aA
Pikantiškas patiekalas išrankiam skoniui.
Makaronai su cukinija
© Corbis/Scanpix
Gaminimui – 40 minučių,
Vienoje porcijoje – 670 kcal.


Keturioms porcijoms jums reikės:

800 g žuvies filė,
1 citrinos sulčių,
juodųjų ir kajeno pipirų,
druskos,
4 valg. šaukštų miltų,
šaukšto alyvuogių aliejaus,
2 cukinijų,
3 svogūno galvučių,
2 valg. šaukštų sviesto,
100 ml baltojo vyno,
100 ml apelsinų sulčių,
200 ml daržovių sultinio,
1 arbat. šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės,
125 g grietinės,
2 šalavijo šakelių,
1 apelsino,
2 valg. šaukštų krakmolo,
2 valg. šaukštų apelsinų likerio,
2 valg. šaukštų lydyto sviesto,
250 g makaronų lakštinių.

Žuvies filė supjaustykite gabalėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite druska, juodaisiais ir kajeno pipirais. Apvoliokite miltuose ir palikite keletui minučių pastovėti.

Lakštinius išvirkite pasūdytame vandenyje su alyvuogių aliejumi. Cukinijas supjaustykite išilgai labai plonomis juostelėmis. Likus trims minutėms, kol išvirs makaronai, sudėkite į juos ir cukinijas. Po to perpilkite į sietelį, nuvarvinkite sudėkite į dubenį ir padėkite šiltai.

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepinkite šaukšte sviesto. Supilkite į juos baltąjį vyną, apelsinų sultis ir daržovių sultinį, užvirinkite. Suberkite tarkuotą apelsino žievelę, vieną šalavijų šakelę ir penkias minutes troškinkite ant labai silpnos ugnies. Šalavijo šakelę išimkite. Supilkite grietinę.

Apelsiną nulupkite, padalinkite skiltelėmis ir pašalinkite visas skiriamąsias plėveles. Minkštimą supjaustykite kubeliais ir suberkite į padažą. Į padažą supilkite ištirpintą krakmolą ir išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais ir apelsinų likeriu.

Žuvį kepkite lydytame svieste po keturias minutes iš kiekvienos pusės. Lakštinius ir cukiniją apkepinkite viename šaukšte sviesto, apibarstykite druska ir pipirais.

Iškepusią žuvį kartu su lakštiniais išdėliokite į lėkštes ir apliekite apelsinų padažu. Papuoškite likusiomis šalavijo šakelėmis.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Mažas ir visų pamirštas regionas, kurio vertė Kremliui – neįkainojama: mes bijome kalbėti (560)

Kad išvengtų sankcijų, Kremlius suka aplinkkeliais: naudojantis šalia Juodosios jūros esančiu...

Neįgali moteris šaukiasi pagalbos: eglutei 150 tūkst. eurų randa, o neįgalus žmogus neįdomus (7)

„Man ranka nekyla „palaikinti“ šiemetinės Panevėžio kalėdinės eglės. Jos puošybai...

Po Naujųjų laukiama chaoso: ne visi supranta mokestinius pasikeitimus, kamuojasi net buhalteriai (1)

Buhalteriai iki šiol nesupranta visų nuo Naujųjų įsigaliosiančių mokestinių pakeitimų,...

Peršalus neskubėkite gerti vaistų: įvardijo 5 žoleles, galinčias efektyviai pagydyti receptai (12)

Vos pajutę pirmuosius peršalimo simptomus – perštinčią gerklę, kimimą, nemalonų kosulį...

Šaltis jau greit sukaustys Lietuvą: ruoškitės – bus ir sniego pusnių (147)

Sekmadienio naktį maloniai paspaus šaltukas ir kai kur truputį pasnigs. Rimtesnio sniego sulauksime...

Nepilnametės išžaginimas mokyklos personalo nesukrėtė: visos jos čia tokios (250)

Stūmė, spyrė kojomis, kando. Prievartautojas atsitraukė, tačiau grįžo ir su visa jėga...

Mažo Šveicarijos miestelio triumfas ir tragedija: geriausiais laikais „Ferrari“ ir „Porshe“ net nebuvo prabanga (30)

Sparčiai tiksint laikrodžiui ir artėjant „Brexit“ valandai, Europos miestai varžosi...

Dermatologė Jurgita Stoškienė: jei egzistuotų jaunystės eliksyras, jį sudarytų keturi dalykai (5)

Kas nenorėtų išlikti amžinai jaunas? Toks troškimas žmoniją, ypač moteriškąją jos pusę,...

Šalies rekordą pagerinusi Lietuvos rinktinė plauks pasaulio čempionato finale (26)

Kinijoje vykstančio pasaulio plaukimo čempionato trumpajame (25 m) baseine vyrų kombinuotos...

Kalėdų stalas. Šventinė atgaiva, kurią verta išbandyti: pieno kisielius su aguonomis (6)

Nuo seno laikomasi papročio, kad ant Kūčių stalo turi nugulti 12 patiekalų. Artėjant šventėms,...