Produktai:

1 kg mažų jaunų agurkėlių,
250 g druskos,
3 aitriosios paprikos,
5 maži balti svogūnai,
5 kmynų šakelės,
5 peletrūno šakelės,
6 gvazdikėliai,
2 lauro lapai,
2/3 l baltojo acto.

Kaip gaminti:

Actą su tokiu pačiu kiekio vandens užvirinkite, įdėkite kmynų ir peletrūnų šakeles, palikite atvėsti.

Agurkus nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į dubenį, apibarstykite druska ir parai palikite.

Į šaltą vandenį supilkite 2 šaukštus acto, šiuo vandeniu nuplaukite agurkus. Agurkus sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Įdėkite svogūnų, aitriųjų pipirų gabalėlių, prieskonių.

Užpilkite acto mišiniu, stiklainius sandariai uždarykite. Laikykite tamsioje, vėsioje vietoje. Agurkus bus galima valgyti po 10 dienų.

Į marinatą galima įdėti citrinos, apelsino, greipfruto riekelių. Tada agurkai įgaus naują poskonį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)