aA
Jei kartais panorėsit kažko gardaus ir naminio, pakankamai sveiko ir neatimančio daug brangaus savaitgalio laiko, pamėginkite išsikepti šį obuolių pyragą. Tai yra klasikinis trupininis obuolių pyragas, kur įprastus kvietinius miltus pakeičiau speltos miltų, avižų dribsnių ir migdolų deriniu. Taip juk sveikiau:)
© Valgykime sveikiau

Skaniausiai valgosi, kol dar yra šiltas. Ir jei norisi – labai tinka vaniliniai ledai į porą. Man dažniausiai norisi:)

Trupininis obuolių pyragas truputį kitaip

90 g (1 stiklinė 200 ml dydžio) speltos miltų
90 g (1 stiklinė) avižų dribsnių
90 g (3/4 stiklinės) migdolų, susmulkinti
140 g sviesto
60 g (truputį mažiau nei 1/2 stiklinės) nerafinuoto rudojo (demerara) cukraus
apie 5 didesni kieti obuoliai
citrinos sulčių obuoliams sulaistyti
cinamono ir keli žiupsneliai demeraros cukraus
vanilinių ledų, patiekimui su pyragu

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinam iki 180 C.

2. Supjaustome obuolius skiltelėmis. Suverčiam į kepimo indą (naudojau stiklinį stačiakampio formos 20 * 30 cm indą). Pašlakstome citrinos sultimis ir kokiais 6 valgomais šaukštais vandens. Apibarstome cinamonu ir keliais žiupsneliais demeraros cukraus. Išmaišome. Jei obuoliai saldūs, cukraus galima nedėti.

3. Šaltą sviestą supjaustome nedideliais gabaliukais į dubenį su speltos miltais ir pirštų galiukais minkome, kol sviestas susimaišo su miltais į trupinius. Įdedam avižinius dribsnius, smulkintus migdolus ir cukrų. Gerai išmaišome. Migdolus patogiausia smulkinti su smulkintuvu/blenderiu. Smulkinam ne iki miltų konsistencijos (nors irgi galima), bet iki tokio dydžio gabaliukų, kad kramtant jaustųsi riešutas. Neturint smulkintuvo, migdolus galima susmulkinti peiliu.

4. Tolygiai paskirstome tešlos trupinius ant obuolių. Kepame apie 40 minučių, kol pyragas gražiai paruduos ir pradės kilti burbuliukai.

5. Pravėsusį pyragą su šaukštu kabinam ir dedam į lėkštutę, šalia guldome vanilinių ledų kamuoliuką.

Trupininis obuolių pyragas truputį kitaip
© Valgykime sveikiau

Skanaus!

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Ekspertas apie griežtą bausmę: tai ženklas visiems rusams – juos paaukos nė nemirktelėję (64)

Net ketverių metų draudimas rungtyniauti po savo šalies vėliava ir organizuoti svarbiausias sporto...

Druskininkų reabilitacijos centro darbuotojai papasakojo, kas vyksta už klientų akių: taip yra visoje Lietuvoje (166)

„Paslaugos ir rūpestis, kurį gavau, buvo išskirtiniai; Nuostabi vieta atsigauti po operacijos;...

Ušackas prisimena darbą su Grybauskaite: vadybine prasme tai labai nemokšiška ir netinkama (440)

Maždaug pusmetį šalies vadovės poste praleidusi Dalia Grybauskaitė , 2010 metų sausį...

Atliekų tvarkytojai susidūrė su keistu deficitu (10)

Keičiantis klimatui kasdien vis aktualesnis tampantis atliekų rūšiavimas, regis, virto problema,...

Konservatoriai džiūgauja: prie jų jungiasi ne „zadanijų“ ministrai (140)

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ( TS–LKD ) atstovė Rasa Baškienė...

Po įspūdingos kovos – amerikiečių liaupsės Kavaliauskui, čempionas džiaugėsi dėl žiūrovų (28)

„Madison Square Garden“ arenoje bokso renginį stebėjusi 10 tūkst. žiūrovų minia reginiu...

Tikras išsigelbėjimas prieš šventes: kaip atgaivinti plaukus iš to, ką turite virtuvėje

Per šventes visos norime atrodyti gaivios, švytinčios, laimingos. Norint sudaryti tokį vaizdą,...

Vitalijaus Cololo laidotuvėse buvusio Artūro Orlausko neapleidžia viena mintis (71)

Pastaruoju metu humoro pasaulį sukrėtė ne viena mirtis. Neseniai palaidotas Vitalijus Cololo ,...

Po Vokietiją sukrėtusio nužudymo garsus žurnalistas cituoja Landsbergio perspėjimus (592)

Tragiška vyriškio, praėjusį savaitgalį mėginusio sudrausminti Augsburgo aikštėje...

Į greitkelį 116 metų amžiaus automobiliu išvažiavęs vyras sukėlė tragišką avariją (37)

Netoli Londono avariją sukėlė itin retas senovinis automobilis , o jį vairavęs savininkas –...