aA
Jau visai netrukus mėgstantys šį bei tą užsiauginti patys suskubs sėti daržoves. Vienas iš dažniausių pasirinkimų tikriausiai bus ridikėliai, nes šie šakniavaisiai žinomi, kaip greitai augančios ir nelepios daržovės.
Trys būdai, kaip atrasti lietuviškus ridikėlius iš naujo
© Shutterstock nuotr.

Ne tik daržo entuziastams, bet ir visiems, neabejingiems lietuviškam daržovių derliui, turime tris patarimus, kaip paruošti didelį kiekį ridikėlių originaliau.

Karšti ridikėliai – būna ir taip

Visi mėgstame gaminti karštus garnyrus orkaitėje. Skrudiname taip mėgstamas bulvytes, morkas, šparagus – nepatikėsite, bet atėjo eilė ir ridikėliams. Apdorojimas šiluma padeda atskleisti kitą šakniavaisių pusę ir atrasti naujų skonių. Susidomėjusiems šiuo neįprastu kulinariniu sprendimu prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos ekspertė A. Rasmussen pataria:

„Siūlau ant įkaitintos skardos pažerti alyvuogių aliejuje ir jūsų pamėgtuose prieskoniuose išvoliotus ridikėlius. Viską kepkite 220 laipsnių karščio orkaitėje apie 15-17 min.

Kepimo pabaigoje juos dar apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu. Taip paruoštais ridikėliais galime ne tik papildyti karštus patiekalus, bet ir patiekti su užkandžiais“.

Rožinis pagardas

Graži šilta diena yra puiki proga draugų kompanijai susirinkti gamtoje. A. Rasmussen tokioms išvykoms siūlo prigriebti šiaudeliais pjaustytų daržovių (morkų, salierų, agurkų, cukinijų) ir jų užkąsti su šviežiu ridikėlių pagardu:

„Ridikėliai žinomi kaip traškus šakniavaisis, todėl, norėdami paruošti tolygios masės kremą, pirmiausia, suketvirčiuokite juos ir kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje iki 25 min (kol suminkštės). Keptus ridikėlius sutrinkite ir sumaišykite su paprastu tepamu varškės sūriu ir natūraliu jogurtu. Į padažą dar įberkite smulkintų šviežių petražolių, bazilikų ir česnako laiškų bei žiupsnelį maltų pipirų ir druskos. Padažas tinka ir žaliosioms salotoms gardinti“ – pataria maisto žinovė.

Saldžiarūgštė patirtis

Liežuvį „kandantis“ ridikėlis gali tapti ir saldžiarūgščiu priedu jūsų patiekalams, jei jam pritaikysite marinavimo žinias. Dar nenutuokiantiems, kaip tai padaryti, kulinarijos ekspertė siūlo lengvą receptą:

„Ridikėlius supjaustykite griežinėliais ir suberkite į stiklinę užsukamą tarą. Ant karštos ugnies sumaišykite pusę puodelio virinto vandens, tiek pat baltojo vyno acto, valgomąjį šaukštą medaus ir šaukštelį druskos. Marinatui dar nespėjus užvirti, supilkite jį ant supjaustytų šakniavaisių ir dar papildykite smulkintu česnaku, pipirų žirneliais ir keliais gvazdikėliais. Nepamirškite indą iškart užsukti“.

A. Rassmusen siūlo pamarinuotus ridikėlius tiekti jau kitą dieną, o laikant ilgiau šaldytuve, rekomenduoja juos suvalgyti ne vėliau nei per 10 dienų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Psichoterapeutas: jei situacija tęsis dar 6 savaites, bus kardinalių socialinių pokyčių (580)

Nors pandemija palies visas gyvenimo sritis, ypatingą svarbą turi kintanti socialinė...

Niūri britų mokslininkų prognozė: mirčių nuo COVID-19 skaičius gali būti sukrečiantis JAV ekspertas: aukų šalyje gali būti iki 200 tūkst. (245)

Nepaisant įgyvendinamų griežtų priemonių, Imperatoriškojo koledžo Londone mokslininkai...

Sekmadienį Lietuvoje patvirtinti dar 23 COVID-19 atvejai: bendras skaičius – 460 (377)

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, kad šiandien, atlikus tyrimus, Lietuvoje patvirtinti dar...

Mėnesio prognozė: po anomaliai šilto kovo balandis bus itin kontrastingas (38)

Artėjantis balandis gali būti itin permainingas, rodo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos...

Pokyčiai darbovietėje: 5 patarimai, kaip elgtis vadovui, kad virusas atneštų mažiau nuostolių (19)

Kol kas nėra visiškai aišku, kokiu mastu COVID-19 plitimas paveiks mūsų socialinį gyvenimą ir...

Klaipėdos ligoninės vadovas: palatų sergantiems koronavirusu netrukus gali nebeužtekti (293)

Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis sako, kad jau kitą savaitę...

Trumpas: JAV nemokės už Britanijos princo Harry ir jo šeimos apsaugą (35)

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį pareiškė, kad jo šalis neketina apmokėti...

Dirbtinis intelektas plinta žaibiškai: ar sulauksime, kad žmones pakeis robotai? (36)

Kada pasiteisina investicijos į dirbtinį intelektą (DI) ir kada reikia imtis kitų priemonių,...

Vilniuje nusileido lėktuvai su lietuviais iš Tenerifės, Frankfurto, Paryžiaus (203)

Vilniaus oro uoste sekmadienio vakarą nusileido lėktuvai su Lietuvos piliečiais iš Tenerifės,...

14-oji karantino diena. Tobuliausias ir skaniausias desertas (26)

Visi turime savo mėgstamiausią desertą, tai šį kartą supažindinsiu su savo mėgiamiausiu, kurį...

|Maža didelių žinių kaina