aA
Daugelis dietų griežtai išbraukia bulves, tačiau Lieknieji Gurmanai rūpinasi kaip skaniau ir paprasčiau jas pagaminti. Mes siūlome sumažinti gyvulinių riebalų vartojimą, atsisakyti kvietinių miltų ir cukraus turinčių produktų, tačiau niekuo nekaltiname bulvių.
© M.Mikelėno nuotr.

O kas gali būti geriau už visiems pažįstamus bulvinius blynus? Traškūs bulviniai blynai su puikiu čiobrelių aromatu ir varškės su saulėje džiovintais pomidorais padažu. Lietuviška klasika.

Traškūs bulviniai blynai

3-4 vidutinio dydžio bulvės
1 kiaušinis (blynų masė turi būti drėgna ir lipni, dėkite du kiaušinius, jei vieno per mažai)
Čiobrelis
Saulėje džiovinti konservuoti pomidorai
Liesa varškė (apie 200 ml)
Druska, pipirai ir aliejus

Bulves skutame ir tarkuojame per burokinę tarką. Tarkius skalaujame vėsiu vandeniu ir taip atsikratome krakmolo - nuplauti tarkiai gražiai apskrus ir taps traškūs.

Nusausėjus tarkiams, mušame į juos kiaušinį (jei vieno kiaušinio per mažai, dėkite antrą - svarbu, kad blynų masė būtų drėgna ir lipni), barstome čiobrelio (gali būti tiek šviežias, tiek sausas), druskos ir pipirų. Masę gerai išmaišome, tuomet suformuojame blynus ir kepame juos įkaitintoje keptuvėje. Gerai apkepame iš abiejų pusių (kepimo laikas apie 10 minučių).

Su blynais kartu patiekiau liesos varškės ir smulkintų saulėje džiovintų pomidorų padažą, į kurį įmaišiau valgomą šaukštą aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų - jis suteikia padažui vientisumo ir puikų prieskonį.

Iškepę blynai bus nepaprastai traškūs ir gardūs, pradžiugins visus susirinkusius jų paragauti.

Skanaus!
Martynas

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Naujų technologijų era: piršto antspaudu ar veidu atrakinami išmanieji telefonai – kiek tai saugu (33)

Šiandien jau nieko nestebina, kad pirštų antspaudu ar savo veidu galite atrakinti išmanųjį...

Sutampa net aplinkybės: Karbauskiui teko savo kailiu pabūti Pranckiečio vietoje (76)

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ( LVŽS ) pirmininkas Ramūnas Karbauskis patekęs į...

Gaisras Alytuje: dūmai nusisuko nuo miesto Prognozuoja, kada gaisras bus užgesintas. Papildyta 21:03 (500)

DELFI žurnalistai apsilankė Alytaus apylinkėse, kur šiuo metu vargsta nuo degančių padangų...

Zelenskis negrąžins didžiausio šalies banko savininkui: gresia rimtas konfliktas su buvusiu partneriu (30)

Ukrainos prezidentas pareiškė, kad jo vyriausybė negrąžins didžiausio šalies banko...

Veryga kreipėsi į Alytaus gyventojus: būkite sąmoningi ir saugokite save (3)

Alytuje jau ketvirtą parą nepavykstant užgesinti padangų perdirbimo gamykloje kilusio gaisro,...

Užkalnis: kuo kvepia laukinė laisvė ir runkeliai iš kioskų? (44)

Bjaurieji amžiai, dar žinomi, kaip pirmasis nepriklausomybės dešimtmetis, viskas, kas prasideda...

Apie troleibusą svajojo nuo vaikystės: kai atlyginimas – 500 eurų, jauni darbuotojai čia neužsibūna (35)

Vilniaus miesto gatvės neįsivaizduojamos be troleibusų. Vieni jų nemėgsta dėl prasto...

Mitybos specialistė Tulčina perspėjo kavos mėgėjus ir įvardijo, ko pati niekada nevalgo (122)

Jei norite būti sveiki, kiekvieną rytą valykite dantis su soda, išgerkite stiklinę šilto vandens...

Ekspertas: Šiaurės Korėja situacijos nebekontroliuoja, gresia badas (112)

Oficialiais duomenimis, Rytų Azijoje siaučiantis kiaulių užkratas praktiškai aplenkė Šiaurės...

Balsavimas: kuri pora pirmoji turėtų palikti projektą „Šok su žvaigžde“? (20)

Šis šeštadienio vakaras LRT projekto „Šok su žvaigžde“ dalyviams taps rimtu išbandymu. Jei...