aA
Traški ir gardi saldaus pieno sūriu įdaryta duona. Turbūt skaniausia. Jei kada gyvenime teko jos ragauti, Jūs suprasite, apie ką kalbama...
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

400 g pirmos rūšies miltų;
3-4 šaukštų tirpinto lydyto sviesto "ghee" tešlos minkymui bei šiek tiek daugiau - kočiojimui ir kepimui;
225 ml šalto vandens;
žiupsnio druskos tešlai ir pagal skonį - įdarui;
200 g sutrupinto neslėgto saldaus pieno sūrio - "panyro";
šluotelės kalendros žalumynų (galite pakeisti petražole, tačiau petražolės skonis yra šiek tiek per ryškus šiam įdarui);
½ šaukštelio sausoje keptuvėje paskrudinto ir kavamale sumalto kmyninio kumino.

Ruošimo eiga

Prasijokite miltus į dubenį, suberkite druską. Supilkite tirpintą sviestą. Pirštais įtrinkite riebalus į miltus, kad turinys dubenyje atrodytų kaip duonos trupiniai. Supilkite vandenį ir išminkykite minkštą vienalytę tešlą. Minkykite ne trumpiau kaip 5-7 minutes. Tešlą uždenkite drėgna virtuvine pašluoste, įdėkite į polietileninį maišelį ar užvožkite kitu dubeniu ir atidėkite pusvalandžiui, geriau - valandai.

Tešla per valandą išbrinksta ir tampa elastinga, minkšta ir puikiai minkoma. Į atskirą dubenį sudėkite sutrupintą sūrį, suberkite žalumynus, suberkite kmyninį kuminą, pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. Galite pertrinti bulvių trintuve.

Padalykite tešlą į 12 lygiu dalių, o įdarą - į 6 dalis. Kiekvieną tešlos gumulėlį iškočiokite apskritais vienodo skersmens kaip įmanoma plonesniais lakštais. Ant vieno iš paplotėlių dėkite dalį įdaro, šaukštu įdarą paskirstykite tolygiai ir uždenkite kitu tešlos lakštu.

Kraštus kruopščiai užspauskite, kad kepant įdaras neišbyrėtų. Delnais išspauskite orą. Dėkite po vieną paplotį su įdaru į sausą įkaitintą keptuvę. Po 1-2 minučių paplotį apverskite ir apkepusią pusę apšlakstykite šiltu lydytu sviestu (geriausiai tam tiktų konditerinis teptukas). Pakartokite tą patį kitai papločio pusei.

Kuomet paplotis iš abiejų pusių pasidengia rusvomis dėmėmis, duona iškepta. Galite duoną kepant apversti dar kelis kartus. Skaniausia dar karšta, atšalusi praranda traškumą. Patiekiant duoną galite supjaustyti.

Išeiga: 6 duonos papločiai.

Jogos mityba
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prostitucijoje išnaudotų lietuvių istorijos sukrėtė net visko mačiusią pareigūnę iš Švedijos: viena jų tapo filmu (137)

Net praėjus daugiau nei dešimtmečiui prostitucijoje išnaudotų lietuvaičių istorijos yra...

Ilgiausia apgultis istorijoje: du dešimtmečius siaubo iškentę miestelėnai maro protrūkio laukė kaip išganymo (4)

Osmanų imperijos karo su Venecijos respublika metu Kandijos miestas (dabar – Heraklionas ,...

Aukštaitijos sostinė stoja? Darbdaviai jau skaičiuoja susitraukusius pelnus ir pereina į taupymo režimą (168)

Lietuvos ūkio variklis sukasi visu pajėgumu. Pastaraisiais metais augusi ekonomika išjudino ir...

Ekspertai: po Lenkijos rinkimų politikoje labiausiai tikėtinas tęstinumas (4)

Lenkijos valdančiajai dešiniųjų pažiūrų partijai „ Įstatymas ir teisingumas “...

Po skyrybų dramos – atviras Andriaus Šedžiaus interviu apie vaikus: apie tai vėliau teks papasakoti ir mažyliui (68)

Neseniai skyrybas išgyvenęs verslininkas Andrius Šedžius dabar visą savo dėmesį sakosi...

Sunkiai sergančios aktorės Anastasijos Zavorotniuk dukra pasidalijo jautria žinute (51)

Šeštadienį, spalio 12-ąją, sunkiai serganti aktorė Anastasija Zavorotniuk kartu suvyru Piotru...

Mirotičiaus šou laimėjo „Barcelonai“ trilerį prieš „Valencia“, Kulboka padėjo nugalėti „Baskonia“ (1)

Nikola Mirotičius surengė fenomenalų pasirodymą bei vienas ant savo pečių ištempė...

Metusi mokytojos darbą emigravo į Norvegiją: griauna stereotipus apie fabrikuose žuvį dorojančius tautiečius (163)

Pedagogės Laimutės Skiudulės vardą, be abejo, žino kone kiekviena Stavangerio ( Norvegija )...

Kokią klaidą lengva padaryti ruošiant avietes žiemai – profesionalo komentaras kaip avietes apsaugoti nuo šalnų (3)

Gediminas Cijūnaitis , gediminosodai.lt savininkas, dalinasi patirtimi, kaip elgtis su avietėmis,...

Ant bangos: Rapšys iškovojo dar vieną auksą Berlyne (49)

Įspūdingą formą šį sezoną demonstruojantis Danas Rapšys iškovojo dar vieną aukso medalį...