„Valgai ir jauti tokį švelnumą, tokį lengvumą, dar šiek tiek ir kojas pakirstų! Keptas ne vieną ir ne du kartus, o visas dešimtis, pats mylimiausias ir skaniausias obuolių pyragas“, – rašo ji.

Pabandykite ir jūs.

Tešlai:

150 g sviesto;
2 st. miltų ( stiklinė 250 ml);
0,5 st. grietinės;
1 v.š kepimo miltelių;

Įdarui:

1,200 kg obuolių;
2 kiaušinių;
1 st. cukraus;
1 st. grietinės;
2 pilnų v.š miltų;
1 a. š. vanilinio cukraus,
1 a.š. migdolų kvapų.

Eiga:

Ištirpiname ir atvėsiname sviestą, suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Supilame grietinę ir gerai išminkome. Tešla gaunasi labai „smagi“, minkšta ir nelimpa prie rankų.

Kepimo skardos pagrindą ir jos šonus (2 cm į viršų) apdedame tešla.

Kremui skirtus produktus išmaišome. Ant suformuotos tešlos dedame plonai pjaustytus obuolius ir pilame kremą, tuomet vėl dedame obuolius ir kremą, vėl obuoliai ir kremas. Vieną ar du obuolius smulkiai supjaustome ir apibarstome viršų.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 40-15 minutes.

Iškepę pyragą, palikite atvėsti, kad kremas susigulėtų.
Obuolių pyragas su švelniu grietinės kremu