Produktai:
125 g šokoladinių sausainių,
0,5 šaukštelio malto cinamono,
60 g sviesto.
Pertepimui:
2 šaukštų želatinos,
0,25 stiklinės vandens,
380 g varškės,
0,5 stiklinės pieno,
0,5 stiklinės cukraus pudros,
60 g baltojo šokolado,
60 g pieninio šokolado,
60 g juodojo šokolado,
1 stiklinė grietinėlės.
Papuošimui:
200 g grietinėlės,
200 g šokolado,
cukraus pudros.
Kaip gaminti:
1. Sausainius sutrupinkite, suberkite cinamoną, sudėkite sviestą ir kruopščiai išmaišykite.
2. Formos su nuimamais kraštais dugną išklokite folija, patepkite sviestu. Sudėkite sausainių masę, tvirtai paspauskite. 20-iai minučių įdėkite formą į šaldytuvą.
3. Pertepimui užpilkite želatiną vandeniu, tegu pabrinksta. Tada ištirpinkite įstatę į indą su karštu vandeniu. paskui palikite atvėsti. Pertrinkite varškę, maišydami supilkite pieną, suberkite cukraus pudrą.
Padalinkite šią masę į tris dalis, kiekvieną įdėkite į atskirą indą. Į vieną dalį supilkite ištirpintą baltąjį šokoladą, į kitą – pieninį, į trečią – juodąjį. Į kiekvieną dalį įpilkite po trečdalį želatinos ir išmaišykite.
4. Grietinėlę išplakite, supilkite į šokolado ir varškės masę, išmaišykite.
5. Masę su baltuoju šokoladu sudėkite į formą ant sausainių pagrindo. Tada uždėkite sluoksnį iš pieninio šokolado, galiausiai – sluoksnį iš juodojo šokolado. Tortą pastatykite 3-ims valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų.
6. Paskui apliekite šokoladą plakta grietinėle, apibarstykite šokolado drožlėmis ir cukraus pudra.
Skanaus!