Produktai:
1 kg mažų jaunų agurkėlių,
250 g druskos,
3 aitriosios paprikos,
5 maži balti svogūnai,
5 kmynų šakelės,
5 peletrūno šakelės,
6 gvazdikėliai,
2 lauro lapai,
2/3 l baltojo acto.
Kaip gaminti:
Actą su tokiu pačiu kiekio vandens užvirinkite, įdėkite kmynų ir peletrūnų šakeles, palikite atvėsti.
Agurkus nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į dubenį, apibarstykite druska ir parai palikite.
Į šaltą vandenį supilkite 2 šaukštus acto, šiuo vandeniu nuplaukite agurkus. Agurkus sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Įdėkite svogūnų, aitriųjų pipirų gabalėlių, prieskonių.
Užpilkite acto mišiniu, stiklainius sandariai uždarykite. Laikykite tamsioje, vėsioje vietoje. Agurkus bus galima valgyti po 10 dienų.
Į marinatą galima įdėti citrinos, apelsino, greipfruto riekelių. Tada agurkai įgaus naują poskonį.