Reikės:

jautienos – 500 g
džiovintų grybų – 50g
800 g bulvių
3 svogūno galvučių
1 didesnės morkos
50 g sviesto
0,5 st. pomidorų tyrės
1 stiklinės grietinės
4 valg. šaukštų miltų
3 valg. šaukštai smulkiai supjaustytų krapų ir petražolių
druskos
pipirų.

Paruošimas:

Grybus iš anksto užpilti šaltu vandeniu ir palikti 4-5 valandoms, po to virti, kol suminkštės.

Paruoštą jautieną supjaustyti nedideliais gabalėliais, apkepinti keptuvėje su sviestu. Grybus supjaustyti gabalėliais, apkepti svieste.

Bulves, svogūną ir morką nulupti, supjaustyti kubeliais, taip pat apkepinti keptuvėje su sviestu.

Miltus pakepinti su sviestu ir sumaišyti su grietine, gerai išplakti, kad neliktų gabalėlių. Įpilti pomidorų tyrės, viską išmaišyti.

Proporcingai į indelius išdėlioti grybus, mėsą ir daržoves. Sudėti prieskonius, išmaišyti ir užpilti padažu ir nedideliu kiekiu grybų nuoviro. Uždengti dangteliais ir dėti į orkaitę. Troškinti maždaug valandą. Patiekti indeliuose pabarsčius žalumynais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)