Produktai:

Sausainiai (sutrupinti, imbieriniai) – 1 stiklinė
Sviestas (tirpintas) – 60 g
Varškės sūris – 500 g
Sutirštintas pienas – 220 g
Rudasis cukrus (smulkus) – 50 g
Imbieras – 1,5 arb. šaukšt.
Gvazdikėliai (šviežiai sumalti) – 2 vnt.
Cinamonas – 1/2 arb. šaukšt.

Gaminimas

Idealiausia naudoti trupintus imbierinius sausainius, bet jei tokių neturite, galite naudoti paprastus ir pridėti papildomai prieskonių pagal skonį. Trupintus sausainius sumaišykite su sviestu. Išdėliokite į formeles arba suberkite ant 20 cm skersmens kepimo formos dugno (jei formos dugnas neišsiima, išklokite ją kepimo popieriumi. Apspaudykite ir įdėkite į šaldytuvą.

Sumaišykite varškės sūrį, cukrų, sutirštintą pieną ir prieskonius. Cukrus turi būti smulkus, kad be problemų ištirptų masėje. Gautą kremą sukrėskite ant sausainių. Indukus ar kepimo formą pastatykite šaltai bent porai valandų, kad kremas kuo geriau sustingtų. Jei sūris ir sutirštintas pienas gan tiršti, gausite nedidelį sūrio pyragą su plonu sustingusio kremo sluoksniu. O jei gaminate desertą atskiruose indukuose, juos galite patiekti iškart kai pagaminate.

Kas gi nemėgsta sūrio pyragų, tik juos gaminti yra sunku, be to, ne visi mėgsta želatiną, todėl šis šaltas sūrio desertas be tirštiklių tiks kiekvienam. Vis dėlto naudojant šį receptą kremas ne visada užtektinai sustingsta, todėl saugiausia gaminti jį atskiruose indukuose.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)