24 porcijos

Mielinei tešlai:

20 g mielių,
100 ml pieno,
300 g miltų,
60 g cukraus,
žiupsnelis druskos,
1 kiaušinis,
1 valg. šaukštas sviesto,
1 pakelis vanilinio cukraus.

Viduriniam sluoksniui:

1 didelė skardinė abrikosų,
1,5 kg liesos varškės,
6 kiaušiniai,
200 g sviesto,
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė,
2 pakeliai vanilinio arba grietinėlės pudingo,
100 g razinų.

Trupiniams:

250 g miltų,
150 g cukraus,
žiupsniukas druskos,
125 g sviesto.

Gaminimas:

1. Iš nurodytų produktų paruošti mielinę tešlą ir padėti pusvalandžiui šiltai.

2. Sumaišyti varškę, 150 g cukraus, kiaušinius, sviestą, citrinos sultis ir tarkuotą žievelę, pudingo miltelius ir razinas.

3. Iškilusią mielinę tešlą iškočioti ir įkloti į kepimo skardą, padarant nedidelį kraštelį. Įkaitinti orkaitę iki 175°.
4. Ant tešlos iškrėsti varškės masę, ant jos – abrikosus. Kepti 45 min.

5. Kol pyragas keps, padaryti trupinius iš sviesto, miltų ir cukraus. Pabarstyti pyrago viršų ir dar kepti 25 min. 200° temperatūroje.

Paruošimo laikas: 60 min
Vienoje porcijoje 380 kcal