Jei kartais panorėsit kažko gardaus ir naminio, pakankamai sveiko ir neatimančio daug brangaus savaitgalio laiko, pamėginkite išsikepti šį obuolių pyragą. Tai yra klasikinis trupininis obuolių pyragas, kur įprastus kvietinius miltus pakeičiau speltos miltų, avižų dribsnių ir migdolų deriniu. Taip juk sveikiau:)
© Valgykime sveikiau

Skaniausiai valgosi, kol dar yra šiltas. Ir jei norisi – labai tinka vaniliniai ledai į porą. Man dažniausiai norisi:)

Trupininis obuolių pyragas truputį kitaip

90 g (1 stiklinė 200 ml dydžio) speltos miltų
90 g (1 stiklinė) avižų dribsnių
90 g (3/4 stiklinės) migdolų, susmulkinti
140 g sviesto
60 g (truputį mažiau nei 1/2 stiklinės) nerafinuoto rudojo (demerara) cukraus
apie 5 didesni kieti obuoliai
citrinos sulčių obuoliams sulaistyti
cinamono ir keli žiupsneliai demeraros cukraus
vanilinių ledų, patiekimui su pyragu

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinam iki 180 C.

2. Supjaustome obuolius skiltelėmis. Suverčiam į kepimo indą (naudojau stiklinį stačiakampio formos 20 * 30 cm indą). Pašlakstome citrinos sultimis ir kokiais 6 valgomais šaukštais vandens. Apibarstome cinamonu ir keliais žiupsneliais demeraros cukraus. Išmaišome. Jei obuoliai saldūs, cukraus galima nedėti.

3. Šaltą sviestą supjaustome nedideliais gabaliukais į dubenį su speltos miltais ir pirštų galiukais minkome, kol sviestas susimaišo su miltais į trupinius. Įdedam avižinius dribsnius, smulkintus migdolus ir cukrų. Gerai išmaišome. Migdolus patogiausia smulkinti su smulkintuvu/blenderiu. Smulkinam ne iki miltų konsistencijos (nors irgi galima), bet iki tokio dydžio gabaliukų, kad kramtant jaustųsi riešutas. Neturint smulkintuvo, migdolus galima susmulkinti peiliu.

4. Tolygiai paskirstome tešlos trupinius ant obuolių. Kepame apie 40 minučių, kol pyragas gražiai paruduos ir pradės kilti burbuliukai.

5. Pravėsusį pyragą su šaukštu kabinam ir dedam į lėkštutę, šalia guldome vanilinių ledų kamuoliuką.

Trupininis obuolių pyragas truputį kitaip
© Valgykime sveikiau

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Vilniaus savivaldybė klimpsta į verslo dovanas: kokia tikroji jų kaina? (2)

Liberalo Remigijaus Šimašiaus valdomos sostinės savivaldybės vykdoma Lukiškių aikštės...

Artėjančio šildymo sezono įkarštyje gyventojų laukia kainų šokas (4)

Jei iki naujųjų metų Seimui nepavyktų rasti sutarimo dėl pridėtinės vertės mokesčio lengvatos...

Orai: puiki proga pasidžiaugti vasariška šiluma (4)

Savaitgalį netrūko saulės spindulių ir malonios šilumos. Gera žinia ta, kad gražūs orai...

Londono didvyris grįžta į Lietuvą: viskas, ko pasiilgs, – tik angliškas atlyginimas (220)

Prieš kurį laiką visa Didžiosios Britanijos spauda, didžiausi televizijos kanalai paskelbė,...

18 metų namuose slaugė mamą – dabar galvoja apie emigraciją (230)

Prieš keletą dienų vilnietis Rolandas palaidojo 87-erių mamą. 18 metų Alzheimeriu sirgusią...

Lietuvio įspūdžiai iš kelionės į Sibirą: dešimt tūkstančių kilometrų su našlėmis (32)

Emociškai man kelionė prasideda, kai einu fotografuotis vizai, o baigiasi, kai redakcijoje nuo...

G. Paluckas nereikalaus, kad L. Linkevičaus trauktųsi iš Seimo (182)

Socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas neketina reikalauti, kad iš partijos...

A. Gudaitis su Milano komanda triumfavo Italijos Supertaurės finale (17)

Į Milaną iš Vilniaus persikėlęs Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Artūras Gudaitis...

Tragiško išsigelbėjimo istorija: kad liktų gyvi, teko valgyti mirusius bendrakeleivius (54)

Kai žmogus patenka į ekstremalias situacijas, užmirštamos visos kalbos apie dėkingumą ir...

R. Valatka. Po kiek teisingumas lizingu su mokėjimo atidėjimais? (211)

Jei tik STT varpai skamba ne tau, tai mirk iš juoko. Vaizdas per teliką toks, kaip į lauko...