aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Eglei ir laukiame jūsų receptų.
Tortas „Pavasaris“
© Recepto autorė

Reikės:

6 kiaušinių baltymų
300 g smulkaus cukraus
1 a. š. kukurūzų krakmolo (galima ir bulvių)
1 a. š. baltojo vyno acto
500 ml grietinėlės 35 proc.
žiupsnelio druskos
šviežių braškių

Baltymai turi būti kambario temperatūros! Todėl prieš ruošdamiesi kepti šį skanėstą, baltymus reiktų palaikyti kambaryje bent kelias valandas.

Baltymus plakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Po truputį berkite cukrų ir plakite, kol visiškai nesijaus cukraus kristalėlių. Aš plakiau 10 minučių tai tikrai. Baigiant plakti suberkite krakmolą ir vyno actą. Išplakite.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, šaukštu dėkite baltymus, kad susidarytų apskritimas. Aš padariau per didelį apskritimą, reiktų daryti mažesnį. Man gavosi apie 30 cm skersmens paplotis. Reiktų daryti apie 20–24 cm. Baltymus išlyginkite, kad nebūtų „kuprelės“.

Kiškite skardą į įkaitintą orkaitę iki 170 laipsnių ir kepkite 7 min., po to temperatūrą sumažinkite iki 130 laipsnių ir kepkite 40–50 min. , po to vos vos praverkite orkaitės dureles ir dar kepkite 10–20 min. Morengo viršus turi būti traškus, o vidus lipnus. Išjunkite orkaitę ir palikite morengą atvėsti orkaitėje, durelės palieka vos pravertos. Kai morengas atvėsta, galima jį išimti.

Morengą galima išsikepti dieną prieš valgant, bet tepti ir valgyti tą pačią dieną.

Grietinėlę labai gerai išplakti iki standžių putų. Tik neperplakite, kad nesigautų sviestas! Į grietinėlę cukraus dėti nereikia!

Grietinėlę dėkite ant iškepto baltymo papločio, ant viršaus dėkite pjaustytus vaisius. Vaisių nepagailėkite!

Viskas! Nuostabusis desertas paruoštas skanavimui. Saldus morengas labai dera su gaiviais vaisiais.

Eglė

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Rinkimų kampanija Ukrainoje pranoko visus Kremliaus lūkesčius (70)

Artėjant prezidento rinkimams , kampanijos pačios tapo informacinio karo dalyvėmis, ir tai labai...

80-metis radiologas seniai svajoja apie pensiją, bet išeiti dar negali: turi patarimą, kaip ilgiau gyventi (31)

„Mes, radiologai, juokaujame, kad mūsų tokia profesija, jog reikia turėti geras akis ir vieną...

Siaubingo Paryžiaus katedros gaisro tyrime – pirmosios išvados (183)

Prancūzijos tyrėjai nustatė tikslią vietą, kur kilo Paryžiaus Dievo Motinos katedrą praėjusį...

Ūkininkai bijo – šių metų derlius bus per pigus kokios lietuviškos uogos pelningiausios (111)

Šis pavasaris sodininkus ir uogininkus iš vienos pusės džiugina, nes nebuvo iššalimų, sodai ir...

Nausėda viešai sureagavo į naujausius reitingus (601)

Šeštadienį paaiškėjo, kad Konservatorių kandidatė prezidento rinkimuose Ingrida Šimonytė...

„Samsung“ sulankstomi telefonai: ar jie išgyvens? (27)

Vienas opiausių klausimų dėl sulankstomų telefonų: ar jie išgyvens tą... sulankstymą? Panašu,...

Apvalūs klubai ir šlaunys? Štai, kokie džinsai tinka kriaušės formos figūrai (1)

Turinčioms kriaušės figūrą merginoms ir moterims svarbiausia – suteikti vientisumo savo...

Astrologai prognozuoja: kokie būsite seneliai pagal Zodiako ženklą

Net jei nesate ištikimas horoskopų skaitytojas, siūlome pasmalsauti, ką žvaigždės sako apie jus...

Močiutė parodė natūralius kiaušinių marginimo būdus: tokius kiaušinius galėsite net suvalgyti (17)

Močiutė parodė klasikinius būdus , kaip dažyti kiaušinius natūraliai, nes dažnai cheminiais...