aA
Na, būna, kad ragaujamas patiekalas patinka, būna, kad patinka labai. Bet tokios euforijos, kokią jaučiau ragaudama šį pyragą, nesu jautusi niekada. Receptas pas mane atklydo iš Ukrainos. Ilgai delsiau, kol pagaliau, sumanius gaminti ką nors saldaus, prisiminiau, kad turiu manų kruopų ir džiovintų spanguolių. Kitų ingredientų visada turiu spintelėse, todėl be vargo užmaišiau tešlą, sukrėčiau ją į kepimo formą ir po valandos jau kaifavome, valgydami labai drėgną, ne itin saldų, spanguolių rūgštele gardintą pyragą.
Tirpsta burnoje: šokoladinis manų pyragas su spanguolėmis
© kumucia.com

Jis toks drėgnas, kad net neverta barstyti cukraus pudros – ji kaipmat susigeria. Visus recepto matavimus gramais ir mililitrais paverčiau paprastu skaičiavimu stiklinėmis, kokio dydžio ji bebūtų – rezultatas bus puikus, tik pyragas mažesnis arba didesnis. Vidutinio dydžio pyragui naudoju 200ml stiklinę.

Pyragui reikia:

1 stiklinės manų kruopų
2 stiklinės karšto vandens
1 stiklinės balto cukraus
1 arb. šaukšt. vanilinio cukraus (arba kelių lašų romo esencijos)
4 valg. šaukšt. kakavos
0,5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
0,5 stiklinės kvietinių miltų
2 arb. šaukšt. kepimo miltelių
1 stiklinės džiovintų spanguolių

Gilesniame inde sumaišau manų kruopas, cukrų ir vanilinį cukrų (ar esenciją), mišinį užpilu stikline karšto vandens, kruopščiai išmaišau ir palieku brinkti 1 val. Kitame inde kita stikline karšto vandens užpilu džiovintas spanguoles.

Po valandos spanguoles supilu į koštuvą ir palieku nusivarvėti, o į manus įmaišau kakavos ir kepimo miltelius, aliejų ir miltus. Labai svarbu maišyti tol, kol neliks jokių gumuliukų ar nesusimaišiusių produktų, todėl geriausia naudoti mikserį ar rankinį plakiklį. Jungiu orkaitę, nustatau 180C. Galiausiai į tešlą įmaišau spanguoles, tešlą pilu į kepimo formą (kaip visada, rekomenduoju silikonines) ir ją šaunu į orkaitę. Pyragas kepa apie valandą.

Šis pyragas ypatingas dar ir tuo, kad laikomas šaldytuve labai ilgai išlieka šviežias ir drėgnas.

Tiekiu su karštais gėrimais.

Beje, šis pyragas vadinamas pasninko pyragu, nes jame nėra gyvulinių riebalų, pieno produktų ar kiaušinių.

Tirpsta burnoje: šokoladinis manų pyragas su spanguolėmis
© kumucia.com
Kūmutės virtuvė
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nedarbas kasdien didėja: kur buvo daugiausia galimybių įsidarbinti, dabar didžiausia tikimybė būti atleistam (164)

Įvestas karantinas neabejotinai vienaip ar kitaip paveikė Lietuvos verslą – vieni prarado...

Nustebino kainos degalinėje: kodėl kortelių naudotojams už kurą reikia mokėti brangiau? (151)

„Delfi“ sulaukė skaitytojo laiško, kuriame jis išdėstė savo pastebėjimus apie kuro kainas...

Italija skelbia užfiksavusi išgijimų nuo COVID-19 paros rekordą (6)

Italijoje per pastarąją parą užfiksuotas išgijimų nuo COVID-19 rekordas – 2009 žmonių,...

Verslininkai: pinigų ir greitų sprendimų reikia dabar, po to bus vėlu (89)

Įpusėjo ketvirta savaitė karantine, šalies verslas susiduria su ypatingais iššūkiais, o...

Veryga valstybės vadovams rekomenduoja kas savaitę tikrintis dėl COVID-19 (50)

Aukščiausi šalies vadovai turėtų būti nuolat prevenciškai tiriami, ar neužsikrėtė koronavirusu.

Pranešė, kur lankėsi užsikrėtę koronavirusu: ėjo į darbus, apsipirkinėjo parduotuvėse, lankėsi vaistinėse (44)

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras atliko epidemiologinį tyrimą ir išnagrinėjo, kur...

Po grįžimo iš Londono laukė akibrokštas: tyrimo duomenys dingo, o kaip elgtis toliau niekas nepaaiškino (108)

Turbūt neginčijamai šiandien aktualiausia tema – testai dėl koronaviruso. Algoritmai...

Parduodamas žinomas viešbučio kompleksas: kainą sumažino trečdaliu (91)

Vieniems šis kol kas dar neilgas sunkmetis yra pabaiga, o kitiems – galimybė. Ypač tiems, kurie...

Įspėja apie „dezinfekciją iš vidaus“: pasekmes gydytojai sprendžia priėmimo skyriuje (43)

Pasaulyje siaučiant koronavirusui , žmonės jo išvengti bando ir pačiais keisčiausiais būdais....

Anytos vengiau kaip velnias kryžiaus – tik kai ji mirė sužinojau visą tiesą (38)

Man – ne dvidešimt. Ir ne trisdešimt, o mano anyta jau senokai iškeliavusi anapilin.

|Maža didelių žinių kaina