aA
Pateikiame labai greit pagaminamą sūrio desertą su imbiero natomis. Kadangi šis pyragas nekeptas ir be tirštiklių, tam, kad jis išeitų toks, koks turi būti, ir sūris, ir sutirštintas pienas turi būti išties tiršti. Jei nesate tikri dėl šių produktų kokybės ir tirštumo, verčiau gaminkite pyragą atskiruose indukuose.
© Shutterstock nuotr.

Produktai:

Sausainiai (sutrupinti, imbieriniai) – 1 stiklinė
Sviestas (tirpintas) – 60 g
Varškės sūris – 500 g
Sutirštintas pienas – 220 g
Rudasis cukrus (smulkus) – 50 g
Imbieras – 1,5 arb. šaukšt.
Gvazdikėliai (šviežiai sumalti) – 2 vnt.
Cinamonas – 1/2 arb. šaukšt.

Gaminimas

Idealiausia naudoti trupintus imbierinius sausainius, bet jei tokių neturite, galite naudoti paprastus ir pridėti papildomai prieskonių pagal skonį. Trupintus sausainius sumaišykite su sviestu. Išdėliokite į formeles arba suberkite ant 20 cm skersmens kepimo formos dugno (jei formos dugnas neišsiima, išklokite ją kepimo popieriumi. Apspaudykite ir įdėkite į šaldytuvą.

Sumaišykite varškės sūrį, cukrų, sutirštintą pieną ir prieskonius. Cukrus turi būti smulkus, kad be problemų ištirptų masėje. Gautą kremą sukrėskite ant sausainių. Indukus ar kepimo formą pastatykite šaltai bent porai valandų, kad kremas kuo geriau sustingtų. Jei sūris ir sutirštintas pienas gan tiršti, gausite nedidelį sūrio pyragą su plonu sustingusio kremo sluoksniu. O jei gaminate desertą atskiruose indukuose, juos galite patiekti iškart kai pagaminate.

Kas gi nemėgsta sūrio pyragų, tik juos gaminti yra sunku, be to, ne visi mėgsta želatiną, todėl šis šaltas sūrio desertas be tirštiklių tiks kiekvienam. Vis dėlto naudojant šį receptą kremas ne visada užtektinai sustingsta, todėl saugiausia gaminti jį atskiruose indukuose.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Naujausi orų modeliai parodė, koks bus likęs gruodis: ar dar verta tikėtis šalčio

Laidoje „DELFI diena“ sinoptikė Izolda Marcinonienė tikino, kad artimiausios dienos bus...

Europos plieno industrija išgyvena krizę: patiria nuostolius, atleidžia darbuotojus (11)

Europos plieno pramonė patiria dar vieną krizę: finansiniams nuostoliams ir darbo vietų mažinimui...

Palanga kaip reikiant pasistengė: sužibusi kalėdinė eglutė nutvieskė visą kurortą (8)

Švenčių laukimu pradedanti gyventi Palanga prieš pat eglutės įžiebimą pakvietė kurorto...

Naujas mokestis gresia šimtams tūkstančių: labiausiai pajus dyzelininių automobilių savininkai (354)

Valdantieji nepasiduoda ir ketina naująjį taršių automobilių mokestį įvesti kartu su 2020 metų...

Iš dviejų Europos čempionato pusfinaliuose dalyvavusių lietuvių į finalą prasibrovė tik vienas

Jungtinės Karalystės Glazgo mieste vykstančiame Europos trumpo (25 m) baseino plaukimo čempionate...

Landsbergienė traukiasi nuo savo verslo vairo – dirbs samdytas vadovas (379)

Privačių mokyklų UAB „ Karalienės Mortos mokykla “ bei darželių UAB „ Vaikystės sodas “...

Unikalios Kauno vietos – jų istorijos privers atkeliauti čia iš kitų miestų

Seniai buvote išvykę už savo miesto ribų? Galbūt pasiilgote kvapą gniaužiančio Lietuvos...

Vaikai ir dovanos: psichologė pasakė, kiek yra per daug ir kodėl nereikėtų gąsdinti, kad Kalėdų Senelis nieko neatneš

Ar jau pasirūpinote kalėdinėmis dovanomis? Jei dar ne, bent dalis jūsų jau apie jas galvoja....

Šaltam penktadienio vakarui – karštas itališkas užkandis

DELFI TV laidų vedėjas Arnas Mazėtis specialiame projekte „Italija namuose“ tęsia kulinarines...

Kaip nepalūžti metus rūkyti? Vaistininkė įspėjo dėl pakaitinių priemonių (8)

Mesti rūkyti tikrai nėra lengva, sako vaistininkė Kristina Staivė . Bet žmogus turi nuspręsti...