Puikus skonių ir aromatų derinys - trešnės su agrastais.
Agrastai, uogos
© Corbis/Scanpix
Jums reikės:

250 g trešnių (be kauliukų),
250 g agrastų,
700 g cukraus.

Agrastams pašaliname kotelius, po to kruopščiai nuplauname po tekančiu vandeniu, vėliau mažame kiekyje vandens verdame, kol suminkštės. Suminkštėjusius agrastus susmulkiname virtuviniu kombainu.

Trešnes nuplauname, pašaliname kauliukus, pasveriame, supilame susidariusias sultis, įpilame keletą šaukštų vandens ir verdame 5 min. Sudedame ¼ reikalingo cukraus, supilame agrastų tyrę ir verdame toliau, kol trešnės suminkštės.

Į suminkštėjusias trešnes pamažu pilame likusį cukrų taip, kad uogienė nenustotų virusi. Toliau intensyviai verdame, kad uogienė pradėtų tirštėti. Atsiradusias putas nugraibome virimo pabaigoje.

Verdančią uogienę supilame į paruoštus stiklainius, iš karto uždarome metaliniais dangteliais, apverčiame dangteliais žemyn ir uždengiame rankšluosčiu, kol atvės.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Iš JAV generolų – perspėjimai apie artėjantį karą: galimybė labai reali (1159)

Čia mano nauja uniforma. Taip „Sniego susitikimo“ konferencijoje prisistatė kostiumu vilkintis...

Išlindo nesąžiningų darbdavių naudojama schema – dalis algų mažesnės (167)

Kai kurie vaikus auginantys darbuotojai gali net neįtarti, kad „ant popieriaus“ uždirba mažiau...

Skvernelis: nesmagu girdėti interpretacijas dėl žiniasklaidos laisvės ribojimo (32)

Nuomonė, kad parlamentinė tyrimų komisija dėl LRT yra kraštutinė priemonė, nesikeičia, nes...

Vilniaus oro uosto darbuotoja paaiškino, kodėl pigių skrydžių bendrovių keleiviai lėktuvo turi laukti ant laiptų (6)

Vilniaus oro uostas ne vienam tautiečiui jau tapo įprasta kelionės pradžios ar pabaigos vieta....

Eglė Mauricė. Nuo vasario 1 d. didėja alimentai (13)

Kiekvienais metais, vasario 1 d., reikia indeksuoti teismo priteistas sumas, kurios mokamos kaip...

Orai: atkeliaujančios permainos kels tikrą chaosą (47)

Artimiausiomis dienomis šaltis palaipsniui silpnės. Antradienį tik vietomis, o trečiadienį jau...

Sukritikavo gydytojų protestą: Lietuvoje vertinami tik geriausi? (7)

Praūžusi gydytojų protestų audra nudraskė paskutinius skiautų likučius, dengusius ir dar šiek...

Vanagaitės santykiai su Zuroffu išbandymų neatlaikė (561)

Išsiskyrė rašytojos, viešųjų ryšių specialistės Rūtos Vanagaitės ir pikčiausiu nacių...

Victoria Beckham sulaukė itin aštrios kritikos dėl naujos kolekcijos: skandalo sūkuryje - lietuvė Giedrė Dukauskaitė (3)

Mados dizainerė Victoria Beckham tapo aršios kritikos socialiniuose tinkluose taikiniu, nes savo...

Prienų „Golden State Warriors“: LaVaras nori itin greito „Vytauto“ žaidimo ir LKL (29)

„Žaidžiame kaip „Golden State Warriors“, gynybą pamiršę, bet laimi tie, kurie įmeta...