiantiems, kaip tai padaryti, kulinarijos ekspertė siūlo lengvą receptą:

„Ridikėlius supjaustykite griežinėliais ir suberkite į stiklinę užsukamą tarą. Ant karštos ugnies sumaišykite pusę puodelio virinto vandens, tiek pat baltojo vyno acto, valgomąjį šaukštą medaus ir šaukštelį druskos. Marinatui dar nespėjus užvirti, supilkite jį ant supjaustytų šakniavaisių ir dar papildykite smulkintu česnaku, pipirų žirneliais ir keliais gvazdikėliais. Nepamirškite indą iškart užsukti“.

A. Rassmusen siūlo pamarinuotus ridikėlius tiekti jau kitą dieną, o laikant ilgiau šaldytuve, rekomenduoja juos suvalgyti ne vėliau nei per 10 dienų.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Šimonytė apsisprendė dėl Prezidento rinkimų – apie abejones kalba būtuoju laiku (430)

Artėjančių prezidento rinkimų lygtyje lieka vis mažiau nežinomųjų. Bet tie nežinomieji yra...

Neįvykus koncertui pasijuto maitinama pažadais: kiek galima laukti savų pinigų? (39)

Į DELFI kreipėsi skaitytoja Kristina, kuri neįvykus koncertui jau daugiau nei mėnesį laukia savo...

Nespėjusį į Panevėžio ligoninės direktoriaus kėdę atsisėsti Skorupską atiduoda į prokurorų rankas (64)

Į korupcijos skandalų sūkurį dėl buvusio vadovo Ivano Dorošo bylų pastaruosius keletą metų...

Pirmasis Allos Pugačiovos vyras lietuvis – apie bendrą gyvenimą, skandalus namuose ir tikrąją skyrybų priežastį (13)

Buvęs primadonos vyras papasakojo apie santuokos su Alla Pugačiova ypatumus ir apie skyrybų su...

Sąžiningo teisėjavimo prašantis Kleiza – apie titulų badą, triskart už „Žalgirio“ pigesnę „Ryto“ sudėtį ir rinktinę interviu (35)

Savo komandos pavadinimą, logotipą ir vyriausiąjį trenerį pakeitęs Vilniaus „Rytas“ jau šį...

Numuštas Rusijos lėktuvas: kas tai per orlaivis ir ką jis veikė šalia Lietuvos (745)

Po to, kai Sirijos priešlėktuvinės pajėgos virš Viduržemio jūros numušė Rusijos lėktuvą...

Kokių paltų galima įsigyti Gariūnų turguje: vilioja įvairove, bet gali tekti pakloti net 400 eurų (131)

Paltas – vienas būtiniausių šaltojo sezono atributų, tad jo paieškomis reikėtų pradėti...

9 idėjos glamonėms, jei jūsų partnerio veiksmai tapo nuobodūs (2)

Po kelių mėnesių sekso su tuo pačiu asmeniu gali išryškėti keista tendencija: visi jūsų...

UEFA Čempionų lygos starte – Messi įvarčių fiesta ir dramatiška „Inter“ pergalė (3)

Antradienio vakarą rungtynėmis „ Camp Nou “ stadione startavo naujasis, jau 64-tasis, UEFA...

Esė „Kaip nužudyti savo vyrą“ autorė įtariama nužudžiusi savo vyrą (14)

Įtempto siužeto romanų autorė Nancy Crampton-Brophy, kai kuriems galbūt pažįstama iš tokių...