Reikės:
A. r. kvietiniai miltai
Sviestas 82%
Kiaušinių
Grietinė 30%
Smulkus cukrus
Kepimo milteliai
Medus
Kokoso drožlės
Šviežios slyvos
Bulvių krakmolas
Paruošimas:
Trapios tešlos paruošimas
Sviestą prieš maišant tešlą reikia pasmulkinti – geriausia jį sukapoti ar supjaustyti gabalėliais. Miltai, kepimo milteliai ir sviestas maišomi tol, kol susidaro mažos sviesto kruopelės, aplipusios miltais. Kai maišant susiformuoja kruopelės, tuomet supilami kiti ingredientai ir maišoma, kol viskas gerai susimaišo, tačiau ne per ilgai. Paruošta tešla suminkoma į vieną gabalą ir ne ilgiau 30–60 min. palaikoma šaldytuve. Po to nespaudžiant tešla palaipsniui plonai (3–4 mm storio) iškočiojama, pabarstant miltais. Iškočiota tešla išklojama į kepimo skardelę.
Grietinės užpilo paruošimas
Grietinė išplakama su cukrumi ir sumaišoma su bulvių krakmolu – reikėtų išmaišyti gerai, kad liktų vientisa masė.
Trapios tešlos trupinių su kokoso drožlėmis paruošimas
Visi komponentai sumaišomi ir padaromi smulkūs trupiniai. Tešla nešama į šaldytuvą, kad susijungtų į vientisą masę.
Pyrago dalių proporcijos turėtų išeiti maždaug tokios:
0,45 kg tešlos;
0,3 kg slyvų;
0,35 kg grietinės užpilo;
0,15 kg trapios tešlos trupinių su kokoso drožlėmis.
Slyvos nuplaunamos, perpjaunamos pusiau, išimamas kauliukas. Slyvos puselės supjaustomos į 3 dalis. Cukrus sumaišomas su bulvių krakmolu ir susmulkintos slyvos apvoliojamos paruoštu mišiniu.
Ant iškloto trapios tešlos lakšto žemoje (2,5 cm aukščio) skardelėje išdėliojamos paruoštos slyvos, ant viršaus užpilamas grietinės užpilas ir užbarstomi trapios tešlos trupiniai su kokoso drožlėmis.
Pyragas kepamas 180˚C temperatūroje 35–40 min. Iškepęs paliekamas atvėsti, paskui supjaustomas.
Skanaus!