aA
Vengrai turi tradicinę sriubą su žuvimi, lenkai mėgaujasi grybų sriuba, o nuo 1913 metų ir Amerikoje sriuba papildė tradicinius valgius.
Trintų pomidorų sriuba

„Pomidorų sriuba tikriausiai pati mėgstamiausia Jungtinėse Amerikos Valstijose, todėl nieko keisto, kad ji valgoma ir švenčių metu“, – sako „Mambopizza“ gamybos vadovas Raimondas Igliukas.

Trintų pomidorų sriubai (6 porcijos) reikės:
70 g svogūnų;
50 g salierų stiebų;
30 g porų;
30 ml sliejaus;
30 ml padažo „Worchester“
500 g trintų pomidorų;
300 ml vandens;
700 ml bešamelio padažo;
20 ml česnakinio aliejaus;
60 g kieto sūrio;
40 g sultinio;
30 ml acto
juodųjų pipirų, cukraus.

Bešamelio padažui reikės: 40 g miltų, 40 g sviesto, 600 ml pieno, druskos, aliejaus, juodųjų pipirų, muškato.

Padažo gaminimas: puode užverdamas pienas, o keptuvėje tirpinamas sviestas ir kepinami miltai su prieskoniais. Užvirus pienui, reikia supilti jį į kepintus miltus ir ant silpnos ugnies maišyti, kol padažas sutirštės.

Gaminame sriubą: įkaitiname puode su aliejumi kepinami smulkiai pjaustyti svogūnai, salierų stiebai ir porai. Apkepus daržovėms, pilamas padažas „Worchester“ ir actas. Daržovės troškinamos ant silpnos ugnies 10-15 minučių.

Supilami trinti pomidorai ir pakaitinama maišant kelias minutes. Pilamas vanduo ir sriuba verdama, kol daržovės suminkštėja. Vėliau sudedamas sultinys, prieskoniai, įpilama česnakinio aliejaus ir užverdama.

Verdant, komponentus reikia sutrinti iki vientisumo. Baigus virti, sriubą sumaišyti su bešamelio padažu. Patiekiant pagardinti tarkuotu sūriu, virtais makaronais arba skrudintos baltos duonos gabaliukais.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Tyrimas parodė neįtikėtiną juodosios organų prekybos mastą: turtuoliai donorus rinkosi iš katalogų (1)

„ Al Jazeera “ kanalo atliktas tyrimas atskleidė, kad viena Egipto ligoninė ir Jemeno...

Kaip vienas miestelis prie Volgos pasėjo chaosą Europos naftos rinkoje (8)

Nikolajevkos gyventojai nelabai turi apie ką liežuvauti nuo tada, kai mirė degtinės muziejaus...

Privertė pasijusti tikru narkobaronu: pareigūnai kratos metu sandėlyje rado šešias tonas kanapių (148)

Pluoštinių kanapių ūkį įkūręs vyras nesitikėjo, kad siųsdamas mėginį galimai būsimiems...

Linas Kojala. Sudie, Amerika? Sugrįžimas namo (I dalis) (122)

Garsiajam Don Kichotui, susiruošusiam į žygį, netrūko užsidegimo. Migelio de Servanteso...

Įvykiai, pakeitę pasaulį: SSRS griūtis. Laukiniai, laukiniai rytai ir lūžio taškas, po kurio Rusijai nebebuvo kelio atgal (0)

Krentanti, besiblaškanti ir beviltiškai pasimetusi. Tokios būklės Rusija pasitiko paskutinį...

Šis gegužės mėnuo įeis į istoriją: po sumuštų temperatūros rekordų – radikalūs pokyčiai (33)

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Izolda Marcinonienė sako, kad ši gegužė įeis į...

Skandalingasis „Flying Saucer Gang“ lyderis – apie nežinomą praeitį: darbas restorane ir tikroji pažinties su Karolina istorija (72)

„Tiesiog buvome bičai , kurie norėjo studijoje eksperimentuoti. Turėjome kompiuterį, mikrofoną...

Puiki pramoga savaitgaliui: daugiau beždžionių tiltų Lietuvoje niekur nerasite (14)

Prieš keletą metų duris atvėręs naujas Pagramančio regioninio parko lankytojų centras yra...

Mokslininkai: brokoliai padeda kovoti su vėžiu, tačiau neskubėkite jų pirkti (7)

Ilgą laiką su vėžio prevencija sieti brokoliai (kaip ir kitos kopūstinės daržovės, tarp kurių...

Kainuos centus, o rezultatas džiugins: gudrybės, kaip namus paversti prabangiais (3)

Idealiame pasaulyje turėtumėte namus, vertus blizgaus interjero žurnalo puslapių. Kiekviename...