4 porcijos

Produktai:

600 g lašišos filė,
300 g poro baltosios dalies,
400 g vyšninių pomidorų,
4 lakštai sluoksniuotos tešlos,
2 – 3 saujos špinatų (100 g),
100 g bet kokio sūrio,
70 g sviesto,
1 aitrioji paprika (jei norite),
3 – 5 šaukštai balzaminio acto,
5 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos,
juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Lašišos nugarinę dalį išilgai perpjaukite, išimkite kaulus. Špinatus nuplaukite, nusausinkite. Sūrį sutarkuokite. Aitriąją papriką perpjaukite, išimkite sėkleles, smulkiai supjaustykite.

2. Du sluoksniuotos tešlos lakštus ištepkite sviestu ir uždėkite vieną ant kito. Ant viršaus uždėkite pusę špinatų ir pusę tarkuoto sūrio, o ant viršaus – vieną pusę lašišos. Užberkite druskos, pipirų. Susukit tešlą į vyniotinį, aptepkite lydytu sviestu. Taip pat pagaminkite antrą vyniotinį su lašiša.

3. Daržoves nuplaukite, porą supjaustykite žiedeliais. Įtieskite į kepimo formą kepimo popieriaus, ant jo sudėkite visas daržoves, apšlakstykite balzaminiu actu, alyvuogių aliejumi, išmaišykite.

Ant daržovių uždėkite vyniotinius ir kepkite 210 laipsnių karščio orkaitėje 18 – 20 min. Vyniotiniai turi paskrusti. Patiekite iškepusius vyniotinius su daržovėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją