Pateikiame labai greit pagaminamą sūrio desertą su imbiero natomis. Kadangi šis pyragas nekeptas ir be tirštiklių, tam, kad jis išeitų toks, koks turi būti, ir sūris, ir sutirštintas pienas turi būti išties tiršti. Jei nesate tikri dėl šių produktų kokybės ir tirštumo, verčiau gaminkite pyragą atskiruose indukuose.
© Shutterstock nuotr.

Produktai:

Sausainiai (sutrupinti, imbieriniai) – 1 stiklinė
Sviestas (tirpintas) – 60 g
Varškės sūris – 500 g
Sutirštintas pienas – 220 g
Rudasis cukrus (smulkus) – 50 g
Imbieras – 1,5 arb. šaukšt.
Gvazdikėliai (šviežiai sumalti) – 2 vnt.
Cinamonas – 1/2 arb. šaukšt.

Gaminimas

Idealiausia naudoti trupintus imbierinius sausainius, bet jei tokių neturite, galite naudoti paprastus ir pridėti papildomai prieskonių pagal skonį. Trupintus sausainius sumaišykite su sviestu. Išdėliokite į formeles arba suberkite ant 20 cm skersmens kepimo formos dugno (jei formos dugnas neišsiima, išklokite ją kepimo popieriumi. Apspaudykite ir įdėkite į šaldytuvą.

Sumaišykite varškės sūrį, cukrų, sutirštintą pieną ir prieskonius. Cukrus turi būti smulkus, kad be problemų ištirptų masėje. Gautą kremą sukrėskite ant sausainių. Indukus ar kepimo formą pastatykite šaltai bent porai valandų, kad kremas kuo geriau sustingtų. Jei sūris ir sutirštintas pienas gan tiršti, gausite nedidelį sūrio pyragą su plonu sustingusio kremo sluoksniu. O jei gaminate desertą atskiruose indukuose, juos galite patiekti iškart kai pagaminate.

Kas gi nemėgsta sūrio pyragų, tik juos gaminti yra sunku, be to, ne visi mėgsta želatiną, todėl šis šaltas sūrio desertas be tirštiklių tiks kiekvienam. Vis dėlto naudojant šį receptą kremas ne visada užtektinai sustingsta, todėl saugiausia gaminti jį atskiruose indukuose.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Vienas paslaptingiausių ginklų istorijoje: liepsnojo net jūra karius apimdavo paniška baimė (20)

Bizantijos gyventojai šį paslaptingą ginklą vadino „jūrų ugnimi“, vėliau istorijoje...

Lietuva laukia Venckienės grąžinimo: kaip violetinė Garliavos banga užvaldė politikų protą (507)

Nuo Lietuvos teisėsaugos į JAV pabėgusi Neringa Venckienė šiuo metu suimta ir laikoma JAV...

Prabangus gyvenimas slėpė kraupias paslaptis: patikusias moteris grobdavo tiesiog gatvėje (10)

„Sraigtasparnių nusileidimo aikštelė, 27 miegamieji su neperšaunamaisiais langais, iš aukso...

Karbauskis: aš – švariausias politikas Lietuvoje, o mes kitąmet tikriausiai laimėsime visus trejus rinkimus (38)

Nors žemės ūkio ministras Bronius Markauskas išsaugojo pareigas bent jau iki tol, kol savo...

Emigrantė kirpėja: norvegių grožio samprata skiriasi kardinaliai (3)

Laikai, kai lietuviai užsienyje buvo tik pigi darbo jėga, jau tikrai praėjo. Nuo Lietuvos...

Rimvydas Valatka. Misija kenkti Lietuvai (362)

Amerika turėjo makartizmą. Lietuva turi markauskizmą. Kalba ne tik apie nabagą žemės ūkio...

Virtuvės atnaujinimas: kaip tai padaryti greitai, lengvai ir pigiai (3)

Virtuvė yra vienas daugiausiai naudojamų kambarių namuose, o tai reiškia, kad ji ypač linkusi...

Užkalnis: baisi rizika restorano nenužudė (62)

Žinote, kokia blogiausia mintis pasaulyje, atidarinėjant restoraną? Sakyti „padarom taip, kad...

Atliko eksperimentą: kas nutiko savaitę pasimaitinus kaip „Victoria's Secret" modelis? (10)

Jei kada nors žavėjotės „Victoria's Secret“ madų šou, tikėtina, kad norėtumėte sužinoti...

Kada klastotė gali kainuoti brangiau už originalą (8)

Įsigijus klastotę trečiojoje šalyje didesnių problemų muitinėje neturėtų kilti, jei tai vos...