4 porcijos

Produktai:

800 gamų jautienos,
1 lauro lapas,
4 kvapiųjų pipirų grūdeliai,
2 svogūnai,
2 morkos,
2 saliero stiebai,
2 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai pomidorų pastos,
50 gramų salierų žalumynų,
70 gramų ryžių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Kaip gaminti:

Mėsą nuplaukite, įdėkite į puodą, užpilkite 2,5 litro vandens, kai užvirs, nugriebkite putas, įdėkite lauro lapą, pipirų grūdelius ir virkite ant silpnos ugnies 2 val. sultinį nukoškite, mėsą supjaustykite gabalėliais.

Svogūną nulupkite, supjaustykite. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite stambia burokine tarka. Salierus supjaustykite gabalėliais.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame 3 min. kepkite svogūnus. Sudėkite morkas, salierus, pakepkite 5 min. Įpilkite 100 ml vandens, įdėkite pomidorų pastos ir patroškinkite 7 min.

Žaliąsias saliero dalis supjaustykite.

Sultinį užvirinkite, sudėkite ryžius ir 10 min. virkite. Tada sudėkite daržoves kartu su troškinimo metu susidariusiu skysčiu. Du trečdalius žalumynų ir mėsą pasūdykite, apibarstykite pipirais ir pavirkite 5 min.

Patiekite apibarstę žalumynais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)