Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau pavalgyti. O, kad maistas nesukeltų „tingulio“, o atvirkščiai – skatintų veikti, rinkitės lengvesnius daržovių patiekalus, sakoma pranešime spaudai.
© Shutterstock nuotr.

Būtent tokius rekomenduoja ir „Žvėryno natūralios medicinos centro“ specialistai. Anot jų, į kasdienį meniu įtraukę kuo daugiau daržovių, ne tik jausitės žvalūs ir energingi, bet ir galėsite džiaugtis pagražėjusia figūra.

Tad ką gi pasigaminti šaltą rugsėjį?

KEPTI BAKLAŽANAI

Jums reikės:

• 1 didelio baklažano
• Aliejaus
• Druskos
• Pipirų
• Saldžiosios paprikos
• 1 vidutinio pomidoro
• Nedidelio svogūno
• Moliūgų sėklų

Kaip pasigaminti?

Kad baklažanai kepant neprisigertų aliejaus, prieš gamindami pusvalandžiui pamerkite šaltame vandenyje. Jei nepatinka specifinis kartokas baklažanų skonis, supjaustytus baklažanus pabarstykite druska, palikite pusvalandžiui ir nuspauskite vandenį.

Baklažanus iškepkite orkaitėje, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su smulkintais pomidorais ir svogūnais, pagardinkite aliejumi ir žalumynais. Galite pagardinti sėklomis.

BUROKĖLIŲ „TRIO“

Jums reikės:

• 4 žalių burokėlių
• Česnako
• Druskos
• Prieskonių
• Alyvuogių aliejuos
• Graikiškų riešutų

Kaip pasigaminti?

500 g žalių burokėlių sutarkuokite ar supjaustykite šiaudeliais, pagardinkite 3 skiltelėmis smulkiai supjaustyto česnako, druska, prieskoniais. Apibarstykite 0,5 stiklinės graikiškų ar kitų riešutų. Salotas apšlakstykite 2-3 šaukštais aliejaus.

ŠPARAGINIŲ PUPELIŲ TROŠKINYS

Jums reikės:

• 1 morkos
• Petražolių saujelės
• 500g šparaginių pupelių
• Prieskonių
• Česnako
• Druskos
• Pipirų

Kaip pasigaminti?

Morką, petražolės ar saliero šaknį supjaustykite ar sutarkuokite šiaudeliais, įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite. Kai daržovės pusiau išvirs, pridėkite pjaustytų šparaginių pupelių, druskos ir troškinkite. Baigiant troškinti, įberkite smulkiai supjaustytų žalumynų.

Būkite sotūs ir sveiki!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Čekijoje išskirtinį gyvenimą susikūrusi lietuvė: darbe matau ir patį didžiausią Lietuvos brudą (14)

Čekijoje įsikūrusi lietuvė neslepia, kad įsitvirtinti čia nebuvo paprasta, tačiau sunkiu darbu...

Buvęs „Nuo... iki...“ veidas Andrius Kunčina iš Lietuvos bėgo pavargęs nuo dėmesio ir požiūrio į homoseksualumą (73)

Žinių turinys vis labiau šokiruoja, o pasaulis eina velniop, tad vargina ne darbas žiniasklaidoje,...

Aplankiusi populiarų kurortą, nuomonę apie poilsį Turkijoje pakeitė jau po pirmos dienos (119)

Apie Turkiją teko skaityti galybę atsiliepimų, tačiau niekada ten nesilankiau. Stebėjau vis...

Kontracepcija jau ne tik moterų reikalas: gydytojas papasakojo apie priemonę, kurią mažai kas žino (61)

Norint išvengti neplanuoto nėštumo , nemaža dalis moterų pasiryžta visą likusį gyvenimą...

Prabangus Panevėžyje statomo namo interjeras pranoksta net Vilnių ir Kauną (136)

Lietuviai vis labiau trokšta savo namuose modernios klasikos, kuri pabrėžtų ne tik...

Septyni dalykai, kurių dermatologai niekada nesitepa ant veido (1)

Jeigu susiduriate su odos problemomis, pravartu pasikalbėti su dermatologu – specialistas suteiks...

Mokslininkai atskleidė neįtikėtiną deimantų pilno meteorito atsiradimo istoriją

Meteorite aptikti deimantai atskleidžia vadinamosios prarastosios planetos iš tų laikų, kai dar...

Vilniuje pavalgyti už 23 eurus nusidriekė eilės: žmonės nebetilpo (285)

Sostinėje trečius metus iš eilės įvykęs „Vilnius Gastro Masters“ gastronomijos renginys...

Edita Mildažytė: nemoku gyventi viena (153)

Niekada ir nemokėjo – atvirai prisipažįsta charizmatiškoji televizijos laidų vedėja Edita...